Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Wątek: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Znajomy jak się raz niepochlebnie wypowiedział na fejsie o zdjęciach kolegi to jedyne co osiągnął to pyskówę na swój temat
    Nieuzasadniona zazdrość ,zawiść o różne sprawy:sprzęt,fotki a nawet hobby jest wśród nas okropnie powszechna.Nawet wśród hobbystów: od psów przez kolarstwo,żeglarstwo i fotografowanie.Ale jest światełko w tunelu:są fora świetnie moderowane np :lotnictwo.net.pl lub TO,ale też marnie : pentax.org.pl lub jeszcze gorzej hyundai forum.
    btw
    Na dziś ,każdy ,kto chce poddać jakiejkolwiek ocenie swoją twórczość,musi być trochę gruboskórny ,tak jak nie przymierzjąc:"polityk" .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    A tu w wiekszosci: "ladne", "podoba sie", "slabe", "niedoswietlone" itp, emocje jak na rybach
    A jakbyś chciał ,aby amatorzy oceniali amatorów ?
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 08-08-2014 o 18:34
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta

A jakbyś chciał ,aby amatorzy oceniali amatorów ?
    CB to forum techniczne, wiec cudow nie oczekujmy. Wystarczy jak otwierajac galerie, wyloczymy "tech", a zalaczymy "art" i spojzymy nie jak na wyostrzone pixele, tylko calosc zdjecia

CB to forum techniczne, wiec cudow nie oczekujmy. Wystarczy jak otwierajac galerie, wyloczymy "tech", a zalaczymy "art" i spojzymy nie jak na wyostrzone pixele, tylko calosc zdjecia
    Mniej więcej się zgadzamy .
    CB eksploatują i całkowici amatorzy i profi(zarabiają na fotografowaniu).
    Dla mnie :
    jesli ktoś potrafi sprzedawać fotki za pieniądze=umie więcej/wie więcej o fotografii niż ten ,który tego nie może sprzedać fotki za pieniądze.
    Rynek finansowy i oglądalnictwa to weryfikuje.
    To uproszczenie,ale dość łatwo da się zauważyć dryg/talent/umiejętności pregladając galerie.
    A to ,że każdy chciałby być chwalony za swoje fotki,to inna sprawa .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Ogladacze maja krytykowac, a autor "gryzc trawe" i bronic zdjecia. A tu w wiekszosci: "ladne", "podoba sie", "slabe", "niedoswietlone" itp, emocje jak na rybach
    Tak właśnie być powinno, bo każda krytyka czy przygana wymaga uwagi, aby bardziej się postarać.

Kolega pisze "krzywo", qrcze już prostuję, za mały kontrast "kontrastuję", do du...py - trudno nie wywalam, niech będzie przestroga dla innych i dla mnie, kompozycja zawalona - następna może kiedyś będzie lepsza.

Nauka trudno mi przychodzi, ale wszystkie uwagi dają kopa do rozwoju.

Dlatego pisanie, co się nie podoba jest kształcące, a bywa, że się nie spodoba - bo nie, to trudno.

P.S. Nie chcę kadzić modom, ale na tym forum widać ich robotę i nie ma zbędnych pyskówek, czy jak kto woli - "bicia piany" bez powodu.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-08-2014 o 19:25

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Czasem jak ktoś się naogląda wypasionych techniczne i stylowo galerii i porówna to ze swoją produkcją, to odechciewa się mu/jej prezentacji swoich wypocin. Na pewno są też tzw.martwe konta oraz tacy,którzy z różnych powodów nie chcą zakładać galerii.

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

Chodzilo mi raczej o bardziej fotograficzne serwisy, nie spolecznosciowe. Z polskich ja lubie plfoto.com, pyskowki sa (bo byc musza ), ale w ogromnej wiekszosci dotycza zdjec, nie fotografa. [...]
    Co do pyskowek to powinny byc, ale o zdjeciach. Ogladacze maja krytykowac, a autor "gryzc trawe" i bronic zdjecia. A tu w wiekszosci: "ladne", "podoba sie", "slabe", "niedoswietlone" itp, emocje jak na rybach
    Dlatego właśnie przestałam korzystać z polskich serwisów fotograficznych. Jak pojadę ze zdjęciem i wyjdzie, łagodnie rzecz ujmując, "kaszana", to wolałabym usłyszeć np. "zdjęcie jest za ciemne" albo "kadr jest zły, bo ci kawał zwierza ucięło" (albo nic nie usłyszeć - to też jest jakiś komentarz) zamiast jednozdaniowego "gniot" albo coś w tym stylu. Bo to żadna krytyka i niczego ciekawego nie wnosi.

Pełne uzależnienie

To nie problem czy serwis jest polski , czy nie, ale raczej czy jest moderowny czy nie. Moderowane fora sa naprawde ugrzecznione, ale przez to nie maswz calego obrazu odbiorcow. Sprobuj dosadnie skrytykowac zdjecie na 1x.com, tam trzeba grzecznie i milo .
    Na niemoderowanych mozna wprwdzeie uslyszec pare niemilych slow, ale w komentarzach sa emocje, mozna na nnie odpowiedziec. Chamskie odzywki trzeba poporostu ignorowac.

PS. Dla mnie "gniot" to akurat calkiem jasna i tresciwa ocena

Dla mnie :
    jesli ktoś potrafi sprzedawać fotki za pieniądze=umie więcej/wie więcej o fotografii niż ten ,który tego nie może sprzedać fotki za pieniądze.
    Rynek finansowy i oglądalnictwa to weryfikuje.
    Trzeba jednak czuć potrzebę zarabiania na zdjęciach. Nie każdy ją ma, w sensie tę potrzebę.

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Trzeba jednak czuć potrzebę zarabiania na zdjęciach. Nie każdy ją ma, w sensie tę potrzebę.
    Twoje fotki są świetne.Jeśli wystarczy Tobie satysfakcja z dobrych fotek i uznanie amatorów,to OK.
    Ale chyba jesteś w mniejszości ,jesli chodzi o robienie dobrych fotek i niezamienianie ich na kasę..
    Fajnie ,ze masz taki komfort.,bo dziś na kase zamienia się wszystko:twarz,cellulit,dramaty rodzinne i co tam jeszcze niziny zechcą.
    ja też bym chciał sprzedać choćby jedną swoja fotke za chocby 30 centów,bo to oznaczałoby ,ze jest warta więcej niz pochwała: fajna fotka

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

ja też bym chciał sprzedać choćby jedną swoja fotke za chocby 30 centów,bo to oznaczałoby ,ze jest warta więcej niz pochwała: fajna fotka
    To akurat da się zrobić nawet z bardzo średnimi fotkami - mówię o własnych "pracach".

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów