Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

Mieszany widok

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

od dłuższego czasu mnie to nurtuje,w końcu i tak jesteśmy anonimowi bo same nicki nic nikomu nie mówią. Zauwazyłem że wielu bardzo chętnie wymienia z dokładnością do filtrów UV cały swój 'arsenał strzelniczny' (czasem naprawdę bardzo poważny) a prac własnego autorstwa jak na lekarstwo... Myślę, że gdy się z kimś dyskutuje to fajnie byłoby wiedzieć jaką fotografią się zajmuje, jak fotografuje, jak patrzy na świat itd....
    Ostatnio edytowane przez centur ; 26-09-2013 o 19:31
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

Ja myślę że dużo ludzi boi się zbyt ostrej krytyki. Forum jest dosyć znane i wiadomo że wielu użytkowników to wyjadacze. Jest bardzo dużo zapytań w dziale dla początkujących odnośnie sprzętu to świadczy o tym że wiele osób też zaczyna przygodę i czeka aż upoluje na klatce coś fajnego i będzie dopiero mógł się pochwalić. Ja jestem trochę inny zacząłem od totalnych gniotów potem były gnioty light , potem coś się udało a teraz sam nie wiem czy warto coś pokazywać . Ostatnie zdanie odnosi się pytania założyciela wątku i dotyczy tylko mojej osoby. Aha centur twoich prac też ostatnio nie widziałem chyba ze coś przegapiłem to zwracam honor
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Ja tu wrzuciłem kilka zdjęć, ale tylko dwie osoby je skomentowały, za co dziękuję,. Wydaje mi się, że celem pokazywania tu zdjęć jest właśnie otrzymywanie konstruktywnej krytyki - jeśli ich nie ma to zniechęca. Przynajmniej mnie

Pełne uzależnienie

Bo zdjęcia się robi, a nie ogląda. A mi szczerze mówiąc wisi co ktoś myśli o moich wyrobach....

Cytat Zamieszczone przez PMP Zobacz posta
    Ja tu wrzuciłem kilka zdjęć, ale tylko dwie osoby je skomentowały, za co dziękuję,. Wydaje mi się, że celem pokazywania tu zdjęć jest właśnie otrzymywanie konstruktywnej krytyki - jeśli ich nie ma to zniechęca. Przynajmniej mnie
    A to też prawda. Mało ludzi udziela rad. Dosyć często można usłyszeć "daj sobie spokój", "gniot". Krytyka konstruktywna występuje owszem, ale pod bardzo dobrymi zdjęciami którym amator tak naprawdę by nic nie zarzucił. Wydawać by się mogło że to forum jest tylko dla wybitnie utalentowanych fotografów. A tacy jak wiadomo też rzadko mają chęć i czas by się pokazywać. Od tego maja własne strony internetowe, blogi, robią wystawy itd

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Bo zdjęcia się robi, a nie ogląda. A mi szczerze mówiąc wisi co ktoś myśli o moich wyrobach....
    To to chyba odnośnie tylko ślubniaków hahahahah
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    absolutnie sie nie zgadzam.
    zdjecia sie zarowno oglada jak i robi.
    50/50
    a wracajac do meritum watku, to odpowiedz jest prosta.
    tutaj siedza glownie onanisci sprzetowi, majacy tyle wspolnego ze sztuka co ja z murzynami.
    czyli maja w pupie zdjecia, a wazne jest tylko jaki obiektyw/matryca ma najlepsze parametry.
    cos tam kupia, zrobia zdjecia swojego nowo narodzonego syna, pozniej portret zony na spacerze, troche okolicznych, parkowych krajobrazow.. i obowiazkowo rodzinne eventy (grill, imieniny itp)
    zapal minie, sprzet w odstawke i wiecej tu nie zagladna ;]
    zarejestruje sie kolejna osoba i historia sie powtorzy.
    zreszta.. nie powinno to nikogo dziwic - wkoncu to forum sprzetowe.
    jak sie chce wiecej koneserow piekna niz technikaliow, to jest plfoto.com jest digart.pl itp
    tyle, ze tam poziom komentarzy jest rownie plytki jak kalurza.
    ale zawsze jakis jest..
    ogolnie troche to smieszne jest taki specyficzny, bardzo stęchły klimat w swiecie fotografii
    duzo zawisci, sarkazmu, krytyki nad wyraz i nie dzielenia sie pomyslami, patentami na ciekawe efekty itp (poza paroma wyjatkami)
    jest to atmosfera kompletnie inna niz w srodowisku muzykow, w ktorym pare lat temu mocno sie udzielalem (drumandbass.pl umt.pl itp)
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Miasto
    Pomorze

nie ma tu na myśli początkujących z jednocyfrową liczbą postów ale min. stałych bywalców, którzy to często mają dużo do powiedzenia a nic do pokazania, poprostu odnosze wrazenie że na forum regularnie przybywa onanistów sprzętowych, tudzież teoretyków-gawędziarzy...natomiast "gniot" to najbardziej konstruktywna krytyka świata, maximum treści przy min. słów...
    Ostatnio edytowane przez centur ; 26-09-2013 o 20:03
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    nie ma tu na myśli początkujących z jednocyfrową liczbą postów ale min. stałych bywalców, którzy to często mają dużo do powiedzenia a nic do pokazania, poprostu odnosze wrazenie że na forum regularnie przybywa onanistów sprzętowych, tudzież teoretyków-gawędziarzy...natomiast "gniot" to najbardziej konstruktywna krytyka świata, maximum treści przy min. słów...
    miałem okazję zasmakować takiej krytyki . Chyba troszkę źle zrozumiałem treść pierwszego posta. W sumie to forum sprzętowe bardziej, przynajmniej kilka razy to zdążyłem przeczytać w różnych wątkach. Takie bardziej właśnie ustawione pod zapytania typu " które szkło lepsze", czy " co kupić ze by mieć lepsze zdjęcia ( he których potem nie pokażę ) " . Sam już nawet z chęcią poczytał bym krytykę zdjęć nawet nie swoich a innych ludzi bo to też dużo daje. A tu naprawdę ciężko o parę słów na temat czy to lepszego czy gorszego zdjęcia. Podobnie jest na Facebooku albo "like" albo mały komentarz typu "super fotka" Nie liczni wyrażają swoje bardziej konstruktywne zdanie. A nikt raczej nie chce pokazywać zdjęć tylko po to że by ktoś zobaczył i zachował zdanie o nim dla samego siebie.

--- Kolejny post ---

I jeszcze jedno .. opinię na temat konkretnych zdjęć łatwiej uzyskać na bardziej tematycznych forach , ptasiarskich, przyrodniczych , dotyczących sportu czy spotingu. Tutaj jakoś tak wszystko jest wymieszane każdy poogląda i leci dalej.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ja robię zdjęcia dla siebie, głownie podróżnicze, i szczerze nie widzę sensu ich tu wrzucania
    mam swoja stronę i to wystarczy
    a tu zaglądam żeby pogłębić wiedzę i śledzić nowości

Miasto
    Pomorze

niestetey poza Tobą samym nikt nie wie że masz swoją stronę ze zdjęciami...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów