Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Czy warto brać staruszka po gwarancji migawki?

Moje 50d miało 12 tyś i 4,5 roku jak sprzedałem, trafisz z małym przebiegiem w rozsądnej cenie
    Nie szukaj tylko na allegro
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

napiszę coś co juz pisałem wcześniej, nie cierpię kupować używanych body. Nowe cropy są na tyle przystępne cenowo że mz po prostu nie warto. Osobiście też nie lubię używać body z wytartymi gumami przesiąkniętymi potem poprzedniego właściciela no ale to tylko moje zdanie z którym wielu się nie zgodzi. Używane słoiki jak najbardziej ale body tylko nowe a takie które mają powyżej 100k strzałów w ogóle radzę sobie odpuścić ....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Poszukaj a znajdziesz puszke z nizszym przebiegiem.

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    napiszę coś co juz pisałem wcześniej, nie cierpię kupować używanych body. Nowe cropy są na tyle przystępne cenowo że mz po prostu nie warto. Osobiście też nie lubię używać body z wytartymi gumami przesiąkniętymi potem poprzedniego właściciela no ale to tylko moje zdanie z którym wielu się nie zgodzi. Używane słoiki jak najbardziej ale body tylko nowe a takie które mają powyżej 100k strzałów w ogóle radzę sobie odpuścić ....
    Nie wiem ile przerobiłeś używanych korpusów, ale z tego co piszesz to miałeś przyjemność pracować na sprzęcie jakiegoś brudasa. I jeszcze w dodatku się pocił. A fe koszmar.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał

nie warto
    kup z 40tys max

dawniej jas_rambo

Z tym potem to trochę pojechałeś po bandzie, trzeba wiedzieć co się kupuje, a z drugiej strony poważny człowiek nie sprzedałby takiego aparatu.

Nowe cropy (ff zresztą też) często nie umywają się jakością wykonania do starszych puszek, w szczególności z najwyższych profesjonalnych/zaawansowanych serii (nie mówiąc już o świetnym stosunku jakości do ceny w przypadku starszych korpusów).
    Widać mało jeszcze "przeszedłeś" sprzętowo. Sam kupiłem swego czasu profesjonalną puszkę na drugiej migawce po wymianie (pierwsza miała zrobione ponad 300 tys.), pomimo śladów użytkowania aparat został wyczyszczony i jest już "mój", ciągle na nim pracuję.

To trochę tak jak w hotelu, dostajesz uprane prześcieradło, ale upierasz się że chcesz nowe, "bo tak".

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Osobiście też nie lubię używać body z wytartymi gumami przesiąkniętymi potem poprzedniego właściciela no ale to tylko moje zdanie z którym wielu się nie zgodzi
    Ja się zgadzam,obrzydliwy jest styk z DNA poprzedniego właściciela.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu

kurcze, a rynek chodzonych aut bez gwarancji kwitnie i rzadko kto płacze że kupił szrota, bo rzadko się takie trafiają. Kupno to wypadkowa ceny, szczęścia i ciśnienia na daną sztukę.
    Ostatnio edytowane przez darecky ; 02-07-2014 o 20:40

Coś już napisał

Kupujcie od kobiet - nie pocą się.

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    ...Nowe cropy (ff zresztą też) często nie umywają się jakością wykonania do starszych puszek, w szczególności z najwyższych profesjonalnych/zaawansowanych serii (nie mówiąc już o świetnym stosunku jakości do ceny w przypadku starszych korpusów).....
    Wszystko zależy od kogo kupujemy aparat i jakie miał podejście do sprzętu. W przypadku profesjonalnych puszek minus to duży przebieg, ale plus jest taki, że aparat nie zostanie przypadkowo uszkodzony przez złą konserwację, czy podobne zabiegi. Widziałem już korpus z porysowaną matrycą, bo człowiek używał dziwnych środków do czyszczenia. To gorzej boli niż wymiana migawki z dużym przebiegiem.
    Sam kupiłem 7D z małym przebiegiem i wiem, że jeżeli go sprzedam to za grosze. Na nowego raczej bym się nie szarpnął, bo jest dość drogi, no i 7D mk II już nadchodzi.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów