Nie 40 nie mam - może połowę tego, ale wystarczy zmienić choć jedną cyfrę / literę i już problem przestaje istnieć.
No chyba, że masz sklerę albo zapominalski jesteś, to możesz sobie zapisać wg znanego tylko tobie klucza![]()
Nie 40 nie mam - może połowę tego, ale wystarczy zmienić choć jedną cyfrę / literę i już problem przestaje istnieć.
No chyba, że masz sklerę albo zapominalski jesteś, to możesz sobie zapisać wg znanego tylko tobie klucza![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Wszystko nt. ochrony transakcji znajdziesz tutaj : Program Ochrony Kupujących - regulamin
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Rozwiazaniem problemu jednego emaila na 40 serwisow sa tzw aliasy. Google tego nie oferuje ale np. w Fastmail mozna sobie utworzyc alias w stylu "nazwa_uzytkownika"+allegro@fastmail.fm
Na ebay moze byc "nazwa_uzytkownika"+ebay@fastmail.fm
Alias jest traktowany jako osobny email, a w rzeczywistosci tylko przekierowuje poczte na glowne konto. Majac +ebay np., mozna stwrzoyc folder nazwany ebay (w fastmailu, imap folder) i mejle z ebaya beda automatycznie tam przychodzily.
Czyli jedno konto emaik- a kilkadziesiat bezpiecznych loginow itp.
Jesli ktos by przejal takiego aliasa, mozna go skasowac w sutawieniach i po prostu przestanie dzialac
Gdy na inny alias przychodzi za duzo spamu - mozna go wylaczyc i nic juz nie przyjdze. Same zalety bym powiedzial.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
tu nie chodzi o loginy a o hasła do nich
Bezpośrednich aliasów w Google nie ma, ale jest coś podobnego, ja osobiście korzystamCytuję:
Gmail nie oferuje tradycyjnych aliasów, ale możesz odbierać wiadomości wysyłane na adres Twoja.nazwa_użytkownika+dowolny.alias@gmail.com. Na przykład wiadomości wysyłane na adres jan.nowak+uwagi@gmail.com są dostarczane na adres jan.nowak@gmail.com.
My tutaj mówimy o przejęciu konta, a nie o jego tworzeniu![]()
na razie oszukał na 4k... ale to trzeba mieć czerep zryty żeby za takie grosze iść do ciupy
od razu było widać że to oszust... dla formalności zapytałem go via Allegro ile chce do zapłacenia za 5d3 z C 85 1.8 - po uzyskaniu odpowiedzi że 7500 za te dwie rzeczy
razem natychmiast zacząłem akcję poszukiwania kogoś kto stracił taki sprzęt - niestety bez odzewu :/
oszust jeszcze wczoraj logował się na Allegro...
mając na uwadze lokalizację - sprzęt mógł zostać skradziony np w Niemczech, w PL pomimo poszukiwań nie znalazłem nikogo kto
sygnalizowałby w sieci utratę takiego zestawu
zdjęcia na aukcjach wyglądały na real - z drugiej strony ktoś kto przygotowywał przekręt mógł sfotografować pożyczony sprzęt...