Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Canon 6D - raty 0% ?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - raty 0% ?

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Tak, ale wiele osob z polski przeciez robi zakupy w HK. W tym przypadku, przy minimum niedogodnosci i tak kupujacy wyszedlby na plus, bo polska cena jest kosmiczna.
    Nie mam nic przeciwko emigrantom (mam siostrę i szwagra w Glasgow!), ale czasem zadziwia mnie szybkość z jaką następuje oderwanie od (tutejszej) rzeczywistości.

1. Te tzw. normalne ceny są kosmiczne właśnie w UK, nie w Polsce (stąd popularność zakupów w HK).
    2. HK nie jest byłą kolonią Polski, zatem zakupy z HK do Polski bezpośrednio to nie takie "minimum niedogodności". Często koszt wysyłki jest znacznie wyższy, czas dłuższy, a cło i VAT masz praktycznie jak w banku.
    3. W przypadku reklamacji "minimum niedogodności" trzeba sobie pomnożyć trzykrotnie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

latwiej wziasc pozyczke w banku na powiedzmy 6tys. zl i kupic 6D z hong kongu za niedale 5000zl. Ten dodatkowy tysiac wziasc na ewentualne clo itp.

Duzo bardziej sie oplaci niz kupowac 6D w cenie 5DmkIII
    W Polsce można kupić body 6D z LR5 za ok 5700. Do tego 2 lata świętego spokoju.
    Z matmy zawsze byłem kiepski więc wytłumacz mi proszę fenomen Twoich wyliczeń bo jakoś nie ogarniam...

Dopiero zaczyna

Od dziś do 19 kwietnia Saturn ma raty 0%. Właśnie jadę po 6D

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Merde - ceny w UK oscyluja na tym samym poziomie co w Polsce.

Juz prostuje, nie doczytalem. Ktos napisal ze za 10000 jest 6D w zestawie a nie samo. Jesli samo body za 5700 lokalnie w Polsce to wtedy nie ma sensu kupowanie za granica. Czlowiek mysli w funtach i nie przelicza na zlotowki - stad moj blad.

Sens ma kupno np. szkiel, czasami sa o 1/3 tansze jak te w sklepie, tylko z troche inna gwarancja.

Nazwe kraju napisalem z malej przypadkowo, przepraszam jesli kogos tym urazilem.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    W Polsce można kupić body 6D z LR5 za ok 5700. Do tego 2 lata świętego spokoju.
    Z matmy zawsze byłem kiepski więc wytłumacz mi proszę fenomen Twoich wyliczeń bo jakoś nie ogarniam...
    No dokładnie i to na chwilę obecną jest rozsądna cena z gwarancją PL
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Merde - ceny w UK oscyluja na tym samym poziomie co w Polsce.
    Nie porównam konkretnych cen, bo nie znam odpowiedników renomowanych sklepów foto w UK.
    Kilkukrotnie widziałem jednak przykłady podawania identycznych cen zarówno w USD, EUR (wytłumaczalne - VAT + cło) i GBP (a tego już nie rozumiałem).

Ale nie zawsze tak jest, np. Photoshop + Lr w chmurze w chwili obecnej wychodzi korzystniej w Funtach (około 15% różnicy po przeliczeniu wg kursu kantorowego).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Po co kupować w HK jeżeli w Niemczech jest taniej?

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Troche zrobilem offtop

Merde - racja, CC promocja na PS +LR jest tansza w UK. Ale z drugiej strony np. Spotify jest tutaj 2x drozsze jak w Polsce za premium....
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Azenis Zobacz posta
    Od dziś do 19 kwietnia Saturn ma raty 0%. Właśnie jadę po 6D
    na stronie nie widze tego, masz potwierdzone informacje? tak czy owak sprawdze

dyskusja faktycznie sie zrobila ;]

nie mam ochoty pakowac sie w zakup sprzetu z hk dla kilkusetzlotowej oszczednosci, sprzet jest do pracy i jak mam brac nowy to z gw tu u nas na miejscu

pozyczka z konta odpada bo sa odestki, majac obecnie taka i zakup uzywki wole nieco doplacic i wziac nowe na raty 0%
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

W stacjonarnym sklepie w Lublinie kupiłem 6D z pakietem LR5 za 5700 ( wyłożyłem kasę, sprzedawca chwilę się zastawiał przeliczył i sprzedał ) nie mógł zejść niżej dołożył jeszcze szybką kartę 16 GB Sandisc'a, LR5 poszedł na allegro za 320 zł, puszka wyszła finalnie 5380 zł z kartą, transakcja była w lutym 2014 roku- na sprzęt jest 2 lata gwarancji. LR5 sprzedałem gdyż instalacja wymagałaby rozbudowy mojego komputera, kiedyś kupiłem LR3.4 i nic więcej nie potrzebuję.
    Na śmiech mnie zbiera jak widzę ludzi którzy kupują używki za większe pieniądze. Wystarczy pójść do sklepu i porozmawiać ze sprzedawcą, po co te kombinacje.

Dodam, że na oficjalnej stronie tego sklepu wisi 6D za 6199 zł.
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 10-04-2014 o 13:58

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów