widzę ze kolega z tych co wieżą ze płyta cd działa na fotoradar
jak dla mnie to mozesz wsadzic swoj aparat w co chcesz ale takie rady jak reklamówka na aparat zostaw sobie
bo jeszcze ktos poslucha...
widzę ze kolega z tych co wieżą ze płyta cd działa na fotoradar
jak dla mnie to mozesz wsadzic swoj aparat w co chcesz ale takie rady jak reklamówka na aparat zostaw sobie
bo jeszcze ktos poslucha...
Ja widzę za to że ty z tych, co nie znając rozmówcy wyrabiasz sobie jakąś opinię i do tego strzelasz sucharami.
Folia to folia, wszystko jedno - byle była jednocześnie ochroną i nie była zbyt szczelna (szczelną trzeba by zakładać chyba w próżni).
Ale dość tego, zaraz się zrobi kolejny podwątek o wyższości jednego nad drugim.
Każdy korzysta z własnego doświadczenia.
Aparaty, obiektywy, lampy.
Włazi jak cholera niestety.Mi wlazła w obiektyw P18-135.Objawy:świrujący AF ,zawiechy i błyskawiczne pożeranie akumulatora.
Po powrocie do kraju ten sam obiektyw ani razu nie zawiódł tak jak w tamtym klimacie,nawet w ciągu kilku bardzo dżdżystych dni.
Pozostałe obiektywy działały normalnie,choć nie były WR.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Sprzęt jednak po to jest aby uwieczniać mijające chwile bez względu na klimat i porę roku. Jednak reklamówki z Tesco ani innej Biedronki to bym na sprzęt za 10k PLN nie założył.
Często skutek może być zupełnie odwrotny jak się para w złapanym powietrzu skropli, a i jakoś tak niewyjściowo![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Oj 10k...to jakiś wyznacznik czegoś?
Niech to będzie wobec tego reklamówka z Harrodsa
Obawiam się że okolice w które się autor wybiera są całkiem niewyjściowe...
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Jak leje deszcz to i reklamowka z Biedronki jest wystarczajaca, ona nie ma chronic przed wilgocia tylko przed deszczem.
Samej wilgoci nie unikniesz, ale to nie jest chyba duzy problem. Mieszkam w miejscu gdzie przez wieksza czesc roku jest ok, 80% wilgotnosci nigdy nie mialem problemow.
Trzeba tylko pamietac ze jak sie wychodzi z klimatyzowanego pomieszczenia na, to zawsze cos sie skropli na obiektywie. I nie zmieniac obiektywu zaraz po wyjsciu.
Gdyby miało to jakiś sens to tak - ekologia bracie
--- Kolejny post ---
Podałem tylko przykład, że nie użyłbym żadnej reklamówki, bo to mogłoby mieć ew. aspekt psychologiczny a nie ochronę sprzętu na uwadze
Bzdury piszecie i nawet się nie zastanowicie, to przykre niestety.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 28-03-2014 o 11:00
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Ty nie użyłbyś, inni używają. Zapewne w swoich podróżach po tropikach () nosisz aparat w obudowę podwodną z naklejką D&G, w którą to obudowę aparat wkładasz wylatując na wysokość przelotową i wychodząc na skrzydło samolotu w celu wyeliminowania wilgoci z powietrza.
Reszta używa tego, co kupi, albo sama zrobi. https://www.google.pl/#q=dslr+in+plastic+bag
Na wypadek ataku paniki kondensacyjnej wkłada pod pupkę korpusu paczkę produktu o nazwie silica. Albo ryżyk. I do tego kawałek ręcznika papierowego. I jest kuul. Obiekt podniecenia warty 10K zł jest bezpieczniejszy przed okiem złodziei, nie razi obiektów fotografii w oczy (no chyba że powstaje aspekt psychologiczny pt. dlaczego ten gość celuje do mnie Biedronką?!?); cały zestaw waży (w zależności od tego czy to torba Biedronki czy Tesco!) z parędziesiąt gramów i kosztuje prawie nic.
Dobra, tyle. I tak wiesz lepiej. Jestem tego pewien. To jest w końcu Internet.
Nie musi być albo 2s albo natychmiast. Ja prawie nigdy nie robię zdjęcia jednym ruchem, nawet bez IS. Czekam może 0.3 - max 0.5s, ale na pewno nie całe dwie.
A stabilizacja drgań na monopodzie z mojego doświadczenia z obiektywem tele zawsze była zaskakujaco nikła, zgodnie z tym, co mówi Canon. Może przy idealnie wyważonym zestawie jest lepiej, ale raczej traktuję monopod jako podpórkę dla wygody i odpoczynek dla rak, a nie sposób na wydłużenie czasu migawki.