Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 212

Wątek: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon 6D/5Dmk3 + jeden obiektyw w podróż

widzę ze kolega z tych co wieżą ze płyta cd działa na fotoradar
    jak dla mnie to mozesz wsadzic swoj aparat w co chcesz ale takie rady jak reklamówka na aparat zostaw sobie
    bo jeszcze ktos poslucha...

Początki nałogu

Ja widzę za to że ty z tych, co nie znając rozmówcy wyrabiasz sobie jakąś opinię i do tego strzelasz sucharami.
    Folia to folia, wszystko jedno - byle była jednocześnie ochroną i nie była zbyt szczelna (szczelną trzeba by zakładać chyba w próżni).

Ale dość tego, zaraz się zrobi kolejny podwątek o wyższości jednego nad drugim.
    Każdy korzysta z własnego doświadczenia.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    O ile przed deszczem się jakoś da ochronić to wilgotność "włazi" wszędzie
    Włazi jak cholera niestety.Mi wlazła w obiektyw P18-135.Objawy:świrujący AF ,zawiechy i błyskawiczne pożeranie akumulatora.
    Po powrocie do kraju ten sam obiektyw ani razu nie zawiódł tak jak w tamtym klimacie,nawet w ciągu kilku bardzo dżdżystych dni.
    Pozostałe obiektywy działały normalnie,choć nie były WR.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Sprzęt jednak po to jest aby uwieczniać mijające chwile bez względu na klimat i porę roku. Jednak reklamówki z Tesco ani innej Biedronki to bym na sprzęt za 10k PLN nie założył.
    Często skutek może być zupełnie odwrotny jak się para w złapanym powietrzu skropli, a i jakoś tak niewyjściowo
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Oj 10k...to jakiś wyznacznik czegoś?
    Niech to będzie wobec tego reklamówka z Harrodsa
    Obawiam się że okolice w które się autor wybiera są całkiem niewyjściowe...

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jednak reklamówki z Tesco ani innej Biedronki to bym na sprzęt za 10k PLN nie założył
    W Chinach czy Kambodży lub Kenii nikt nie wie jak wygląda Biedronka ,
    a liściem palmowym byś przykrył ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Jak leje deszcz to i reklamowka z Biedronki jest wystarczajaca, ona nie ma chronic przed wilgocia tylko przed deszczem.
    Samej wilgoci nie unikniesz, ale to nie jest chyba duzy problem. Mieszkam w miejscu gdzie przez wieksza czesc roku jest ok, 80% wilgotnosci nigdy nie mialem problemow.
    Trzeba tylko pamietac ze jak sie wychodzi z klimatyzowanego pomieszczenia na, to zawsze cos sie skropli na obiektywie. I nie zmieniac obiektywu zaraz po wyjsciu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    W Chinach czy Kambodży lub Kenii nikt nie wie jak wygląda Biedronka ,
    a liściem palmowym byś przykrył ?
    Gdyby miało to jakiś sens to tak - ekologia bracie

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Oj 10k...to jakiś wyznacznik czegoś?
    Niech to będzie wobec tego reklamówka z Harrodsa
    Obawiam się że okolice w które się autor wybiera są całkiem niewyjściowe...
    Podałem tylko przykład, że nie użyłbym żadnej reklamówki, bo to mogłoby mieć ew. aspekt psychologiczny a nie ochronę sprzętu na uwadze
    Bzdury piszecie i nawet się nie zastanowicie, to przykre niestety.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 28-03-2014 o 11:00
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu

Ty nie użyłbyś, inni używają. Zapewne w swoich podróżach po tropikach ( ) nosisz aparat w obudowę podwodną z naklejką D&G, w którą to obudowę aparat wkładasz wylatując na wysokość przelotową i wychodząc na skrzydło samolotu w celu wyeliminowania wilgoci z powietrza.

Reszta używa tego, co kupi, albo sama zrobi. https://www.google.pl/#q=dslr+in+plastic+bag
    Na wypadek ataku paniki kondensacyjnej wkłada pod pupkę korpusu paczkę produktu o nazwie silica. Albo ryżyk. I do tego kawałek ręcznika papierowego. I jest kuul. Obiekt podniecenia warty 10K zł jest bezpieczniejszy przed okiem złodziei, nie razi obiektów fotografii w oczy (no chyba że powstaje aspekt psychologiczny pt. dlaczego ten gość celuje do mnie Biedronką?!?); cały zestaw waży (w zależności od tego czy to torba Biedronki czy Tesco!) z parędziesiąt gramów i kosztuje prawie nic.

Dobra, tyle. I tak wiesz lepiej. Jestem tego pewien. To jest w końcu Internet.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    cd #159

Nurtowała mnie ta zwłoka 2s, przy fotografowaniu z włączonym IS

Test zrobiłem porządniej, 4x5 zdjęć, odległość 7m, 70-200/4 IS, ogniskowa 200mm, czas 1/40 sekundy, na stojąco, AF ON
    Kolejno po 5 zdjęć :

a. IS OFF, zdjęcie "natychmiast" (bez żadnej przerwy pomiędzy do_połowy a wyzwoleniem)
    b. IS OFF, 2 sekundy zwłoki pomiędzy sygnałem AF a docisnięciem do końca, starałem się "nie oddychać"
    c. IS ON, zdjęcie natychmiast (jak w a)
    d. IS ON, 2 sekundy zwłoki (jak w b)

I rzeczywiście ostrość zdjęć wzrastała, w pkt. a najmniejsza w pkt. d największa.
    Tak jak w d będę robił, ale nadal uważam że test nie jest jednoznaczny

jp
    Nie musi być albo 2s albo natychmiast. Ja prawie nigdy nie robię zdjęcia jednym ruchem, nawet bez IS. Czekam może 0.3 - max 0.5s, ale na pewno nie całe dwie.

A stabilizacja drgań na monopodzie z mojego doświadczenia z obiektywem tele zawsze była zaskakujaco nikła, zgodnie z tym, co mówi Canon. Może przy idealnie wyważonym zestawie jest lepiej, ale raczej traktuję monopod jako podpórkę dla wygody i odpoczynek dla rak, a nie sposób na wydłużenie czasu migawki.

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów