Pokazówka
Przepraszam, ale nie mogę edytować postu.
Normalny dźwięk stabilizacji w tym szkle. Mam już drugie od tzw. nowości.
Dziękuję za te informacje, trochę mnie one uspokoiły. Fakt, że dźwięki są niepokojące trochę mnie przeraża tym bardziej, że to tyle kasy. Z tym trybem al servo co pisałem nie ma to w ogóle znaczenia? Nie "gryzie" się on z iż podczas pracy. Jakiego trybu używać z Waszego doświadczenia ?
Przy powaznym macro manual, portrety one shoot.
to jakaś dziwnie głośna ta stabilizacja, miałem już w rękach 18-55 is (kilkanaście sztuk), 17-85 is(też kilka sztuk), tamrona 17-50 vc, i sigmę 18-125 os i w żadnym obiektywie ze stabilizacją ,który miałem do tej pory żadnych zgrzytań tego typu nie było. A są to tanie obiektywy a nie L ki za kilka tysięcy
Pomału się do niej przyzwyczajam. Gdybym miał 100%, że wszystko jest ok i tylko to tak działa to mi w ogóle to nie przeszkadza. Te dźwięki tylko sieją strach, że coś się psuje. :-(
100 L nie mam (jeszcze) ale z 300 f/4 IS mogę uspokoić. Mój też warczy jak traktor. Stuka, puka itd. Tak pracuje stabilizacja w tych obiektywach. Ja również kupiłem używany i na początku bałem się, że coś się zaraz urwie w środku.
A z Żytnią i obiektywem za kilka tysięcy to bym uważał (sądząc po opisach ostatnich kalibracji).
Pozdrawiam