Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: canon 100mm 2.8L macro - dziwne zgrzytanie w systemie autofocusa

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: canon 100mm 2.8L macro - dziwne zgrzytanie w systemie autofocusa

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    W brew pozorom 100L jest bardzo ciche... Jak usłyszałem znajomego 70-200 IS to się przeraziłem
    Sama praca jest przyjemna, niestety start i stop to skrzynia 30 letniego malucha (chodzi mi o 100L).
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 27-03-2014 o 10:40

Miasto
    Londyn

Pokazówka

Przepraszam, ale nie mogę edytować postu.

Uzależniony

Normalny dźwięk stabilizacji w tym szkle. Mam już drugie od tzw. nowości.

Bywalec Awatar gregorio1972
    Miasto
    Nowy Sącz

Dziękuję za te informacje, trochę mnie one uspokoiły. Fakt, że dźwięki są niepokojące trochę mnie przeraża tym bardziej, że to tyle kasy. Z tym trybem al servo co pisałem nie ma to w ogóle znaczenia? Nie "gryzie" się on z iż podczas pracy. Jakiego trybu używać z Waszego doświadczenia ?

Miasto
    Londyn

Przy powaznym macro manual, portrety one shoot.

Dopiero zaczyna

to jakaś dziwnie głośna ta stabilizacja, miałem już w rękach 18-55 is (kilkanaście sztuk), 17-85 is(też kilka sztuk), tamrona 17-50 vc, i sigmę 18-125 os i w żadnym obiektywie ze stabilizacją ,który miałem do tej pory żadnych zgrzytań tego typu nie było. A są to tanie obiektywy a nie L ki za kilka tysięcy

Bywalec Awatar gregorio1972
    Miasto
    Nowy Sącz

Pomału się do niej przyzwyczajam. Gdybym miał 100%, że wszystko jest ok i tylko to tak działa to mi w ogóle to nie przeszkadza. Te dźwięki tylko sieją strach, że coś się psuje. :-(

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez gregorio1972 Zobacz posta
    Pomału się do niej przyzwyczajam. Gdybym miał 100%, że wszystko jest ok i tylko to tak działa to mi w ogóle to nie przeszkadza. Te dźwięki tylko sieją strach, że coś się psuje. :-(

U mnie działa cichutko, wg mnie u ciebie nie działa normalnie.

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Cytat Zamieszczone przez Martinn30 Zobacz posta
    Witam
    Mam właśnie podobną sytuację z obiektywem Canon 300 f/4L IS USM który kupiłem kilka dni temu w INTERFOTO w Wa-wie. Po wcisnięciu spustu migawki do połowy słychać głośną pracę stabilizacji coś dla porównania jak np " włączona wiertarka na wolnych obrotach" i równiez nie wiem czy to normalny objaw ? W chwili gdy wyłącze stabilizacje jest cicho ale AF też jest głośny. Kupiłem go jako nowy ale wydaje mi się że troszeczke używany jest. Nie wiem co robić zastanawiam się czy nie wysłać do Wa-wy na Żytnią..
    100 L nie mam (jeszcze) ale z 300 f/4 IS mogę uspokoić. Mój też warczy jak traktor. Stuka, puka itd. Tak pracuje stabilizacja w tych obiektywach. Ja również kupiłem używany i na początku bałem się, że coś się zaraz urwie w środku.
    A z Żytnią i obiektywem za kilka tysięcy to bym uważał (sądząc po opisach ostatnich kalibracji).
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    100 L nie mam (jeszcze) ale z 300 f/4 IS mogę uspokoić. Mój też warczy jak traktor. Stuka, puka itd. Tak pracuje stabilizacja w tych obiektywach. Ja również kupiłem używany i na początku bałem się, że coś się zaraz urwie w środku.
    A z Żytnią i obiektywem za kilka tysięcy to bym uważał (sądząc po opisach ostatnich kalibracji).
    Pozdrawiam
    No tak ale mówimy o 100 2,8. W różnych obiektywach IS działają rożnie.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów