Cytat Zamieszczone przez Mojlo Zobacz posta
Wifi przydaje się do bezpośredniego zrzucania zdjęć na komputer (np. w studio) jak również w terenie można używać aplikacji na smartfonie (android,IOS) do sterowania aparatem/przeglądania zdjęć.

Osobiście posiadam 5dmk3 oraz 6d, z doświadczenia mogę powiedzieć, że różnicy w samym obrazku praktycznie nie ma, 6d ze względu na nieco mniejszą matrycę ma nawet nieco mniejsze szumy. 5dmk3 przyjemniejszy w użyciu ze względu na joystick i dedykowane guziki (WB itp.) oraz szerszy zakres AF. Wszędzie gdzie nie muszę zabierać dwóch body biorę 6d a 5dmk3 zostaje w domu. 6d jest mniejszy, lżejszy oraz ma cichsza migawkę, plusem dla mnie jest również możliwość używania matówki precyzyjnej (5dmk3 nie ma wymiennej matówki)a do tego prosty i pewny AF który bdb. sobie radzi w scenach statecznych. Z pewnością różnicę w cenie pomiędzy 6d a 5dmk3 lepiej przeznaczyć na obiektyw. 6d nie wymienił bym na 5dmk2 nawet jak by mi dopłacali.
i o takie krótkie, zwięzłe porównanie mi chodziło. Dziekuję bo faktycznie w ceni 5d mk III mam 6d z fajnym szkiełkiem )

na necie jest wiele porównań i mówią że tańsze jest gorsze ale w tym wypadku chyba bardziej pasuje że droższe jest wygodniejsze a nie lepsze