Pokaż wyniki od 1 do 10 z 148

Wątek: Canon 7D vs 70D

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    Witam!
    Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice między canonem 7d a 70d ? Który aparat wygrywa? Chciałbym się dowiedzieć wszystkich za i przeciw i czy warto się przesiadać z jednego aparatu na drugi.
    Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem.

Zapraszam do dyskusji i dzięki za pomoc!

Mam nadzieje, że temat umieściłem w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę Moderatora o przeniesienie.
    Gdybyś miał 650D, albo 50D to tak. Nie wiem co fotografujesz, ale np w sporcie jedno sobie poprawisz, a coś innego pogorszysz przy przejściu na 70D. Lepszego obrazka chyba już nie wyciśniesz z 70D. Sama wielkość sensora APS-C powoduje ograniczenia. Nie wiem czy gęstsza matryca to dobry pomysł przy APS-C. Jak robisz długą serią, to jednak 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo pierwsze 2÷3 zdjęcia robi błyskawicznie następne minimalnie wolniej. Canon 70D robi wszystkie ze stałym interwałem. Co do szumów, to należy się zastanowić jak skutecznie odszumiać i do ISO 3200 można Canonem 7D się bawić. A konkretnie jaki jest stosunek szumu monochromatycznego do kolorowego. Ale to już inny temat.

Gdybym był na Twoim miejscu myślałbym już o FF - np 6D.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 01-03-2014 o 08:29
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Canon 7D vs 70D

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Jak robisz długą serią, to jednak 7D jest lepszym rozwiązaniem, bo pierwsze 2÷3 zdjęcia robi błyskawicznie następne minimalnie wolniej.
    huh? no chyba u Ciebie... :P

W tym przypadku ja bym brał 7d, chyba, że wolisz mieć uchylny wyświetlacz bo to dla mnie jedyny + 70d... matryca to generalnie ta sama ''odświeżona kupa'', canon niestety matrycami w aps-c nie rozpieszcza i z 7d i 70d wyciągniesz w sumie to samo, niestety, za to 7d to pancerna puszka

Zresztą czego konkretnie chcesz się dowiedzieć od użytkowników a czego nie udało ci się wyczytać z recenzji/testów? Przecież tam jest wszystko, a nawet więcej niż potrzebujesz, tu raczej nic więcej nie wyczytasz...

Uprawnienia umieszczania postów