Ja dostałem maila z pytaniem czy mogą mi wysłać PIT drogą elektroniczną. Odpowiedziałem, że tak i czekam. Jest jeszcze sporo czasu więc nie widzę podstaw do paniki.
Ja dostałem maila z pytaniem czy mogą mi wysłać PIT drogą elektroniczną. Odpowiedziałem, że tak i czekam. Jest jeszcze sporo czasu więc nie widzę podstaw do paniki.
EOS R | 80D | 16-35L II | 24-70L II | 70-200L IS II | 85L II | 18-135 IS USM | 2x III | 600EX-RT x3 | ST-E3-RT
A7R II | 24-70 GM | 70-200 GM | 90 Macro G OSS
SC-P10000 | CG277
Też czekam na PITa, którego mieli wysłać mailem. Brak PITa nie zmienia faktu, że od otrzymanej kwoty trzeba podatek ująć w zeznaniu rocznym i go zapłacić.
CMEHA - reszta to upgrade
No dzięki
Ja nie dostałem PIT'a ni maila, dlatego pytam. Czekam w takim razie na info od nich, jak nic nie dojdzie to muszę interweniować.
pozdrawiam
CANON...
Dostałem PITa
już canon z tym cash back gorzej nie mógł wykombinować. jeszcze teraz pit-y będzie wysyłać. Jaki to przychód takiego klienta??? toż to zwykły rabat, do którego już odprowadzono 23% VAT, a teraz jeszcze 18% - rewela wymyślone. Zrobili by akcje w sklepach i była by oszczędność na VAT i podatku
hehehe bez kitu masakryczna promocja. ograniczona nie wiadomo wg jakiego klucza lista produktów, brak pewności otrzymania zwrotu, brak pewności otrzymania pitu plus konieczność jego poprawnego rozliczenia. jak ktoś ma czas, księgową w rodzinie, cierpliwość i lubi nutkę ryzyka...
dla mnie wzorem promocji jest grudniowy rabat Samyanga. Prosto pewnie i konkretnie.
5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500px
Panowie adam1004a i BartasPL wyskoczyliście z tymi uwagami dotyczącymi poprzedniej promocji jak pip pip pip pip. Czemu miały służyć te uwagi, promocja jaka była każdy widział i jeżeli komuś się nie podobała nie było przymusu korzystania.
bo rok później jest dokładnie tak samo. Coś w rodzaju kodu ze zdrapką w paczce chipsów, tyle że tu chipsy kosztują kilka tysięcy złotych. W dodatku skomplikowane to, czasochłonne i nieprzewidywalne. A można przecież zrobić to lepiej czego przykład podałem. Być bardziej "user-friendly". Canon chce wspierać oficjalnych dystrybutorów - jaki w tym problem by oferować zniżki tylko w ich sieciach, ale od razu na miejscu w cenie produktu?
5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500px
zgadzam się z uwagami, ale moim zdaniem promocja w sklepie doprowadziłaby do podwyżki cen przez sklep (sklep zjadłby promocję), a tak podwyżka była minimalna i właściwie tylko cena produktu nie obniżyła się przez okres promocji (można sobie pooglądać wykresy na skąpcu bo są ciekaw). W jakąś normalność handlu w tym kraju to ja nie bardzo jestem skłonny uwierzyć.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Nie widzę zadnych problemów. Moga nawet ustalić dla wszystkich sklepów bioracych udział w promocji takie same ceny detaliczne .
canon tak nie robi, bo widocznie ma więcej korzyści z keszbeka, a Ty szaraku płać i sie martw.
Miałem nic już nie pisać o keszbeku, ale ....szmata, nie charakter.