Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 251

Wątek: Canon Cashback 2013 !!!

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Canon Cashback 2013 !!!

Ja dostałem maila z pytaniem czy mogą mi wysłać PIT drogą elektroniczną. Odpowiedziałem, że tak i czekam. Jest jeszcze sporo czasu więc nie widzę podstaw do paniki.
    EOS R | 80D | 16-35L II | 24-70L II | 70-200L IS II | 85L II | 18-135 IS USM | 2x III | 600EX-RT x3 | ST-E3-RT
    A7R II | 24-70 GM | 70-200 GM | 90 Macro G OSS
    SC-P10000 | CG277

Początki nałogu

Też czekam na PITa, którego mieli wysłać mailem. Brak PITa nie zmienia faktu, że od otrzymanej kwoty trzeba podatek ująć w zeznaniu rocznym i go zapłacić.
    CMEHA - reszta to upgrade

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

No dzięki
    Ja nie dostałem PIT'a ni maila, dlatego pytam. Czekam w takim razie na info od nich, jak nic nie dojdzie to muszę interweniować.
    pozdrawiam
    CANON...

Początki nałogu

Dostałem PITa

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

już canon z tym cash back gorzej nie mógł wykombinować. jeszcze teraz pit-y będzie wysyłać. Jaki to przychód takiego klienta??? toż to zwykły rabat, do którego już odprowadzono 23% VAT, a teraz jeszcze 18% - rewela wymyślone. Zrobili by akcje w sklepach i była by oszczędność na VAT i podatku

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

hehehe bez kitu masakryczna promocja. ograniczona nie wiadomo wg jakiego klucza lista produktów, brak pewności otrzymania zwrotu, brak pewności otrzymania pitu plus konieczność jego poprawnego rozliczenia. jak ktoś ma czas, księgową w rodzinie, cierpliwość i lubi nutkę ryzyka...
    dla mnie wzorem promocji jest grudniowy rabat Samyanga. Prosto pewnie i konkretnie.
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Początki nałogu

Panowie adam1004a i BartasPL wyskoczyliście z tymi uwagami dotyczącymi poprzedniej promocji jak pip pip pip pip. Czemu miały służyć te uwagi, promocja jaka była każdy widział i jeżeli komuś się nie podobała nie było przymusu korzystania.

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

bo rok później jest dokładnie tak samo. Coś w rodzaju kodu ze zdrapką w paczce chipsów, tyle że tu chipsy kosztują kilka tysięcy złotych. W dodatku skomplikowane to, czasochłonne i nieprzewidywalne. A można przecież zrobić to lepiej czego przykład podałem. Być bardziej "user-friendly". Canon chce wspierać oficjalnych dystrybutorów - jaki w tym problem by oferować zniżki tylko w ich sieciach, ale od razu na miejscu w cenie produktu?
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    bo rok później jest dokładnie tak samo. Coś w rodzaju kodu ze zdrapką w paczce chipsów, tyle że tu chipsy kosztują kilka tysięcy złotych. W dodatku skomplikowane to, czasochłonne i nieprzewidywalne. A można przecież zrobić to lepiej czego przykład podałem. Być bardziej "user-friendly". Canon chce wspierać oficjalnych dystrybutorów - jaki w tym problem by oferować zniżki tylko w ich sieciach, ale od razu na miejscu w cenie produktu?
    zgadzam się z uwagami, ale moim zdaniem promocja w sklepie doprowadziłaby do podwyżki cen przez sklep (sklep zjadłby promocję), a tak podwyżka była minimalna i właściwie tylko cena produktu nie obniżyła się przez okres promocji (można sobie pooglądać wykresy na skąpcu bo są ciekaw). W jakąś normalność handlu w tym kraju to ja nie bardzo jestem skłonny uwierzyć.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Nie widzę zadnych problemów. Moga nawet ustalić dla wszystkich sklepów bioracych udział w promocji takie same ceny detaliczne .
    canon tak nie robi, bo widocznie ma więcej korzyści z keszbeka, a Ty szaraku płać i sie martw.
    Miałem nic już nie pisać o keszbeku, ale ....szmata, nie charakter.

Strona 25 z 26 PierwszyPierwszy ... 1523242526 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów