Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 120

Wątek: Co na początek?

Domyślnie Odp: Co na początek?

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    Mam zamiar kupić 70-200/2.8L ale widzę że niepotrzebnie przepłacam
    Mimo tego jednak wolę dołożyć.
    Miałem w przeciągu 3 lat 4 telezoomy. Teraz użytkuję 70-200/2,8 L USM i powiem krótko, mimo cey używki 3 400zł jest warty każdego wydanego grosza.
    Lepszy stosunek jakość/cena ma tylko stałka Canon 200/2,8 L II USM - 2 999zł. Jak ktoś robi tylko na 200mm to będzie zadowolony.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Miałem w przeciągu 3 lat 4 telezoomy. Teraz użytkuję 70-200/2,8 L USM i powiem krótko, mimo cey używki 3 400zł jest warty każdego wydanego grosza.
    Lepszy stosunek jakość/cena ma tylko stałka Canon 200/2,8 L II USM - 2 999zł. Jak ktoś robi tylko na 200mm to będzie zadowolony.
    Miałem okazję testować 70-200/2.8L i też na niego stawiam, wcześniej miałem dwie Sigmy 70-200/2.8 wersję pierwszą ( bardzo krótko, mydło na długim końcu BF na 70 mm ) i wersję drugą 3 lata ( celna i użyteczna na pełnej dziurze ), jednak finalnie 70-200/2.8L mnie urzekła obrazkiem i AFem i jej będę szukał.

Cytat Zamieszczone przez Yaru Zobacz posta
    Miałem okazję testować 70-200/2.8L i też na niego stawiam, wcześniej miałem dwie Sigmy 70-200/2.8 wersję pierwszą ( bardzo krótko, mydło na długim końcu BF na 70 mm ) i wersję drugą 3 lata ( celna i użyteczna na pełnej dziurze ), jednak finalnie 70-200/2.8L mnie urzekła obrazkiem i AFem i jej będę szukał.
    Ale przedstawiony test mówi zupełnie coś innego .
    Wiem dlaczego jesteś taki zdeterminowany. Do 6D Canona 55-250 już nie podłączysz .
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Wasze dywagacje mają jak najbardziej sens, ale chyba nie w temacie "co na początek", gdzie kolega pyta czy warto kupić tele w kwocie 350zł
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Przepraszam zatem za OT z mojej strony.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Ale przedstawiony test mówi zupełnie coś innego .
    Wiem dlaczego jesteś taki zdeterminowany. Do 6D Canona 55-250 już nie podłączysz .
    Podłączyć się da, ale efekt....
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 18-02-2014 o 13:35

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

No właśnie bez ingerencji ostrych narzędzi nie da się podłączyć EF-S do FF
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Wiem że 350zł to niewiele za optykę,ale gdy to pisałem chodziło mi o to czy ten konkretny tele jest wart zakupu,cena dotyczy kompletu i zawiera swojego rodzaju upust. Obiektyw posiada funkcję makro,to na in plus. Ale tamron,ten stabilizowany jest lepszy optycznie,i mimo tego że jest droższy wolałbym dołożyć i cieszyć się udanymi zdjęciami. Seria L w canonie to ferrari w optyce na którą na razie mnie nie stać,dlatego szukam tzw.złotego środka. Jestem zwykłym robolem może kiedyś po latach ciułania coś sobie sprezentuję,jeżeli będę widział taką potrzebę. Kita będę musiał kupić na pewno,zresztą przeglądając galerie na forum widzę że 18-55IS daje niezgorszy obrazek. Na 90% tamron,a co dalej -zobaczę. Myślę,że w tym roku się zaopatrzę

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Czytałem kilka ostatnich postów i kolegów zbytnio poniosła wyobraźnia, jak zaczęli porównywać obiektyw za kilkaset złotych EF-S 55-250 z obiektywami za kilka tysięcy z serii e-L. Dobrze, że chociaż haze ich "powstrzymał".
    Jak jest możliwość taniego zakupu "wiązanego" to Twój wybór, zawsze jest się na czym uczyć.

"Szklarnię" się kompletuje latami, tylko nie zapomnij robić zdjęć, które Tobie dadzą satysfakcję i Powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 18-02-2014 o 19:14

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Czytałem kilka ostatnich postów i kolegów zbytnio poniosła wyobraźnia, jak zaczęli porównywać obiektyw za kilkaset złotych EF-S 55-250 z obiektywami za kilka tysięcy z serii e-L. Dobrze, że chociaż haze ich "powstrzymał".
    Jak jest możliwość taniego zakupu "wiązanego" to Twój wybór, zawsze jest się na czym uczyć.

"Szklarnię" się kompletuje latami, tylko nie zapomnij robić zdjęć, które Tobie dadzą satysfakcję i Powodzenia.
    Nie czytasz ze zrozumieniem, albo tylko piszesz i przytaczasz słabe testy.
    Zobacz jak wyglądają testy 70-200 i cienkiego EF-S 55-250 na podanej przez Ciebie stronie dla 200mm f/5,6 i body 60D.
    www.cobalt.fr.pl

Cytat Zamieszczone przez haze Zobacz posta
    No właśnie bez ingerencji ostrych narzędzi nie da się podłączyć EF-S do FF
    Cenna wskazówka .
    Tylko wg Canona obiektywy EF-S w 6D blokowane są już programowo.
    Tak samo jak do 70D nie podłączymy każdego starego dandeliona.
    www.cobalt.fr.pl

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów