C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Miałem okazję testować 70-200/2.8L i też na niego stawiam, wcześniej miałem dwie Sigmy 70-200/2.8 wersję pierwszą ( bardzo krótko, mydło na długim końcu BF na 70 mm ) i wersję drugą 3 lata ( celna i użyteczna na pełnej dziurze ), jednak finalnie 70-200/2.8L mnie urzekła obrazkiem i AFem i jej będę szukał.
www.cobalt.fr.pl
Wasze dywagacje mają jak najbardziej sens, ale chyba nie w temacie "co na początek", gdzie kolega pyta czy warto kupić tele w kwocie 350zł![]()
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
No właśnie bez ingerencji ostrych narzędzi nie da się podłączyć EF-S do FF![]()
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Wiem że 350zł to niewiele za optykę,ale gdy to pisałem chodziło mi o to czy ten konkretny tele jest wart zakupu,cena dotyczy kompletu i zawiera swojego rodzaju upust. Obiektyw posiada funkcję makro,to na in plus. Ale tamron,ten stabilizowany jest lepszy optycznie,i mimo tego że jest droższy wolałbym dołożyć i cieszyć się udanymi zdjęciami. Seria L w canonie to ferrari w optyce na którą na razie mnie nie stać,dlatego szukam tzw.złotego środka. Jestem zwykłym robolemmoże kiedyś po latach ciułania coś sobie sprezentuję,jeżeli będę widział taką potrzebę. Kita będę musiał kupić na pewno,zresztą przeglądając galerie na forum widzę że 18-55IS daje niezgorszy obrazek. Na 90% tamron,a co dalej -zobaczę. Myślę,że w tym roku się zaopatrzę
Czytałem kilka ostatnich postów i kolegów zbytnio poniosła wyobraźnia, jak zaczęli porównywać obiektyw za kilkaset złotych EF-S 55-250 z obiektywami za kilka tysięcy z serii e-L. Dobrze, że chociaż haze ich "powstrzymał".
Jak jest możliwość taniego zakupu "wiązanego" to Twój wybór, zawsze jest się na czym uczyć.
"Szklarnię" się kompletuje latami, tylko nie zapomnij robić zdjęć, które Tobie dadzą satysfakcję i Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 18-02-2014 o 19:14
www.cobalt.fr.pl
www.cobalt.fr.pl