Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: staliśmy się siłą w sporcie zimowym

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: staliśmy się siłą w sporcie zimowym

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nie MY jesteśmy potęgą, tylko trójka naszych rodaków. Natomiast to, że ta trójka zdobyła złote medale świadczy nie o kondycji polskiego sportu, a o ich ciężkiej indywidualnej pracy i ambicji. Natomiast generalnie póki co Polacy w sumie zdobyli tylko cztery medale, co oznacza że daleko im do potęg. Tak jak całemu polskiemu sportowi.
    Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Tak jak powiedział Tomasz Majewski: "pojedyncze sukcesy w sporcie zawdzięczamy tylko determinacji jednostek".
    Dobrym przykładem jest również Robert Korzeniowski - 4 złote medale olimpijskie.
    no moze nie tyle indywiduum co zdolnych jednostek i jednak kilku osob dookola nich (trenerow, terapeutow, psychiatrow, ...), ktore tez wypluwaja z siebie zyly, zeby Stoch, Brodka czy Kowalczyk* mogli wystartowac najlepiej jak potrafia. dotyczy poniekad wszystkich sportowcow startujacych w takich zawodach, nie tylko tych wygrywajacych medale.

* - zwlaszcza w tym przypadku naleza sie oklaski dla sztabu wspierajacego, ktory z ta "baba" jest w stanie wytrzymac

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    W sportach drużynowych niestety syf i malaria.
    ale moze przestanmy myslec o sportach druzynowych tylko w kontekscie szmacianki, bo to ludziom mocno przeslania oczy. siatkowka czy pilka reczna od lat stoja na swietnym poziomie w PL.
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ..... siatkowka czy pilka reczna od lat stoja na swietnym poziomie w PL.
    Nie stoją tylko stały!
    - siatkówka kobiet: Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej Kobiet 2014 (eliminacje strefy CEV) o MŚ w 2014 już zapominamy.
    - koszykówka męska: Mistrzostwa Świata w Koszykówce Mężczyzn 2014 na MŚ również brak kwalifikacji.
    Serbia czy Chorwacja nie ma takich zmartwień.

Dobra liga to jeszcze nie oznacza, że reprezentacja będzie coś grać. Polacy siedzą na ławie, a obcokrajowcy zapewniają nam grę w pucharach. Na MŚ reprezentują swoje kraje, a my jesteśmy w czarnej dziurze - MŚ w siatkówce mężczyzn 2010 rok 13 miejsce razem z Kamerunem i Egiptem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...5%BCczyzn_2010.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 18-02-2014 o 11:34
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

potęgą w sporcie są USA, Chiny, Niemcy czy Rosja, my to 2-3 liga światowa... to że z prawie 40 mln państwa 'zamedalowały' raptem 3 osoby na IO nie świadczy o żadnej potędze sporowej ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    potęgą w sporcie są USA, Chiny, Niemcy czy Rosja, my to 2-3 liga światowa... to że z prawie 40 mln państwa 'zamedalowały' raptem 3 osoby na IO nie świadczy o żadnej potędze sporowej ...
    To wiedzą wszyscy, ale przyznasz, że pojedyncze perły klasy światowej w PL są.
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

to fakt, a równie dobrze możnaby było napisać że większą potęgą od nas są Białorusini bo zdobyli więcej medali czy Etiopczycy którzy mają świetnych długodystansowców że o Jamajczykach nie wspomnę...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ja bym nie przesadzał z dziękowaniem "zdeterminowanym jednostkom".

Jak się odpowiednio sport zorganizuje, zareklamuje, zwerbuje i ułatwi , to jednostki się zawsze znajda i łaski nie robia.
    Przykład - Indie i Chiny. Zapewniam, że Hindusi potrafia być zdeterminowani jak ktokolwiek inny, ale obecnie w sporcie nie istnieja. A jest ich tyle co Chińczyków. Sukcesy sportowe w skali światowej zaleźa od zorganizowanego systemu selekcjonowania i wyszukiwania talentöw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    I co wg. Ciebie jestesmy potega?
    Wyżej była odpowiedź, nie nie jesteśmy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ja bym nie przesadzał z dziękowaniem "zdeterminowanym jednostkom".
    ja podam jednak przyklad, ze zdeterminowanie jednostki moze miec wieksze znaczenie niz cala organizacja

ten ziomek po lewej mial sport zorganizowany i zareklamowany. w taki sposob, ze ten w srodku nawet by nie mogl pomarzyc...

w zaleznosci od dyscypliny rola tego indywiduum jest wieksza (sporty indywidualne/wyczynowe) lub mniejsza (zespolowe),
    ale jednak nie jest ono bez znaczenia. tak sam utalentowany zawodnik, jak i ludzie go wspierajacy od dziecka, po narodowe
    zwiazki zapewniajace osrodki, kase i innych ludzi...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

ja podam jednak przyklad, ze zdeterminowanie jednostki moze miec wieksze znaczenie niz cala organizacja

http://bi.gazeta.pl/im/46/fb/eb/z154...iew-Brodka.jpg

ten ziomek po lewej mial sport zorganizowany i zareklamowany. w taki sposob, ze ten w srodku nawet by nie mogl pomarzyc...

Ziomkowi z lewej można różne rzeczy zarzucić, ale chyba nie to, że jest leniwy i się nie starał....dał z siebie wszystko chłopina. I ten po prawej tak samo. Nawet zaręczyć mogę za naszego człowieka Shani Davisa co się ścigał z mistrzem Bródka, że dał, co miał. Po prostu, jak się to ładnie mówi "your best was not good enough". A facet, który prześcignałby może i Bródkę i Wyrwija (który nie wyrwał tym razem) pewnie siedzi gdześ w więźniu za kokaine.

Kiedy już się te talenty znajda i zakwalifikuja na zawody, to nikt wiele nie pomoże. Nie chodzi mi o to, że nie mam uznania dla ich determinacji, po prostu uważam ja za oczywista u każdego, kto zaszedł tak daleko.

...ten ziomek po lewej mial sport zorganizowany i zareklamowany. w taki sposob, ze ten w srodku nawet by nie mogl pomarzyc...
    Dokładnie.
    Nasz rodak (jeszcze 2 miesiące przed startem w Soczi) zbierał kasę na odzywki i jeździł sobie na torze "krytym bez lodu" - z tego co pamiętam , to jakaś płyta z tworzywa sztucznego i bambosze babci.
    A konkretnie W wełnianych kapciach, od deski do deski. Tak trenuje Zbigniew Bródka (wideo) - Soczi 2014 - SportoweFakty.pl
    www.cobalt.fr.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów