6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Pytanie za 1000 centów:
Majac następujace dane:
1. USA sa potęga w sportach letnich i zimowych i maja wielkie ambicje żeby pokonać Rosję w liczbie medali;
2. USA maja ponad 8 razy tyle ludności co Polska;
3. Dochód narodowy na twarz jest wedle statystyk "tylko" 2,5 raza większy w USA niż w Polsce, ale wiadomo, że w Polsce jest ogólnie bieda, wszystkego brak i wszyscy sa leniwi;
i wiedzac, że Polacy ugrali 6 medali na ostatnich ZIO, w tym 4 złote, z ilu medali powinny być zadowolone USA w porównaniu z Polska![]()
Tak generalizując to można dojść do zupełnie absurdalnych wniosków.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Siłą czy potęgą w sportach zimowych nigdy nie byliśmy, ale występ polskich olimpijczyków w Soczi jest bardzo udany.
Wyprzedziliśmy np: Chiny, Finlandię, Norwegię i Włochy. Ilość obiektów i infrastruktura pod kątem sportów zimowych w tych krajach i w PL to dwa światy.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
no ale idac tym tokiem rozumowania to ja nadal upieram sie, ze Holandia bije wszelkie rekordy
ale w tym kraju ogolnie zimy nie uraczysz. o infrastrukturze do sportow zimowych nie wspominajac.
jedyne co jest to kryte hale do jazdy "wieziennej" na lyzwach (i zadnej innej formy lyzwiarstwa!) i ten mily splot wydarzen,
ze na igrzyskach zimowych jest pierdylion konkurencji pod tytulem "jezdzimy w kolko na lodzie" - od nudnych przez bardzo
nudne po sakramencko nudne (jak szmacianka - inny ukochany sport autochtonow).
nie kupuje tej definicji "potegi"![]()
? A czym chcesz zimę uraczyć (bez względu na położenie geograficzne)?
Jak kiełbasy, browary i inne towary to tylko PL.
Może chodziło Ci o "uświadczysz". W sumie wszystko jedno.
"Jeden medal olimpijski Bródki jest więcej warty niż wszystkie holenderskie". To wypowiedź Holendra, który w tym siedzi.
A złoty medal w hokeju to największe trofeum od lat.
Ostatnio edytowane przez cobalt ; 03-03-2014 o 10:20
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
A ja kupuję i wychodzi na to, że Holandia faktycznie jest potęgą, bo mówimy o igrzyskach takich jakie są, anie takich jakich każdy z osobna by sobie życzył.
Np. ja w ogóle nie uznaję dyscyplin takich jak np. zjeżdżanie z górki i akrobacje na pokrywce od śmietnika, ale - czy sie to komu podoba czy nie - takie dyscypliny przegłosowali ci, co mieli wpływ. Z 9 złotych medali USA 6 było w jakichś slopystylach i pipach, i jeden w "ballroom dancing" na lodzie, który w ogóle nie jest sportem. Tylko dwa "prawdziwe"- w godnych szacunku sportach. (Dyscyplin, w których po zakończeniu występu należy obowiazkowo wywalić język do kamery i pokazać diabełka palcami, z zasady nie toleruję.)
Tymczasem w skokach narciarskich USA ugrały tylko jeden brązowy medal w historii, bo skakanie im jakoś nie pasuje.
A w letnich igrzyskach USA i parę innych nacji kosi medale np. w pływaniu, bo akurat lubią pływać a medali jest od groma - na plecach, na brzuchu, na boku, pieskiem, żabką, na 100metrów, 150 metrów, 200 metrów.....
Tak jakby można porównać
Rocky IV - Training Styles - YouTube