Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 164

Wątek: 1Ds Mark II - czy ciagle warto kupic w 2013?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie Odp: 1Ds Mark II - czy ciagle warto kupic w 2013?

No i jak wrażenia po tych kilku tygodniach użytkowania?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Szczerze powiedziawszy jesteś pierwszą osobą od której to słyszę. Jesteś pewien że tak jest?
    Czy ktoś, kto miał wymienianą migawkę w swoim sprzęcie może to potwierdzić?
    ja mogę potwierdzić, serwis nie zeruje przebiegu, w moim 1dmk2 migawka byla wymieniana pare razy

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Właśnie jestem po rozmowie z serwisem. Twierdzą, że:
    - gwarancja dotyczy tylko pierwszej migawki i każdorazowo jest konsultowana z Canonem. Wygląda to tak, że każdy przypadek padniętej migawki poniżej założonego przebiegu raportują do Canona, który podejmuje decyzję o nieodpłatnej naprawie.
    - to czy licznik zostanie wyzerowany zależy od technika, który dokonywał naprawy. Według nich raczej zerują, nie zerowane to raczej wyjątek, niż reguła. Z ich punktu widzenia nie ma to znaczenia, bo i tak dają papier + zostaje ślad w systemie, więc niewyzerowanie nie jest błędem serwisanta.
    - dla C 1Ds2 żywotność szacowana jest na 200k

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Szczerze powiedziawszy jesteś pierwszą osobą od której to słyszę. Jesteś pewien że tak jest?
    Czy ktoś, kto miał wymienianą migawkę w swoim sprzęcie może to potwierdzić?
    Przecież pisałem , że sąsiadowi padła migawka przy przebiegu 3000 w 40D. Zawoziłem wtedy jego sprzęt na Żytnią. Wymienili bez problemu na gwarancji i oddali puszkę z przebiegiem 3011 i dokumentem potwierdzającym wymianę.
    Obecnie ma jakieś 5500 i wszystko jest OK. Pytałem wówczas jak to jest z tą wymianą i powiedzieli, że licznika nie cofają . Miałem kiedyś w ręku 1Dmk2 po wymianie migawki i miał zdaje się jakieś 130000 na liczniku.
    To tyle co wiem na ten temat
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    No i jak wrażenia po tych kilku tygodniach użytkowania?
    Ogólnie dobre, ale jest to mój dodatkowy aparat którego nie wziąłbym na żadne wakacje ani wyjazd rodzinny raczej ze względu na gabaryty. 5Dmk3 jest po każdym względem lepszy od tej jedynki.

Ciężko się w nim chodzi po menu, nie ma joysticka oraz ma beznadziejny ekranik lcd gdzie np. nie można ocenić ostrości danego zdjęcia - jest tak słaby.

Jak na pancerną, tanią pełną klatkę to nie mam co narzekać Jest to takie 5D classic na sterydach z dobrym autofocusem.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez wender Zobacz posta
    Właśnie jestem po rozmowie z serwisem. Twierdzą, że:
    - gwarancja dotyczy tylko pierwszej migawki i każdorazowo jest konsultowana z Canonem. Wygląda to tak, że każdy przypadek padniętej migawki poniżej założonego przebiegu raportują do Canona, który podejmuje decyzję o nieodpłatnej naprawie...
    Bzdura. Wymienili mi drugą migawkę w 1D mk2 gdy padła po 80.000.
    Owszem, najpierw odbyła się próba wciśnięcia mi wymiany za pieniądze, bez podania stanu licznika. Na moje pytanie ile ma na liczniku ta migawka dostałem odpowiedź, że... kwalifikuje się do darmowej wymiany. Opisywałem to tutaj ze dwa lata temu.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Pełne uzależnienie

Czyli wymienili Ci druga migawkę przed ustalonym przez producenta przebiegiem, ale to był przebieg tej drugiej migawki czy całego body ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Ogólnie dobre, ale jest to mój dodatkowy aparat którego nie wziąłbym na żadne wakacje ani wyjazd rodzinny raczej ze względu na gabaryty. 5Dmk3 jest po każdym względem lepszy od tej jedynki.

Ciężko się w nim chodzi po menu, nie ma joysticka oraz ma beznadziejny ekranik lcd gdzie np. nie można ocenić ostrości danego zdjęcia - jest tak słaby.

Pomimo że nie mam 1ds2 ,a 1d2 moge powiedziec tyle, że pomimo tak małego i jak piszesz fatalnego wyświetlacza , jestem w stanie ocenić ostrość Jeśli nie dajesz wiary, to polecam ekranik 1d3 który w porównaniu do 1d2 to kompletny dramat ...ba ! koszmar..

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Przecież pisałem , że sąsiadowi padła migawka przy przebiegu 3000 w 40D. Zawoziłem wtedy jego sprzęt na Żytnią. Wymienili bez problemu na gwarancji i oddali puszkę z przebiegiem 3011 i dokumentem potwierdzającym wymianę.
    Widzisz, ale ja wielokrotnie widziałem na allegro aukcje sprzętów tuż po wymianie migawki z udokumentowanym śmiesznie niskim przebiegiem (czyli wyzerowanym licznikiem po wymianie).
    Najwyraźniej jest tak, jak pisze wender - czasem nie resetują licznika.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta

Pomimo że nie mam 1ds2 ,a 1d2 moge powiedziec tyle, że pomimo tak małego i jak piszesz fatalnego wyświetlacza , jestem w stanie ocenić ostrość Jeśli nie dajesz wiary, to polecam ekranik 1d3 który w porównaniu do 1d2 to kompletny dramat ...ba ! koszmar..

Ja tego wyświetlacza używam, żeby sprawdzić czy zdjęcie zostało zrobione 1Dmk3 ma taki kiepski ekranik? Przecież jest znacznie większy.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów