dotarło dzisiaj wszystkopiękny zestaw
super ta głowicana moje potrzeby jak znalazł
Całość kupiłem za 470zł także praktycznie w cenie samych nóg![]()
Teraz tylko sprzedać sherpę!
No to zakup prima sortTa głowica przecież jest kulowa, tylko z uchwytem pionowym, no i tania też nie jest. Dobry zakup.
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 04-02-2014 o 23:23
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
takie cieniutkie te nogi a i tak to dużo bardziej stabilne od sherpy 800r![]()
ta pozioma kolumna piękna sprawa
Jeszcze zapytam: na jednej z nóg mam nasuniętą taką plastikową nakładkę z wejściem na klucz imbus? co to jest?![]()
Ja mam Triopo GT-3228X8C Carbon z głowicą Sirui K-30X. Statyw wart swojej cenyA głowica... mam wrażenie że i czołgiem było by łatwo sterować..
![]()
Nigdy nie potrzebowałem tak zaawansowanego sprzętu ale naprawdę łatwość obsługi i uniwersalność statywu to idealny zestaw. Do podróży warto poszukać lżejszą głowicę![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
ja sobie ostatnio mialem okazje przemacac a nastepnie zakupic Triopo NB-1S. to jest lekkie, tanie i kompatybilne z Arka.
6D + 24-105 stoi bez zajakniecia na tym, dluzsze telerurki przy zapinaniu za obrecz tez daja rade... do Sirui K-30x, ktore tez mam,
ciezko to porownywac, bo kultura pracy inna. ale jakk tos szuka glowicy do statywu, ktory ma byc glownie noszony i od czasu do
czasu podeprzec - to to jest fajna opcja cenowo-jakosciowa...
.
Nie ma czarnych plastikowych zaokrąglonych kapturków na śrubach ściskających klamry? U mnie wygląda to tak: http://static.trustedreviews.com/94/...12586-feet.jpg
.
te sąale na pierwszą próbę ściągnięcia nie chciały zejść więc myślałem, że chodzi o te śrubki obok
![]()
no to fajnie, dzięki za odpowiedź![]()