Strona 342 z 495 PierwszyPierwszy ... 242292332340341342343344352392442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 411 do 3 420 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Trochę uprawiasz w tym przypadku niepotrzebne krytykanctwo. Wi-Fi zaimplementowano w 6d bardzo dobrze. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby można to było zrobić lepiej. Wszystko działa praktycznie automatycznie, wystarczy raz skonfigurować i zapomnieć.
    no wlasnie u mnie nie. byc moze nie powinienem chciec sobie uzywac na zmiane komorki albo tabletu, ale koniec koncow jest tak, ze to u mnie niestety nie dziala "skonfigurowac i zapomniec". a tak powinno, zgadzam sie.

Z drugiej strony zgodzę się, że jest to zrobione aż nadto uniwersalnie i na początku można się w tym pogubić.
    realnie, poniewaz z wifi uzywam (a raczej chcialbym) praktycznie tylko jednej funkcji - to dla mnie sprawa powinna zamykac sie w dwoch krokach:
    1. wybranie jednej opcji w aparacie
    2. wlaczenie EOS Utility na komorce/tablecie
    koniec. nic wiecej.

a tak to zdecydowanie nie dziala

Dla mnie przede wszystkim działa to zbyt wolno, zbyt duże są opóźnienia. Jeśli np. na gałęzi wylądował zimorodek, to trudno mi wyzwolić migawkę w czasie rzeczywistym. Gdy widzę interesujący kadr, to potem okazuje się, że już zdążył obrócić głowę w drugą stronę, połknąć rybkę albo nawet odlecieć. Póki co do takiej fotografii nadaje się to średnio, chyba, że ktoś fotografuje ślimaki
    ja bym chcial przez wifi:
    1. robic na wyjezdzie foto backup na dodatkowa karte pamieci po calym dniu focenia (przez taki czytniczek: Wicked Chili 5in1 Adapter Verbindungsstation für: Amazon.de: Elektronik). przez rozwiazanie funkcjonalne tego problemu rozumiem: lacze aparat (w podanych 2 krokach - nie 17-tu i zmianie hasla po drodze), odpalam komorke/tablet, jednym kliknieciem w jakims tam programie dodaje tylko nowe fotki z danego dnia do kopii zapasowej.
    tak dziala normalny soft do backupy pod PC.
    no, poki co to do tego jeszcze nie doszedlem. a majac aparat z wifi, komorke/tablet i taki czytnik + zewnetrzna karte - az sie prosi, zeby to dzialalo skutecznie i co wazne prosto funkcjonalnie...
    2. moc w plenerze wyslac na szybciora obrobiona fotke (to 6D potrafi) mailem.
    3. uzywac komorki jako wyzwalacza czasowego (Bulb powyzej 30 sekund)
    4. sporadycznie wlaczyc sobie podglad LV...
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

dyskusja o gwarancji wydzielona do:
    http://www.canon-board.info/pierwsza...ekojmie-94326/

czuwaj!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Jeśli chodzi o backup po Wi-Fi to jest jedna z najbardziej oczywistych aplikacji. Problem w tym, że w obecnym wydaniu przepustowość jest zbyt mała, żeby myśleć o sensownym backupie RAWów.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Czy ta puszka jest szczelna ? Na deszczu da radę, czy trzeba chować do plecaka ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

akustyk -->
    do phone/tablet masz 3 pozycje na zapisane polaczenia, do PC tez masz 3 pozycje. Co ci tam kurna nie dziala? Mam zapisane 2 identyczne smartphony oraz tableta oraz dwa rozne polaczenia do laptopa (w domu i studiu) oraz do duzego PC i wszystko dziala na zasadzie uruchomienia pozycji w 6D, wlaczenia programu i voila - ustawione raz i koniec.
    Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Czy ta puszka jest szczelna ? Na deszczu da radę, czy trzeba chować do plecaka ?
    nie takie korpusy w deszczu meczylem (chocby 600D) i zyja...

Cytat Zamieszczone przez mikmac Zobacz posta
    akustyk -->
    do phone/tablet masz 3 pozycje na zapisane polaczenia, do PC tez masz 3 pozycje. Co ci tam kurna nie dziala? Mam zapisane 2 identyczne smartphony oraz tableta oraz dwa rozne polaczenia do laptopa (w domu i studiu) oraz do duzego PC i wszystko dziala na zasadzie uruchomienia pozycji w 6D, wlaczenia programu i voila - ustawione raz i koniec.
    no wlasnie to o czym piszesz mi w ten sposob nie dziala. ale byc moze musze lepiej przysiasc i pozapisywac od nowa te ustawienia, to ruszy...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

no musi dzialac... phony mam androidy, tableta ipad, lap i PC pod win8 - wszystko bangla, a to przeciez koszmarek konfiguracyjny razem do kupy.
    Same aparaty sa identyczne, wiec musi banglac.
    Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym chcial przez wifi:
    Chcieć to móc
    DSLR Controller :: About
    .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    chyba tych co lubią bajer, a nie zdjęcia gps, łajfaj jeszcze tylko brakuje żeby z niego dzwonić....,
    To forum jest dowodem że zdjęcia się tą puszką też da robić , a wstawienie tych bajerów być może właśnie decyduje o tym że mimo nie najlepszej sytuacji na rynkach sprzedają te aparaty z zyskiem i nie ma zastanawiania się i biadolenia kiedy firma upadnie i czy przypadkiem już nie wyprzedawać gratów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To forum jest dowodem że zdjęcia się tą puszką też da robić , a wstawienie tych bajerów być może właśnie decyduje o tym że mimo nie najlepszej sytuacji na rynkach sprzedają te aparaty z zyskiem i nie ma zastanawiania się i biadolenia kiedy firma upadnie i czy przypadkiem już nie wyprzedawać gratów .
    Każdą puszką daje się robić zdjęcia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 342 z 495 PierwszyPierwszy ... 242292332340341342343344352392442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów