Pokaż wyniki od 1 do 10 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Rozumiem, że dla dziwnie realizowanego PR-u jestem dla Pana "betonem", ale proszę natychmiast zaprzestać tej formy obrażania mnie.
    Analizując ten wątek dochodzę do wniosku, że próby ośmieszania i robienia głupków z kupujących jest Pana podstawową i w sumie jedyną linią obrony. Ktoś tu bardzo dobrze napisał, że ma Pan wyjątkowego pecha do nierzetelnych (i w domyśle głupich) klientów.

Chcę stanowczo powiedzieć, że nie lubię takich OFT, które mają na celu tylko rozmycie głównego problemu NIEWYPŁACALNOŚCI sprzedawcy !!!

Jednak jeśli już zostało to powiedziane to tak, obraz na tym monitorze widziałem z wyraźną dominatom zieloną - bardzo trudno znaleźć informacje na ten temat, ale jak się okazuje jest to pewna cecha monitorów szerokogamutowych i różna jest osobnicza reakcja na to zjawisko. Proszę dodać jeszcze tylko, że próba ciągnięcia tego na korektach powoduje, że inni (nie jestem w firmie sam i musze pokazywać efekty mojej pracy innym) widzą wówczas obraz z mega czerwonym odcieniem - w brew temu co Pan pisze. Wiem, bo sprawdziłem to później na innym EIZO, który przejściowo był w mojej firmie i który miał pełną licencję Color Navigator i doskonale Pan o tym wie!

Trzeba do tego odblokować 3D LUT w monitorze za pomocą ColorNavigatora. Proponowałem wysłanie ww za darmo, sprawdzenie i jeśli się nie da, wówczas zwrot
    Hehe .... ciekawe kiedy? Pan mi proponował zakup licencji na Color Navigatora, a nie wysłanie za darmo. Może jakiś konkret kiedy taka propozycja była? W którym mailu?

Sprawa będzie zakończona, to oczywiste, faktury trzeba płacić, nawet jeśli po fakcie dochodzi się do wniosku, że wcale nie trzeba było przyjąć zwrotu. Fakty są takie, że dostarczyłem sprzęt ponad stan w zamówieniu, pomagałem ile się dało w poprawnym uruchomieniu i wdrożeniu. Zderzyłem się z, przepraszam za określenie, betonowym podejściem i niepotrzebnie wziąłem na siebie to, że użytkownik nie potrafił skorzystać z zakupionego sprzętu.
    Wzór sprzedawcy, człowiek dusza - to w ramach kontynuacji wybielania swojego wizerunku poproszę tylko o jedno: O PRZELEW zgodnie z umową i fakturą! Z pewnością docenię to bardziej niż 1000 innych Pańskich słów.

Oczywiście osobiście jestem jak najbardziej zainteresowanych tym kiedy sprawa będzie zakończona.
    Może pokusi się Pan tutaj na jakąś publiczną deklarację konkretnego terminu?
    Ja ze swojej strony mogę tylko przypomnieć, że monitor zwrócony został blisko 4 miesiące temu i mogę zadeklarować, że jak tylko otrzymam przelew to pochwalę się tym tutaj na forum.

PS.
    Innych forumowiczów być może nurtować będzie jeszcze oczywiste pytanie czy załatwienie mojej sprawy będzie związane z "czasowym" zajęciem mienia kogoś innego - ja jednak nie zadam takiego pytania nie chcąc wywoływać kolejnej fali Pana ataku o zamach na Pana tzw. "dobre imię".

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jpyt Zobacz posta
    Wiem, bo sprawdziłem to później na innym EIZO, który przejściowo był w mojej firmie i który miał pełną licencję Color Navigator
    Na zupełnie innym modelu, świetlówkowym i z tego co mi wiadome, Pana "testy" kręciły się w kółko. Nawet na mva wisi Pana ogłoszenie jego sprzedaży, o bo też nie chciał Pan posłuchać jak się je reguluje. Nie zrobił Pan wcale tego co podawałem na tacy, jak należy zrobić. Oba profesjonalne EIZO za worek pieniędzy "przegrały" z Pańskim marketowym Samsungiem. Trudno. Jak widać zdarza się. Teraz za późno żeby to zmienić.

Cytat Zamieszczone przez jpyt Zobacz posta
    Może pokusi się Pan tutaj na jakąś publiczną deklarację konkretnego terminu?
    Oczywiście, że nie pokuszę się. Transakcja zakończyła się ze szkodą dla mnie, zupełnie niezasłużoną i na dodatek próbuje mi Pan szkodzić dalej. Muszę podejmować decyzje o priorytetach a to, na obecnym etapie priorytet straciło. Zdecydowanie bardziej wolę skupić się na rzeczach ważniejszych. Dbać o relację z ludźmi którzy mi zaufali, powierzyli zlecenia/pieniądze, i nie wykazują nieuzasadnionych nerwowych ruchów i nie obrażają mnie w emailach.

Teraz może Pan z krzykaczem "zoomi" wymyślać metody jak mnie oskarżać, nasyłać Ukraińców, iść na policje czy inne prokuratury. Wolna wola. Swoje Pan dostanie tak czy siak, zgodziłem się i słowa nie cofnę, ale stara się Pan bardzo żeby nie dostać tego polubownie.

PS. Proponuję też nie koloryzować terminów. Od 9 listopada nie upłynęło 4 miesięcy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-01-2014 o 21:19
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proponuję też nie koloryzować terminów. Od 9 listopada nie upłynęło 4 miesięcy.
    a wiec kupując u ciebie trzeba się liczyć ze zwloką paromiesięczna , bo tak?myślę ze skan z tego forum będzie doskonałym dowodem w sprawie i być może znikniesz pan z rynku na zawsze
    Drodzy moderatorzy i właściciele forum CB-czy taki typ zasługuje na "premium member"??? przecież to obciach i wstyd dla całego forum!!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a wiec kupując u ciebie trzeba się liczyć ze zwloką paromiesięczna , bo tak?myślę ze skan z tego forum będzie doskonałym dowodem w sprawie i być może znikniesz pan z rynku na zawsze
    Drodzy moderatorzy i właściciele forum CB-czy taki typ zasługuje na "premium member"??? przecież to obciach i wstyd dla całego forum!!!!
    No niestety, doklejka "premium member" jest jakoby uwiarygodnieniem konkretnej osoby/sprzedawcy. Oddanie komuś pieniędzy "utraciło priorytet" ? Za coś takiego powinien polecieć ban na forum z automatu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Drodzy krzykacze i awanturnicy.

Bądźcie łaskawi nie sądzić nie mając pełnego obrazu sytuacji. Ja się Wam nie wpierdzielam w portfel i działalność więc z łaski swojej, wara od mojej. Trudne przypadki zdarzają się praktycznie zawsze i każdemu. Jeśli ktoś twierdzi że nie, to albo kłamie, albo nie miał jeszcze takiej "przyjemności". Nikt tego nie chce, nie planuje, ale to nieuniknione. Prowadzę działalność w tej branży 22 lata. To czas w którym obserwowałem powstanie, wzloty i bankructwa wielu konkurencyjnych firm. Średni czas życia podmiotu z grupy "Small Business" to 3-5 lat. Miałem w swojej karierze wpadki, np z selekcjonowaniem - procedury uszczelniłem, poprawiłem. Od 5 lat nie ma możliwości żeby ktoś płacący za wybrany egzemplarz dostał zaklejone pudło fabrycznie. Miałem też ciężkie przejścia zarówno prywatne jak i firmowe, których nikomu nie życzę a których rąbek ujawniłem w wątku. Działalność, w przeciwieństwie do typowych sklepów mam praktycznie na widoku, więc widać co się dzieje. Załatałem jednak, uporałem się. W 2013 mimo "kryzysu" miałem rekordową sprzedaż i masę naprawdę zadowolonych klientów. Od paru nawet odebrałem życzenia świąteczne. Jeden człowiek wręcz zadzwonił do domu z życzeniami (sic!). Osłupiałem. Przeszło Wam kiedyś przez głowę pisać lub dzwonić do sklepu gdzie kupiście pralkę, aby życzyć wszystkiego dobrego na święta? To mobilizuje, daje dużo optymizmu, bo znaczy, że to co robię ma dla niektórych dużą wartość. Dostarczam setki sprzętów, głównie profesjonalnych, drogich i bardzo drogich. Ludzie udzielają mi kredytu zaufania, ja staję na głowie aby go nie zawieść. I tak jest. Niestety, mało kto napisze pochwałę, szczególnie w takim wątku, służącym jako zbiegowisko krytykantów.

Nic się nie bierze z powietrza. Nawet jeśli powstanie sytuacja trudna, to przy dobrej woli obu stron, zawsze jest szansa skończyć ją poprawnie. W tym wypadku zrobiłem błąd, bo powinienem kazać spadać klientowi na przysłowiowe drzewo. Ale nigdy tak się nie zachowałem i nie przechodzi mi przez usta aby tak zrobić. Poszedłem maksymalnie na rękę, wpakowując się w dług, który teraz muszę zapłacić. W pewnym sensie na własne życzenie. Mam trudność z jego opłatą? Oczywiście, przecież widać, że mam, nic na to nie poradzę. Problem jest prozaiczny. W okresie świątecznym była znacznie zwiększona ilość zamówień i spora ilość zwrotów. Normalnie zdarza się w mojej firmie 1 zwrot na trzy miesiące, a w tym wypadku przyjechało z powrotem sporo, w tym drogich modeli. Nie wnikam w przyczyny, ale to stan zaburzający normę. Monitory w większości nie zostały jeszcze ani sprzedane ani zwrócone do przedstawicielstwa, przez co firma ma zablokowane w nich całkiem poważne pieniądze i musi zwrócić drugie tyle z własnych środków rezerwowych. Zwroty to niełatwy temat dla firm handlowych/przedstawicielstw, które utrzymują się tylko z kilkuprocentowych marż, a ekstremalnie trudny jeśli to bardzo drogi towar.

To tyle z mojej strony. Miałem nie pisać, ale nie wytrzymałem. Róbcie, myślcie sobie co chcecie, ja będę robił to co muszę, to co do mnie należy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 23-01-2014 o 11:20
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Proponowałbym jednak bez takich strzelistych apeli i palenia czarownic.
    Moderatorzy nie są od sprawdzania wiarygodności firm, a konto "premium member" to konto komercyjne - kto opłaci ten ma. Nie jesteśmy skarbówką ani instytucją która sprawdza jak firma działa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

i nic sie nie zmienilo
    ech zycie

Uprawnienia umieszczania postów