Może ten wątek jakoś pomoże:
http://www.canon-board.info/pierwsza...29/index2.html
Pytanie jaki system ?
--- Kolejny post ---
W pierwszej kolejności - Zarządzanie, Kontrolery magistrali szeregowej - Czy pali się żółty alert ?
Może ten wątek jakoś pomoże:
http://www.canon-board.info/pierwsza...29/index2.html
Pytanie jaki system ?
--- Kolejny post ---
W pierwszej kolejności - Zarządzanie, Kontrolery magistrali szeregowej - Czy pali się żółty alert ?
Rozwiązanie:
Wyłączamy kartę bluetooth.
Podłączamy aparat i uruchamiamy canon utilities
Kartę można wyłączać w różny sposób. Są przełączniki na obudowach laptopów, ale również możemy wyłączyć ją na pasku systemowym. Oczywiście wyłączamy ją na chwile ściągania.
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Na laptopie mam zainstalowany win xp prof,oprogramowanie pobierałem ze strony producenta,wszystko działa. Rozwiązaniem problemu może być zainstalowanie programu revo uninstaller,który oprócz tego że jest bardzo dobrym programem do usuwania tego co zbędne,ma też pełną kontrolę nad auto startem. Należy przy jego pomocy wyłączyć zbędne oprogramowanie,które uruchamia się wraz ze startem systemu,powinno pomóc.
Windows XP to porządny i stabilny system. Wywal całe oprogramowanie jak leci poprzez funkcję odinstaluj oprogramowanie.
Potem pobierz wszystko stąd EOS 400D
i zainstaluj kolejno od nowa. Po każdym zainstalowanym komponencie wykonaj restart systemu. Powodzenia.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
WinXP nie potrzebuje niczego ze strony Canona, aby "widzieć" Urządzenie do obrazowania.
Zdaje się, że znalazłem rozwiązanie, a przynajmniej drogę do niego.
Podłącz aparat do kompa, ale go nie włączaj. Otwórz Zarządzanie komputerem.
Włącz aparat. Powinno do listy dopisać się kolejne Urządzenie do obrazowania i pod nim Canon EOS 1100D.
Wejdź w ten odnośnik i właściwości. Sterownik i szczegóły pliku sterownika.
drivery sa takie
\usbscan.dll
\ptpusb.dll
jak nie ma tego drugiego można go skopiować do katalogu C:WINDOWS\SYSTEM32
lub wskazać ścieżkę poprzez aktualizację.
Wpierw sprawdzić czy jest ten driver w system32. Jak tam go nie ma, to jest w SP2 lub 3, lub pisz na priva to Ci podeślę.
Nie ściąga tego z netu, bo dostaniej jakieś świństwo.
To samo jest na forum:
http://answers.microsoft.com/en-us/w...4-422c1bf7d832
--- Kolejny post ---
Oczywiście pomiń dywagacje na temat wirusów i malwarów, bo wszystko lipa na tym forum, ale widać że takie problemy są możliwe.
Można spróbować to wszystko obejść drogą baaaardzo okrężną, a mianowicie "puścić" Service Pack 2 lub 3 do XP-eka, taki jaki masz ostatni i pewnie "samo się naprawi".
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 16-01-2014 o 22:34
Upsss zapomniałam dodać, że mam Vistę a nie XP.... czy postępować tak samo jak napisaliście?
A czy jest szansa, że jak znajdę oryginalną płytę, która była dołączona do aparatu to się naprawi ?
Oryginalna płyta niczego nie załatwi, bo to Win ma mieć sterowniki do aparatu.
Dla Win7 jest mam nadzieję podobnie jak dla Vista nie wiem czy 32 czy 64 bit.
Procedura podobna
Podłącz aparat do kompa, ale go nie włączaj. Otwórz Zarządzanie komputerem.
Włącz aparat. Powinno do listy dopisać się kolejne Urządzenia przenośne i pod nim Canon EOS 1100D.
Wejdź w ten odnośnik i Sterownik i Szczegóły pliku sterownika.
Powinno być tak:
--- Kolejny post ---
Sprawdź czy są w lokalizacjach wymienione na foto drivery. Napisz jakiego Ci brakuje.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 18-01-2014 o 15:46
Hej, zrobiłam tak jak napisałeś i niestety ale nic...
Nie pokazuje mi żadnego modelu Canona tylko jest informacja "sprzęt obrazów nieruchomych" - czy jakoś tak podobnie...klikam w to i nic....aktualizuję te sterowniki do tego urządzenia i nadal nic.
Postaram się jutro z rana pokazać na zrzucie ekranu jak to u mnie wygląda...
Mogę jeszcze zrzucać zdj na PS3 i z konsoli wrzucać sobie na pen drive (co prawda jeszcze nie sprawdzałam, ale pomysł jest), jednak wolałabym robić to bezpośrednio do laptopa...
Kabelek sprawdź komp-Canon.
Odszukaj w systemie czy masz drivery takie jak na foto ?