Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Jaki zamiennik aku. do 5D Mark III ?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Jaki zamiennik aku. do 5D Mark III ?

Cytat Zamieszczone przez kamila24 Zobacz posta
    Czy znacie przypadki, w których taka bateria zamienna, nie najtańsza, ale standardowy zamiennik kupiony oficjalnie w sklepie, spowodowała jakieś straszne skutki?
    Tak są takie przypadki, nawet ranny ktoś został:

Samsung: Galaxy S III wybuchł, bo miał nieoryginalną baterię - Artykuły - Chip.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

do Photixa jestem osobiscie nieprzekonany. niby niedrogi, ale wydajnosc wyraznie gorsza niz oryginalow.

z przyzwoitych, niekosztujacych majatku zamiennikow:
    Bundlestar
    Weiss
    Hahnel

Cytat Zamieszczone przez kamila24 Zobacz posta
    Czy znacie przypadki, w których taka bateria zamienna, nie najtańsza, ale standardowy zamiennik kupiony oficjalnie w sklepie, spowodowała jakieś straszne skutki?
    straszne nie. ale jak smigam na caly zimowy dzien w plener i przypadkiem sie zdarzy, ze jeden akumulator zdycha o samym swicie (bo byl prawie pusty),
    a drugim jest "pelny" Phottix, ktory po 100 klatkach pada jak mucha - to pozostaje mi do nocy jeszcze z 6-7 godzin i jeden akumulator.
    to daje raczej wysokie prawdopodobienstwo, ze plener skonczy sie mocno przedwczesnie przy akompaniamencie bardzo soczystej laciny.

przy dobrych akumulatorach (oryginal albo ww. zamienniki) nie ma nigdy problemu przejechac kazdy, nawet sakramencko zimny
    i intensywny fotograficznie dzien na 3 sztukach. z Phottiksem ta sztuka mnie sie nie udaje...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Kup zamiennik Phottix-a z nowym chipem i szarą naklejką.
    Ja też taki używam, a właściwie 2 sztuki.Wszystko OK.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    do Photixa jestem osobiscie nieprzekonany. niby niedrogi, ale wydajnosc wyraznie gorsza niz oryginalow.

z przyzwoitych, niekosztujacych majatku zamiennikow:
    Bundlestar
    Weiss
    Hahnel

straszne nie. ale jak smigam na caly zimowy dzien w plener i przypadkiem sie zdarzy, ze jeden akumulator zdycha o samym swicie (bo byl prawie pusty),
    a drugim jest "pelny" Phottix, ktory po 100 klatkach pada jak mucha - to pozostaje mi do nocy jeszcze z 6-7 godzin i jeden akumulator.
    to daje raczej wysokie prawdopodobienstwo, ze plener skonczy sie mocno przedwczesnie przy akompaniamencie bardzo soczystej laciny.

przy dobrych akumulatorach (oryginal albo ww. zamienniki) nie ma nigdy problemu przejechac kazdy, nawet sakramencko zimny
    i intensywny fotograficznie dzien na 3 sztukach. z Phottiksem ta sztuka mnie sie nie udaje...
    no a tu na forum sporo osób ma phottixy i strzelają ponad 1000 klatek na nich :>
    Ja w końcu kupiłem newella bo 2razy phottix przyszedł i dwa razy nie ładował się w oryginalnej ładowarce -.-

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    no a tu na forum sporo osób ma phottixy i strzelają ponad 1000 klatek na nich :>
    no a mnie nawet nie roczny Phottix w mrozny zimowy poranek nie wyrobil stowy.
    ale mowie o zdjeciach nie napie* seryjnie i w warunkach chlodnych (jak na Holandie to arktycznych ), tak z -5C.
    dobre akumulatory mi w takich do 200 wytrzymuja.

ale ja robie widoczki i to sa czasem dluzsze ekspozycje, warunki moga byc zimne i mokre... to sie przeklada na
    zywotnosc baterii. te same akumulatory w sloneczne letnie dni dobijaja do 500 fot (Bundlestary i Weissy, bo nie
    Phottix). przypuszczam, ze jakbym w taki goracy dzien napierniczal seriami to 1000 tez bym zrobil. tylko ze jak
    planuje zapasy energetyczne na plener, to biore pod uwage warunki nieoptymalne i pesymistyczny przypadek.
    www albo tez flickr

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów