Strona 331 z 495 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341381431 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 301 do 3 310 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Wszystko to prawda co Koledzy piszecie, ale nie widzę bezpośredniego związku.
    Kolory to nic innego jak odpowiednie wykorzystanie rozpiętości tonalnej w kontekście jakości generowanych szumów i wysokiego użytecznego ISO.
    I te trzy rzeczy właśnie w 6D są wyraźnie lepsze niż w 5D2
    ogarnij sie bo głupoty piszesz. Nie jest jakaś kolosalna różnica, ale matryca 6D jest lepsza, dla mnie choćby o te 1,5 różnicy EV na szumach (iso 1600 z 5D2 wygląda jak coś między 3200 a 6400 z 6D) i to już dla mnie wyrażnie pokazuje wyższość tej matrycy. Argument, że do robienia krajobrazów nie ma dla Ciebie różnicy rzeczywiście natychmiast ukazuje, że nie ma różnic w tych matrycach a nawet 5D jest lepsze (btw mój 20D też robił ********e zdjęcia krajobrazów).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    2753 zdjęcia na jednym oryginalnym akumulatorze oryginalnym zostało jeszcze 7% baterii jestem w lekkim szoku. Podgląd zdjęć 2s, kilka wykasowanych, fotek troszkę oglądania, bez wifi, bez gps. Szkło 16-35 i 50 1,8 WOW jestem w lekkim szoku
    raz doszedłem do blisko 4000 zdjęc na jednym akku...

Dopiero zaczyna Awatar marcar
    Miasto
    Tychy

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Coś wiadomo konkretniej w tym temacie tzn współpraca 70-2004LIS z 6D?
    To wada tego egzemplarza czy wszystkie tak mają?
    Czy ktoś jeszcze używa 6D z 70-2004LIS?
    Używam i współpracują rewelacyjnie. Żadnych problemów. Obstawiałbym wadę egzemplarza.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    duzo pracy a dni krotkie... ale sprobuje na jakis plener zapakowac oba body (mk2 i 6D) i drugi statyw, to sobie je przestrzelam z 24-105 obok siebie. przy pilocie IR to nawet powinno sie rownoczesne ekspozycje dac zrobic, zeby wykluczyc zmiane swiatla...
    No właśnie taki materiał do analizy będzie wprost idealny. Z góry dziękuję.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta

raz doszedłem do blisko 4000 zdjęc na jednym akku...
    Nie napisał Kolega z jakiego samochodu ten akumulator był.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Dawid_Gaszynski
    Miasto
    Wrocław

Kupiłem niedawno 6D, ale dopiero dzisiaj byłem z nim na pierwszym meczu. Padło akurat na koszykówkę.

Wcześniej używałem kilka lat 50D, a jeszcze wcześniej 30D.
    Jak dla mnie centralny punkt - a tylko tym robię zdjęcia - w 6D jest lepszy niż w 50D. Można ustawić w opcjach priorytet AF Servo na ostrzenie a nie ilość złapanych zdjęć.
    W efekcie aparat potrafi czasem odmówić zrobienia zdjęcia - ale to co złapie jest faktycznie w większości ostre. Mylić się myli, ale w stosunku do 50D wypada znacznie lepiej.
    50D potrafił robić niby 6,5 kl/s, ale 6D po prostu łapie to celniej. Z 50D miałem dużo zdjęć, ale w tym bardzo dużo nieostrych. W 6D ilość ostrych jest spora.
    Łatwiej też okiełznałem szkła z mikrokalibracją.

Używałem z 300mm 2.8, 70-200 2.8, 100 2.0 i 17-40 4.0
    Tu są efekty z koszykówki jakby kogoś to interesowało
    http://www.canon-board.info/sport-ak...ml#post1199917

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Mam pytanie do tych, co użytkują na codzień 5DIII wymiennie z 6D. Jak to jest u Was z przedstawianiem się z jednego na drugie body? Gabaryty jeszcze OK, ale już klawiszologia trochę inna. Idzie się do tego przyzwyczaić? Mnie irytowało jak używałem naprzemiennie 5-ki marka II i III, szczególnie przy powiększaniu zdjęć. Zastanawiam się nad zakupem 6-ki.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Ja użytkuję przemiennie 50d i 6d. Jeżeli używam każdego z osobna, nie mam najmniejszych problemów aby zapanować na guzikami, zwłaszcza nad powiększeniem zdjęcia na wyświetlaczu. Przy jednoczesnym używaniu, jest problem, bo mi się wszystko miesza, i czasami tracę cenne sekundy. Ale może wynika to z mojego wieku :-)
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Miasto
    Wołomin

Mi właśnie chodzi o jednoczesne korzystanie z 2-ch aparatów tzn. impreza, 2 body, 2 szkła i robisz naprzemiennie. Co prawda 6D i 5DIII ma ten sam sposób powiększania zdjęcia na LCD, ale chodzi mi o inne kwestie - brak jojstika, inny rozkład przycisków przy górnym wyświetlaczu itd. Z doświadczenia wiem, że wszystko jest do ogarnięcia, ale czasem traci się ten cenny czas w sytuacji, w której jest on najbardziej potrzebny .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    brak jojstika,
    5D mkIII nie mam, mialem mkII gdzie docelowy punkt AF wybieralo sie (w idealnym przypadku) jednym ruchem joysticka. idealnie to nie dzialalo, ale pracowalo sie mimo to szybko i wygodnie. w 6D zmiana punktu wymaga nacisniecia guziora do wyboru AF. jesli czesto wybierasz punkt AF recznie, to to bedzie gigantyczny skok funkcjonalny w tyl

inny rozkład przycisków przy górnym wyświetlaczu itd.
    IMHO zaden problem. jeden maly wyjatek - musisz sobie do SET przypisac kompensacje flesza, bo od tego nie ma guziora.

Z doświadczenia wiem, że wszystko jest do ogarnięcia, ale czasem traci się ten cenny czas w sytuacji, w której jest on najbardziej potrzebny .
    IMHO brak joysticka moze byc dokuczliwy, 6D niestety wymaga tu osobnego nacisniecia guziora. to ten korpus w mojej opinii troche dyskwalifikuje jako
    pierwsze body do klepania eventow. ale moze jako dodatkowe body, jesli nie bedziesz za czesto zmienial punktu AF...

poza tym w galkologii zauwazysz inne polozenie guziora do odtwarzania czy podgladania, ale to jest do ogarniecia...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Z doświadczenia wiem, że wszystko jest do ogarnięcia, ale czasem traci się ten cenny czas w sytuacji, w której jest on najbardziej potrzebny .
    oczywiście tak jest jak się kupuje nowe urządzenie i idzie z nim od razu np . na slub, zarobkowo
    to jest totalna amatorszczyzna,
    ale gdy po zakupie przejrzymy instrukcje obsługi i poświecimy trochę czasu na rozgryzienie aparatu to potem zostaje już tylko robić zdjęcia
    ale na forum widzę ogólną awersje do zapoznania sie z instrukcja bądź co bądź b skomplikowanego urządzenia
    prościej założyć posta na forum "dlaczego nie bangla???"

Miasto
    Wołomin

No właśnie w marku II rzadko zmieniałem punkty AF, ale od kiedy mam marka III robię to praktycznie ciągle i też ustawiłem sobie w jojstiku - bardzo szybkie i wygodne. Także dość często korzystam z kompensacji lampy.
    Muszę wziąć na próbę od kogoś 6-kę na dzień i sobie potestować, wszystko wyjdzie w praniu.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    gdy po zakupie przejrzymy instrukcje obsługi i poświecimy trochę czasu na rozgryzienie aparatu to potem zostaje już tylko robić zdjęcia
    ale na forum widzę ogólną awersje do zapoznania sie z instrukcja bądź co bądź b skomplikowanego urządzenia
    prościej założyć posta na forum "dlaczego nie bangla???"
    Też to widzę i też mam awersję . Osobiście nie mam z tym problemu, bo zawsze po zakupie zaczynam od czytania instrukcji, nie chcę, żeby jakaś nowość czy funkcjonalność mnie ominęła .

Strona 331 z 495 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341381431 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów