Strona 329 z 495 PierwszyPierwszy ... 229279319327328329330331339379429 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 281 do 3 290 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Wszystko to prawda co Koledzy piszecie, ale nie widzę bezpośredniego związku.
    Kolory to nic innego jak odpowiednie wykorzystanie rozpiętości tonalnej w kontekście jakości generowanych szumów i wysokiego użytecznego ISO.
    Składa się na to wiele czynników i na tej podstawie nie można jednoznacznie powiedzieć, że matryca z 6D jest lepsza, bo zależy do czego.
    Jezu, co za bełkot. Kolory na najprostszym z możliwych poziomie zależą od tego jaki jest filtr barwny przed matrycą. Moje osobiste doświadczenie i doświadczenie kolegów, którzy się tu wypowiadają, dość jasno wskazuje na to, że filtr jaki jest na matrycy 6D daje lepiej rozseparowane barwy niż filtr z 5D Mark II. Rozseparowane czyli zielony jest zielony, a nie zielony i jeszcze trochę turkusowy. I tak dalej. Dynamika, rozpiętość tonalna to insza inszość, które jednak w 6D stoją lepiej niż w marku drugim. Możemy sobie dyskutować o jakichś brzegowych warunkach doświadczeń, ale w centrum przewaga matrycy z 6D jest zupełnie wyraźna i zrozumiała.

Coś już napisał Awatar Boober
    Miasto
    Cork

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Jezu, co za bełkot. Kolory na najprostszym z możliwych poziomie zależą od tego jaki jest filtr barwny przed matrycą. Moje osobiste doświadczenie i doświadczenie kolegów, którzy się tu wypowiadają, dość jasno wskazuje na to, że filtr jaki jest na matrycy 6D daje lepiej rozseparowane barwy niż filtr z 5D Mark II. Rozseparowane czyli zielony jest zielony, a nie zielony i jeszcze trochę turkusowy. I tak dalej. Dynamika, rozpiętość tonalna to insza inszość, które jednak w 6D stoją lepiej niż w marku drugim. Możemy sobie dyskutować o jakichś brzegowych warunkach doświadczeń, ale w centrum przewaga matrycy z 6D jest zupełnie wyraźna i zrozumiała.
    Amen.
    sześćde

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    A jakie warunki i zdjęcia pokażą "lepszość" matrycy z szóstki?
    Koledzy, może jakieś konkretne przykłady zamiast napawania się marketingową demagogią rodem z Canona ?
    Postawiłeś wyżej tezę i stąd moje pytanie. Ja Ci nie odpowiem bo tego porównania nie robiłem.
    Natomiast skoro Ty piszesz z takim przekonaniem że cyt: "Skąd pomysł, że matryca w 6D jest lepsza od tej w 5DII ? To niekoniecznie jest prawda - wszystko zależy od charakteru wykonywanych ujęć i panujących warunków".

No to właśnie o te warunki i ujęcia pytam. I mam nadzieję że w myśl tego co sam wyżej napisałeś o tych konkretach coś nam tu zapodasz przekonującego .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-12-2013 o 02:56
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar maciek12ss

2753 zdjęcia na jednym oryginalnym akumulatorze oryginalnym zostało jeszcze 7% baterii jestem w lekkim szoku. Podgląd zdjęć 2s, kilka wykasowanych, fotek troszkę oglądania, bez wifi, bez gps. Szkło 16-35 i 50 1,8 WOW jestem w lekkim szoku
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Panowie, te przepychanki nie mają sensu
    Wygląda to mniej więcej tak, posiadacze 5D2 chwalą 5D2, posiadacze 6D chwalą 6D. Można to zaobserwować od początku tego wątku.
    Brakuje jeszcze, żeby ktoś przyszedł z 300D i powiedział że ma lepsze zdjęcia na ISO 25600

Wątpię by cały ten wątek pomógł komuś dokonać wyboru 5D2 vs 6D.

Ciekawi mnie temat gwarancji na migawkę 6D i 70D (w zasadzie to bardziej tego drugiego). Jeśli nie ma gwarantowanego przebiegu (nie wiem tego na 100%), co się stanie gdy aparat kupimy, zrobimy 1000 zdjęć i padnie migawka?
    Wiem, trochę ekstremalny przypadek, ale interesujące jest to czy reguluje to gwarancja roczna na aparat czy zaciągamy kredyt na naprawę bo wydaliśmy wszystkie pieniążki na puszkę.

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    2753 zdjęcia na jednym oryginalnym akumulatorze
    Ładnie, tyle to ja w 3 miesiące nie robię (przy normalnych zastosowaniach, za nienormalne zastosowania uważam HDR, focus stacking, timelapse, do których używam starego APS-C).
    Ostatnio edytowane przez Fotopstryczek ; 29-12-2013 o 04:00

Coś już napisał

Mam od pół roku 6D a wcześniej 50D. Podpisuję się pod tym.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Wygląda to mniej więcej tak, posiadacze 5D2 chwalą 5D2, posiadacze 6D chwalą 6D. Można to zaobserwować od początku tego wątku.
    Nie prawda... mam 5DII, ale chciałbym 6D bo wg moich priorytetów jest lepszy Chętnie bym zmienił gdyby finanse nie były przeszkodą

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

5d II mam od 4lat, pol roku temu dokupilem 6d. Jestem bardzo zadowolony z obu aparatow. Nie znam sie dokladnie na matrycach czy filtrach ale moim zdaniem 6d robi "troche lepsze" zdjecia.
    Bo iso lepsze
    Bo af celniejszy i szybszy
    Dla mnie jedyny minus to rozmieszczenie klawiszy i brak joya

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

może ktoś z wawy ma ochotę na spacer-ja postrzelam 6d a dam 5dmk3???(mk2 miałem)
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 29-12-2013 o 10:19

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    może ktoś z wawy ma ochotę na spacer-ja postrzelam 6d a dam 5dmk3???(mk2 miałem)
    To by było interesujące porównanie

Strona 329 z 495 PierwszyPierwszy ... 229279319327328329330331339379429 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów