Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Hmm, na co uważać? Nie wiem. Sam użytkuję amatorsko 5D2. Nie dojrzałem jeszcze do 5D3. Na pewno problemem po przejściu z Nikona będzie ergonomia, układ przycisków. Ja musiałem się długo przyzwyczajać. W Nikonie było wszystko pod ręką i niemal intuicyjne.
    W sumie chyba nie ma na co uważać. Wszystko działa, jak powinno, nawet podobno AF. Załóż jakieś fajne szkło, porób troche zdęć. Myślę, że będą Ci się bardziej podobać, jak produkcje z Nikona.

No wlasnie te Menu z Nikona wg mni jest bardzo przejrzyste tutaj tak sobie to wyglada.
    Np pokretlo do powiekszania i zmniejszania w podgladzie zdjec jest dla mnie dosc dziwne.

Zalozylem 50 f/ 1.4 i ide zaraz w miasto, jest juz ciemno, wiec zobaczymy czy bez lampy da rade .

pozdro

dam znac jutro co i jak

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez kanias Zobacz posta
    Fotki zdjec z uszkodzonej fabrycznie matrycy 5D mark III,
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1f1b1cbf858c2.jpg
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - b6bf65a1a3998.jpg
    rozdzielczosc zdjec zostala zredukowana do ok 900piskeli na dluzszym poku, powinniscie zobaczyc defekt od razu. Tak to wlasnie wygladalo,
    Wygląda, że ktoś się bawił w filmowanie pokazów laserowych:
    Laser Light VS Canon 5D Mark II's sensor - YouTube
    laser 5 d mark II sensor KILL - YouTube
    bo uszkodzenia zastanawiająco podobne
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    ?????? No nie wiem co powiedzieć...
    Moim zdaniem kupowanie FF i korzystanie z 24-105 jest totalnym nieporozumieniem. Te body są wręcz stworzone do pracy z jasnymi stałkami, tu ślepy różnicę zobaczy.
    Ale dla tych, na szerokim świecie, co fotografują serio, bez prowincjonalnych kompleksów i dla których celem fotografowania nie jest usprawiedliwienie zakupu FF i wykazanie jego wyższosci (bo to już jest tzw. bicie zdechłego konia) trend jest taki, że właśnie wysokie ISO w FF pozwala na używanie wygodnych i uniwersalnych szkieł f/4:

The Rise of the F/4 Zoom Lens | Popular Photography

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    ?????? No nie wiem co powiedzieć...
    Moim zdaniem kupowanie FF i korzystanie z 24-105 jest totalnym nieporozumieniem. Te body są wręcz stworzone do pracy z jasnymi stałkami, tu ślepy różnicę zobaczy.
    No właśnie, jakiś niepoważny ten Canon skoro w ogóle produkuje takie szkło.
    Ja zresztą też skoro je kupiłem i nawet używam.
    Co do lampy, to faktycznie bez sensu, że jej nie ma. Jest to ewidenta wada i albo trzeba się nauczyć z tym żyć albo zmienić system.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Co do lampy, to faktycznie bez sensu, że jej nie ma. Jest to ewidenta wada i albo trzeba się nauczyć z tym żyć albo zmienić system.
    Grupa docelowa uzytkownikow 5Dmk3 i tak nie uzywalaby lampy wbudowanej, wiec jej brak jest zaleta

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ...
    mam od 2 lat 5dmk3 i ciesze się ze zrobionych zdjęć czego i tobie życzę
    To gdzie ty kupiles 5dmk3, ze juz masz go dwa lata?

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Grupa docelowa uzytkownikow 5Dmk3 i tak nie uzywalaby lampy wbudowanej, wiec jej brak jest zaleta
    Ja bym używał więc argument dla mnie bez sensu, szczególnie że Nikon w korpusach z tej samej półki lampę daje.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Ja bym używał więc argument dla mnie bez sensu
    Ty bys uzywal, a wiekszosc pewnie nie. Wiele osob majac xxD tez nie uzywa wbudowanej.

Dopiero zaczyna

Pierwsze koty za ploty... moze nie bede mial najlepszych przykladow, ale co nie co tutaj. Pierwszy photowalk z 5D Mark III... (lampa jak na razie nie byla potrzebna )

ISO na pewno jest ogromna zaleta tego aparatu, ale obsluga przyciskow wg mnie jest do bani.
    Np do zoomowania zdjec w podgladzie trzeba uzywac kilku przyciskow uzywac. Do kasowania plikow tez trzeba sie naklikac (to pewnie dlatego zeby przypadkiem nie wykasowac czegos)
    Jestem przekonany, ze dajac aparat Nikona Canonowcom, szybciej by sie oni zaadoptowali do Menu i jego obslugi anizeli Nikonowcy do aparatu Canona. Minie zapewne sporo czasu zanim sie do tego przyzwyczaje.

Kolejna niedogodnosc jak dla mnie to brak przycisku BKT (bracketingu) na korpusie, uzywalem tej funkcji dosc czesto w Nikonie. Szczerze to jeszcze nie wiem jak tego uzywac w Marku III, cos tam jest ale jeszcze do tego nie doszedlem.

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 281076a95221c.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - e57e9607a5d90.jpg

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 446d04ca57953.jpg

Wszystko robione z 50mm f/1.4 USM (przyslone/migawke/ISO zobaczcie sobie w Exif)

Ale lampka wspomagajaca AutoFocus to naprawde by sie przydala, bawiac sie w domu w zaciemnionym pokoju i probojac Focusowac na ciemniejsze mniejsca (kanapa, jakies inne rzeczy z kontrastami) aparat sie wiekszosci gubil.
    Ostatnio edytowane przez kanias ; 23-12-2013 o 12:25

Pełne uzależnienie

Ale lampka wspomagajaca AutoFocus to naprawde by sie przydala, bawiac sie w domu w zaciemnionym pokoju i probojac Focusowac na ciemniejsze mniejsca (kanapa, jakies inne rzeczy z kontrastami) aparat sie wiekszosci gubil.
    To go wyrzuć i kup jakiś z lampą. Albo nie kupuj wcale. Bo na razie to skupiasz się na wszystkim tylko nie na zdjęciach.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów