Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Flasha oczywiście brakuje. Kup 90ex od eos M, który również robi za wyzwalacz. Bardzo mały.
    Nie płać żadnych podatków sales tax/use tax w USA póki nie trzeba. Bez sensu.
    Kup w Amazon.com teraz.
    Wykonać.

--- Kolejny post ---

Niestety Amazon już pobiera podatek w Kalifornii. Wyprowadź się do innego stanu albo zamów gdzie indziej.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Na ślubie znajomych człowiek focił 5D2 i 24-105f4 i uzupełniał lampą, zdjęcia wyszły świetne, młodzi zachwyceni więc można tylko trzeba umieć
    Wszystko zależy od tego co znaczy "świetne zdjęcia", każdy ma na to inny pogląd. Pracując na 5D Mark II wraz z 24-105 F/4.0 również miałem część materiału całkiem dobrą, "dobrą" wg moich preferencji i upodobań. Na tych samych weselach miałem możliwość pracować na jasnych obiektywach stałoogniskowych i wyników tej konfrontacji nie muszę przedstawiać.

Nie kwestią umiejętności jest to jak 24-105 F/4.0 radzi sobie przy niezwykle trudnych warunkach oświetleniowych gdzie sala weselna jest praktycznie całkowicie ciemna. Wówczas ciężko z tym szkłem w połączeniu z 5D Mark II pod względem AF'u i piszę to z pełną świadomością.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 20-12-2013 o 00:06

Dopiero zaczyna

oj oj, juz sam nie wiem co o tym myslec,
    zaraz jade ostatni raz do tego Best Buya, i jezeli ceny podtrzymaja na tym samym poziomie i dorzuca licencje na Lightrooma 5 (bo w cyfrowych.pl i gdzies w USA chyba tez oferuja) i moze cos jeszcze, chociazby glupiego pilocika to chyba sie skusze... a jak nie to niestety bede musial odpuscic.... bo to jednak spora kasa.... a i nie powiem ze troche zametu mam z przekazaniem sprzetu dla zony zeby on ago przehandlowala temu kolesiowi, dlatego tak ciezko jest mi podjac decyzje.

pozdrawiam serdecznie, dzieki za posty i zycze Wesolych Swiat

kanias

Sebastian Kania photography

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez digital.photography Zobacz posta
    Wszystko zależy od tego co znaczy "świetne zdjęcia", każdy ma na to inny pogląd. Pracując na 5D Mark II wraz z 24-105 F/4.0 również miałem część materiału całkiem dobrą, "dobrą" wg moich preferencji i upodobań. Na tych samych weselach miałem możliwość pracować na jasnych obiektywach stałoogniskowych i wyników tej konfrontacji nie muszę przedstawiać.

Nie kwestią umiejętności jest to jak 24-105 F/4.0 radzi sobie przy niezwykle trudnych warunkach oświetleniowych gdzie sala weselna jest praktycznie całkowicie ciemna. Wówczas ciężko z tym szkłem w połączeniu z 5D Mark II pod względem AF'u i piszę to z pełną świadomością.
    Też miałem taki zestaw i zgadza się to z moimi doświadczeniami.
    Ale już ten obiektyw z 5D3 działa szybciej.

Teraz z 5D3 mój podstawowy obiektyw to 24-70/2,8 ale zostawiłem sobie 24-105/4 ze względu na IS.
    Myślę jednak, że mógłbym go sprzedać przy 5D3

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Na ślubie znajomych człowiek focił 5D2 i 24-105f4 i uzupełniał lampą, zdjęcia wyszły świetne, młodzi zachwyceni więc można tylko trzeba umieć
    Nie trzeba umieć tylko trzeba mieć dużo światła. Takie śluby trafiają się raz na kilkadziesiąt. Inna sprawa czego kto oczekuje.
    P.S. To nie mój cytat z tym 24-105.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    nigdy nie czułem potrzeby zabawy tą małą kukułką na górze której 5d nie ma
    ,kukułka , brawo za nazwę .
    Fakt ,niewiele pożytku z tych lampeczek
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna

Witam ponownie,

Nikon D7100 odlecial, troche juz tesknie bo ogolnie nie byl zly i mial dosc dobra ergonomie, wg mnie prostrze MENU, dosc zgrabny, etc.

Nie wiem co mnie moze czekac w Canonie, jezeli sie w koncu na niego zdecyduje. Chyba wybiore 5D Mark III bo ma wiele przyciskow na body, co wg mnie tez jest wazne, poza tym 6D nie ma przycisku WB na korpusie nigdzie i to opoznia jego przestwienia, to jest whg mnie dosc wazny aspekt.

Prosze o opinie, czy moje obawy wzgl, pewnych brakow funkcji sa podstawne, mianowicie.

- brak tej nieszczesnej lampy, co jest rownoznaczne z niemozliwoscia wyzwolenia lamp reporterskich bez dodatkowych urzadzen, (to na tym mi bardziej zalezy anizeli na uzywaniu jako doswietlenia fotek) wyzwalacze nie sa problemem aby je kupic ale sa problemem zeby zawsze je miec ze soba.
    - brak lampki autofocusu, czyli w ciemnych warunkach bedzie zapewne problem z lapaniem ostrosci. Jak nie bede mial podpietej lampy zewnetrznej, z ktorej moge skorzystac z diody AF bedzie zapewne kiepsko, czy to jest prawda ?
    - interwalometr - czasem uzywana przeze mnie funkcja w nikon - W Canon wymaga dodatkowego dokupienia wezyka = dodatkowy koszt
    - drozsze nie znaczy lepsze obiektywy - np 24-70 f/2.8 czemu kosztuje prawie 8tys. ?

Pozytywow jest sporo, nie wiem nawet o czym pisac, bo juz jestem przeladowany informacjami o tym aparacie.

Jak wy wyzwalacie lapmy zewnetrzne..... albo moze inaczej,.... czy nie brakuje Wam tego, ze macie np. lampe zewnetrzna podczas jakiegos eventu przyczepona do bod,y ale nagle az sie prosi zdjac ja z korpusu i zaswiecic nia z innej strony, aby przyczarowac z cieniami, czy poprostu uzyskac lepsze fotografie. A tu ZONK, zadnych wyzwalaczy przy sobie a i nawet jakby byly gdzies w torbie to nie byloby na to czasu bo cos tam

Inna kwestia,
    Przy zakupie raczej 5D Mark III z 24-105 f/4 planuje kupic rowniez 50mm 1.4 USM, i lampe 600EX RT, ale czy nie zamienic tej 50mm na 85mmf/1.8.
    Widzialem wiele fotek z tej 85-ki na sieci i byly extra. Czy jednak 50-ka to podstawa i musze ja miec. A moze warto rozwazyc 50 f/1.8 i 85 f/1.8 razem, budzet bedzie wtedy podobny a i 2 obiektywy mi wtedy przybeda.

Jak widzicie chce cos skompletowac od razu, co pozwoli mi na podjecie malego zlecenia o ile sie takowe pojawi. Mam na mysli mala sesja rodzinna czy portretowa w plenerze.

Czy te 24mm to na tyle szeroko na jakies fajne lanscapy, w DX uzywalem Sigmy 10-20, bylo wtedy fajnie szeroko.

A wspomne ze jeszcze w Best Buy wynegocjowalem Ligthrooma 5 za free i Pilota RC-6 za 50% ceny to jakies $29.

Czyli,
    Canon 5DMark III + 24-105 - $ 3 643 z taxem 8.5% juz /11 050 PLN
    Canon 50mm f/1.4 USM - $ 325 z taxem /986 PLN
    Lamp 600EX RT - $ 486 z taxem /1480PLN
    Pilot (oryginalny) - $ 24 /72PLN (originalna cena $45)
    Lightroom 5 (wersja pudelkowa) - free (oryginalna cena $150/455PLN)

Razem $4,480 z taxem 8.5% / ok 13 600 PLN - duzo ale jakies 70%/ 9500PLN tej ceny zamierzam uzyskac po sprzedazy calego sprzetu Nikona) wiec jak to oceniacie.
    Jedna wada, to gwarancja tylko na teren USA, w Europie nie bedzie uznana.

Jaka ma niby ma byc zywotnosc migawki w 5D Mk III, czy to ma byc 150tys, czy wy o takie rzeczy sie czasem martwicie,
    pozdro
    ide spac bo juz odlatuje,

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

A czemu nie chcesz zostac w nikonie?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

nie, przynajmniej ja się o takie rzeczy nie martwię
    mam od 2 lat 5dmk3 i ciesze się ze zrobionych zdjęć czego i tobie życzę

Dobre pytanie zadał mój poprzednik. Czemu nie Nikon?
    Braki, które wymieniasz to tylko w Nikonie.
    Ja mam 5Dmk3 i wyżej wymienione braki mi nie przeszkadzają (radzę sobie inaczej). Np. wychodząc z domu zawsze zastanawiam się co mi będzie potrzebne i tak dobieram torbę czy plecak i ich zawartość by mieć to co mam zamiar używać i nic ponadto.
    Co do szkieł typu 24-70/2.8 i 70-200/2.8 IS II są dla mnie za ciemne, za ciężkie i za drogie. Używam więc 24-105 i 70-200/4 IS a jak jest za ciemno to mam jeszcze 50/1.4 i 135/2.
    85/1.8 miałem ale mi do gustu nie przypadł i od kiedy mam 135/2 leżał w szafie (w końcu go sprzedałem).

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów