Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon 5D Mark III - brak lampy ?

Fajnie, tylko że :
    - powinieneś zapłacić cło
    - nie masz gwarancji europejskiej

Ja z tego powodu kupiłem obiektyw w Polsce kilka dni przed wyjazdem do NY gdzie był w sprzedaży w B&H.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Po co Ci lampa blyskowa w noktowizorze ?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

gwarancja??? a po co??? jeśli już zepsuje się puszka to warto wysłać do us
    prawdopodobieństwo zepsucia jest jednak niewielkie
    zresztą w us dają więcej gwarancji, przesyłka nie kosztuje wiele\
    ale co komu pasuje
    p.s.
    biorąc pod uwagę promocje do NY i możliwość zrobienia tam tez innych zakupów to nad czym tu się zastanawiać???

Dopiero zaczyna

Moi drodzy musze juz uciekac spac bo rano do roboty, Wy natomiast dopiero wstaliscie co mnie cieszy bo moze napiszecie cos wiecej.

Z tego co potwierdzilem, dzwonilem wlasnie do przedstawiciela Canon w Wa-wie on odeslal mnie do autoryzowanego serwisu 22 379 20 90 i tam faktycznie koles poowiedzial ze na aparaty i inny sprzet gwarancja USA nie obowiazuje w Europie. Tylko obiektywy moga byc przyjmowane na naprawy gwarancyjne. wiec tu mam zonka, powiedzial jednak ze tylko jakies pojedyncze sztuki wracaja na warsztat a w skali sprzedazy to jest niby znikomy ulamek, wiec sma nie wiem co myslec.

Kolego Jan Pawlak, tez mialem ten sam dylemat jak kupoiwalem Sigme w B&H, nie chcialem uwierzyc w zapewnienia sprzedawcy o swiatowej gwarancji, wiec koles podal mi nr do jakiegos Centrum Sigmy w Londynie, jak zadzwonilem na drugi dzien, to koles powiedzial ze jak najbardziej honoruja gwarancje z USA, oczywiscie trzeba miec paragon. Nawet ewentualna kalibracje przeprowadziliby gratis z body Nikona o ile byloby to potrzebne. Do Polski chyba tez dzwonilem sie pytac, juz nie pamiatam. Po rozmowie z Canonem, troche sie zawiodlem na ich gwarancji.

Mysle o lampie, bo zapewne bede fotografowal na pewno pewne uroczystosci, (nie mysle o slubie) ale komunia mi sie szykuje czy zdjecia dzieciakow w szkole (nawet moze zarobkowe zlecenia beda) a i chce sie pobawic troche w fasion/glamur. Jakies biedne przyklady znajdziecie tu. Sebastian Kania photography , wiec flash chyba niezbedny. Fakt, mam Quantuum R300+ ale lampa reporterska jest wszechstronniejsza.

uuuhuhuu, to sie narobilo teraz.... czas tyka a decyzja coraz bardziej zagmatwana.... handlowac D7100 i brac na ryzyko sprzet Canona w USA (bo ceny przyzwoite) no i ten nieszczesny brak lampy ktora wykorzytywalem w Nikonie jako wyzwalacz lampy reporterskiej. (a tego akurat dosc czesto uzywalem). Martwi mnie to, bo nie chce za kazdym razem chodzic i dopinac i odpinac wyzwalaczy i te inne duperele, ale kolejnym faktem jest to ze w wiekslowie zosci to lampy gnie uzywam. Tylko w zastosowaniach bardziej kreatywnych.

Juz mam tak w glowie namieszane ze juz sam nie wiem co o tym myslec.

dzieki za dotychczasowe opini ei prosze o wiecej,

pozdro
    kanias

--- Kolejny post ---

Tez tak mysle, akurat mam familie w NY wiec raczej pomoga w przypadku usterki gwarancyjnej.
    Sprzet jednak jest tanszy w Kalifornii, w San Franciso (w BestBuy) bo tu teraz jestem i bede do polowy lutego.

W B&H w NY tak dobrych cen nie ma obecnie.

chyba podejme ryzyko.

kanias

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    gwarancja??? a po co??? jeśli już zepsuje się puszka to warto wysłać do us
    prawdopodobieństwo zepsucia jest jednak niewielkie
    zresztą w us dają więcej gwarancji, przesyłka nie kosztuje wiele\
    ale co komu pasuje
    p.s.
    biorąc pod uwagę promocje do NY i możliwość zrobienia tam tez innych zakupów to nad czym tu się zastanawiać???

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez kanias Zobacz posta
    W B&H w NY tak dobrych cen nie ma obecnie.
    Nie wiem, skąd wziąłeś te ceny. U mnie na stronie B@H cena kitu 5D3 z 24-105 to $3349, a w tym dodatki, jak SDHC 32GB, zapasowa bateria, torba i monopod o łącznej wartości ponad $160. Taką samą cenę masz w Abe's of Maine i podobną w Adoramie. Podtrzymuję więc moją opinie, że BestBuy to drogi sklep.

Jeśli mieszkasz w Cali, zamawiasz przez sieć w którymkolwiek z tych nowojorskich sklepów i masz sprzęt w cenach bez taxu w domu w ciągu 4-5 dni.

Dopiero zaczyna

Dzieki za odp,
    Kolego "Ligo" wszystko sie zgadza, cena ktora podales tez, tylko zauwaz ze to jest cena za BODY ONLY Price: $3,399.00 . i do tego trzeba dodac pamietaj 9% podatku, czyli wychodzi $3 595, 91 (teraz jakis rabat maja $100, ktorego ujalem w moich kalkulacjach rowniez).

W Best Buy teraz za $3349 + 9% tax = $3650 (ok 11,052.86 zł) oferuja mi Canona 5DMark III z obiektywem kitowym 24-105 f/4, ktory wiem ze daje rade nawet na weselach.
    Pytalem czy nie jest to przypadkiem sprzed powystawowy i zapewnili ze to brand new aparat prosto z fabryki.

B&H i Adorama to pierwsze sklepy do ktorych zajrzalem, znam je, robilem w nich sam zakupy kiedys, sa po prostu niesamowite, jezeli chodzi o wybor towaru i obsluge klienta. Teraz jestem jednak w Californi i tez bede potrzebowal aparatu na weekend, wiec jak dzis sie pozbede mojego D7100 to chce cos kupic na miejscu.... tylko zastanawia mnie to cale przejscie z ikona na Canona, bo to mni epociagnie po kieszeni a nie wiem czy gra jest warta swieczki skoro sobie pstrykam rodzinnie i tylko czasem wyskoczy mi jakies male zlecenie,

W B&H Canon EOS 5D Mark III DSLR Camera (Body Only) 5260B002 B&H Photo

a Tu w Best Buy teraz cena jest wg mnie naprawde dobra i to wlasnie mnie troche nakreca, jednyna teraz wada to to ze nie bede mial gwarancji Europejskiej.

zaraz pogadam z zonka i ostatecznie zadecydujemy czy nas stac na taka zmiane

pozdro

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Kolego "Ligo" wszystko sie zgadza, cena ktora podales tez, tylko zauwaz ze to jest cena za BODY ONLY Price: $3,399.00 . i do tego trzeba dodac pamietaj 9% podatku
    No to ja mam jakiś inny internet.
    Cena za body w B@H to $2899, a za zestaw z obiektywem i dodatkami, to jak podawałem $3349.
    Może sprawdź po tych numerach - body: Mfr #5260B002, kit: Mfr # 5260B009.
    Tax płacisz tylko bezpośrednio w sklepie, lub jako NY State resident.
    Wysyłkowo, jako Cali resident, taxu nie płacisz.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Jak dla mnie zakup 5dIII i 50/1.4 to trochę średnia decyzja. Oszczędzając różnice w cenie pomiędzy 6d można kupić lepsze szkło bądź dokupić inne. Z tego co piszesz nie potrzebujesz AFu z wyższej półki a jakość zdjeć z 6D niczym nie ustępuje - niektórzy twierdzą, że nawet jest lepiej. 50/1.4 ma średnią powtarzalność w jakości. Ja trafiłem fajny egzemplarz, ale dużo ludzi narzeka. Za mniej niż 5DIII + C50/1.4 masz 6D i sigmy 50 i 85 lub 35.
    Apropo lampy w body to według mnie żadne nie powinno jej posiadać.

obiektywem kitowym 24-105 f/4, ktory wiem ze daje rade nawet na weselach.
    Taka, pod warunkiem, że to wesele jest na zewnątrz w południe .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 19-12-2013 o 22:31
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    obiektywem kitowym 24-105 f/4, ktory wiem ze daje rade nawet na weselach.
    Daje radę "bardzo średnio". Na sali weselnej bez wspomagania AF z lampy błyskowej nie popracujesz. Ze wspomaganiem również nie ma żadnych rewelacji. Pracowałem na tym szkle przez jeden sezon, nie jest łatwo.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta

Taka, pod warunkiem, że to wesele jest na zewnątrz w południe .
    Na ślubie znajomych człowiek focił 5D2 i 24-105f4 i uzupełniał lampą, zdjęcia wyszły świetne, młodzi zachwyceni więc można tylko trzeba umieć

Kukułka w body tylko szkodzi, jak lampa to tylko zewnętrzna.
    Ostatnio edytowane przez latant ; 19-12-2013 o 23:38
    CMEHA - reszta to upgrade

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów