Strona 54 z 134 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2013

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Przydałaby się jakaś lista lotnisk, na których jest szansa przemycić statyw w bagażu podręcznym.
    Ja nawet taki wypierdek jak moje Sirui T-1005X (30cm z głowicą) musiałem dawać do luku. Lotnisko Sofia.
    Ale to było jakieś 3 lata temu i czasy być może się zmieniają chociaż tak obserwując nie widzę ludzi ze statywami.
    W końcu coś co na pierwszy rzut oka wygląda jak 3 lufowe działko Vulkan ma ograniczone szanse na wniesienie na pokład.
    No cóż, bagaż podręczny, plecak, o całkowitej wysokości 54cm (głowica, body + 3 obiektywy + ładowarki + maszynka do golenia +..) ze statywem bez głowicy przytroczonym do plecaka, wyloty z :
    Katowice, Mediolan, Las Vegas, Huston, Frankfurt.

Może chodzi o wygląd pasażera, starszy pan o nobliwym wyglądzie ... :-)

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Tu wyglad nie ma wiekszego znaczenia. Zawsze bagaz jes skanowany w maszynie i to ustawienia decyduja o tym co program uzna za niebezpieczny ladunek. Ja zazwyczaj caly sprzet mam przy sobie wiec baterie, karty, kabelki, ladowarki GPS i inne elektroniczna gadzety. Uwierzcie ze na kazdym lotnisku jestem proszony na bok i extra sprawdzaja moj ladunek. Mimo zalozonej koszulki z napisem ''Jestem fotografem nie terrorysta'' na obsluge to nie dziala. Oni maja swe wytyczne i to jest ich job. Lista lotnisk nic nie daje bo raz sie komus upiecze drugim razem nie.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez chrisNI Zobacz posta
    Uwierzcie ze na kazdym lotnisku jestem proszony na bok i extra sprawdzaja moj ladunek. Mimo zalozonej koszulki z napisem ''Jestem fotografem nie terrorysta'' na obsluge to nie dziala. Oni maja swe wytyczne i to jest ich job.
    Takim napisem, to sam im to sugerujesz - płachta na byka.

Pełne uzależnienie

Mimo zalozonej koszulki z napisem ''Jestem fotografem nie terrorysta'' na obsluge to nie dziala. Oni maja swe wytyczne i to jest ich job. Lista lotnisk nic nie daje bo raz sie komus upiecze drugim razem nie.
    Też mi się wydaje, że niepotrzebnie zwracasz na siebie uwagę.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Może chodzi o wygląd pasażera, starszy pan o nobliwym wyglądzie ... :-)
    Nierzucanie się w oczy zapewne ma swoje znaczenie

W swoim czasie myślałem o chowaniu statywu w plecaku, ale w tym roku za każdym razem żądano ode mnie otwarcia plecaka przed skanowaniem bagażu podręcznego, w przeszłości zdarzało się to tylko sporadycznie - nie wiem czy miałem tylko takie szczęście, czy stało się to nową regułą postępowania

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Też mi się wydaje, że niepotrzebnie zwracasz na siebie uwagę.

Nierzucanie się w oczy zapewne ma swoje znaczenie

W swoim czasie myślałem o chowaniu statywu w plecaku, ale w tym roku za każdym razem żądano ode mnie otwarcia plecaka przed skanowaniem bagażu podręcznego, w przeszłości zdarzało się to tylko sporadycznie - nie wiem czy miałem tylko takie szczęście, czy stało się to nową regułą postępowania
    Ja "na wejściu" otwieram klapę plecaka i tak kładę na taśmie. Widać body, obiektywy itd. oraz przytroczony statyw.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Mi sie jeszcze nie przydarzylo bym musial uzywac statywu w samolocie, wiec nie potrzebuje go w bagazu podrecznym.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Mi sie jeszcze nie przydarzylo bym musial uzywac statywu w samolocie, wiec nie potrzebuje go w bagazu podrecznym.
    a mnie sie zdarzylo pare razy latac bez bagazu nadawanego, bo to taniej.

a statyw nadal bywa przydatny na miejscu
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Kombinujesz dobrze Ja od czasu gdy moj bagaz glowny (z Manfrottem w srodku) przybyl po 6 dniach po moim przylocie, wole caly sprzet miec pod reka. Przez 6 dni szlag mnie trafial ze nie bylem w stanie w pelni zrealizowac swoich planow.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ja "na wejściu" otwieram klapę plecaka i tak kładę na taśmie. Widać body, obiektywy itd. oraz przytroczony statyw.

jp
    Na kazdym lotnisku obesnie wymogiem jest wlozenie calej elektroniki lacznie z puszka do kuwety na tasmie. Statyw nie robi problemow, w moim przypadku problem stanowila glowica Manfrotto 3D.

Kombinujesz dobrze Ja od czasu gdy moj bagaz glowny (z Manfrottem w srodku) przybyl po 6 dniach po moim przylocie, wole caly sprzet miec pod reka. Przez 6 dni szlag mnie trafial ze nie bylem w stanie w pelni zrealizowac swoich planow.

Na kazdym lotnisku obesnie wymogiem jest wlozenie calej elektroniki lacznie z puszka do kuwety na tasmie. Statyw nie robi problemow, w moim przypadku problem stanowila glowica Manfrotto 3D.
    Może dlatego, że po otwarciu klapy plecaka wszystko jest "na wierzchu" to się z tym nie spotkałem.
    Zawsze mogę włożyć otwarty plecak do kuwety, chyba nie ma sprawy, wkrótce będę miał okazję sprawdzić.

jp

Chciałbym kupić statyw TRIOPO GT-3228X8C i tu mam pytanie odnośnie głowicy - czy z głowicą Triopo B-3 będzie można złożyć bez problemu statyw aby się zmieścił w pokrowcu czy wybrać B-2 jednak. Czy ktoś posiada taki zestaw ?

Strona 54 z 134 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów