Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 117

Wątek: Książki o fotografii II

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Książki o fotografii II

Kolejny forumowicz w dziale sprzedam chce zarobić na innych canonowcach.
    Książki wystawiane są do kupienia w REALU w Łodzi Manufaktura jak patrzyłem po 14.99zł. Tak mi się wydaje.
    A więc przebicie 100%. Nieładnie!
    Aby taki proceder ukrócić mogę chętnym nie mających w swoim miejscu zamieszkania REALU zakupić prezentowane książki po cenie jaką oferuje sklep.
    Nic na tym nie zarobię-zrobię to z czystej chęci pomocy.
    Jak ktoś chce piszcie na pw
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Kolejny forumowicz w dziale sprzedam chce zarobić na innych canonowcach.
    Książki wystawiane są do kupienia w REALU w Łodzi Manufaktura jak patrzyłem po 14.99zł. Tak mi się wydaje.
    A więc przebicie 100%. Nieładnie!
    Aby taki proceder ukrócić mogę chętnym nie mających w swoim miejscu zamieszkania REALU zakupić prezentowane książki po cenie jaką oferuje sklep.
    Nic na tym nie zarobię-zrobię to z czystej chęci pomocy.
    Jak ktoś chce piszcie na pw
    cena naklejona jest 14,99 a przy kasie 11,99zł
    w Kielcach już chyba mało zostało a ja właśnie kończę czwartą książkę ;D piękna promocja a o naciągaczu na forum już pisałem wyżej.
    Przynajmniej jeden uczciwy i założył temat a nie próbuje naciągać SWOICH!

Potrzebuję pomocy w sprawie wyboru książki na prezent dla osoby która "złapała bakcyla fotografii", potrzebuję książki prostej, która wręcz łopatologicznie na konkretnych przykładach opisuje temat, pod uwagę biorę jedną z dwóch od Scotta Kelby, mianowicie:
    wersja a) Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelbyego, Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom
    wersja b) Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VII

która wg was będzie bardziej odpowiednia ? osoba początkująca chociaż wydaje się z ambicją podchodzić do tematu, pomijam fakt że wszystko co w tych książkach jest w sieci za darmo, tutaj chodzi o bardziej odpowiedni prezent dla kogoś kto chce uczyć się jak "podciągnąć zdjęcia", ewentualnie czy znacie coś bardziej wartego zakupu.
    Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

A chcesz książkę o obróbce zdjęć czy o robieniu zdjęć. Bo chyba trzeba zacząć od robienia żeby było co obrabiać

Zobacz wyprzedaż w Realu, kupiłem tam kilka. Zacząłem czytać "Światło w fotografii. Poznaj i wykorzystaj jego potencjał" Ricka Sammona. Bardzo dobrze się czyta, dużo samych podstaw.

"Światło w fotografii. Poznaj i wykorzystaj jego potencjał" - Książka, kurs - Rick Sammon - Wydawnictwo Helion, księgarnia internetowa informatyczna helion.pl

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Boogie Zobacz posta
    A chcesz książkę o obróbce zdjęć czy o robieniu zdjęć. Bo chyba trzeba zacząć od robienia żeby było co obrabiać

Zobacz wyprzedaż w Realu, kupiłem tam kilka. Zacząłem czytać "Światło w fotografii. Poznaj i wykorzystaj jego potencjał" Ricka Sammona. Bardzo dobrze się czyta, dużo samych podstaw.

"Światło w fotografii. Poznaj i wykorzystaj jego potencjał" - Książka, kurs - Rick Sammon - Wydawnictwo Helion, księgarnia internetowa informatyczna helion.pl
    ja ją dopiero co skończyłem mogę polecić

@ bartek0590 na pierwszy ogień może być dobra ta książka: Nowy podręcznik fotografii - John Hedgecoe - Lubimy Czytać wszystko od podstaw fajnie i jasno opisane
    Ostatnio edytowane przez salas ; 04-11-2013 o 21:02

@Boogie, Dziękuję za propozycję, podskoczę do Reala w tym tygodniu może uda się jeszcze coś wyrwać, chociażby dla samego siebie.
    @salas, Na prezent potrzebuję czegoś o obróbce, moja wina - nie napisałem we wcześniejszym poście że musi to być książka do obróbki, przeglądałem przykładowe fragmenty na stronie wydawnictwa i bliżej mi do kupna Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelbyego, Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom. Sam raczkuję w temacie obróbki ale ten tytuł wydaje mi się odpowiedniejszy na chwilę obecną dla tej osoby, bo nie każdy ma dużo wolnego czasu na dokładne dopieszczanie swoich zdjęć w PS, aczkolwiek temat kupna jest ciągle otwarty jeżeli ktoś ma chętnie wysłucham sugestii nt czy warto kupić ten tytuł.

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

Szukam książek o obróbce, chce żeby w niej były konkretne informacje a nie rozważanie kwestii RAW czy JPG itp.

Cytat Zamieszczone przez McKiller Zobacz posta
    Szukam książek o obróbce, chce żeby w niej były konkretne informacje a nie rozważanie kwestii RAW czy JPG itp.

a jaka jest Twoja obecna wiedza na ten temat?
    Jeśli jesteś początkujący to polecam "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VI - Scott Kelby".

Mi się przyjemnie z tego uczyło, gościu nie leje wody.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Niezła inercja, post z 10 grudnia do dzisiaj, cóż tak również bywa.

Co do fotografii może i ja coś polecę - Andrzej A. Mroczek "Zdjęcia cyfrowe w oświetleniu zastanym" Helion 2011

obróbka:

Anna Owczarz-Dadan "Zaklęcia Photoshopa edycja zdjęć" Wydanie II Helion 2013
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-02-2014 o 17:32

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów