Sprawdzałeś na innym kablu?
Podłączasz może aparat do komputera stacjonarnego do złącz wyprowadzonych z przodu obudowy? Jeśli tak to sprawdź na złączach z tyłu. Te na obudowie niejednokrotnie połączone są z płytą główną drucikami marnej jakości.
Sprawdzałeś na innym kablu?
Podłączasz może aparat do komputera stacjonarnego do złącz wyprowadzonych z przodu obudowy? Jeśli tak to sprawdź na złączach z tyłu. Te na obudowie niejednokrotnie połączone są z płytą główną drucikami marnej jakości.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Również mam W7/64 i niektóre programy wymagały uruchamiania w trybie zgodności, a EOS Utility jest 32 bitowy. Skoro komputer widzi aparat - masz ikonkę aparatu w Mój komputer, to kabel do USB jest OK. Jeżeli PPM to możesz importować w poziomu Win7 i nie trzeba EOS Utility. Czy da się to zrobić ?
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-12-2013 o 13:11
Niestety czyszczenie nie pomogło. Wgrałam softa z dyskietki i dalej nie mam aktywnych okienek w EOS Utility. Jedynym skutkiem tego czyszczenia jest to, że laptop lepiej chodzi /dziękuję :-)/.
Napisz proszę jak za pomocą PPM można cos importować z poziomu Win 7, bo nie rozumiem tego ...