Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Kalibracja obiektywu pod body

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Kalibracja obiektywu pod body

Witam, szybkie pytanie do serwisu.
    Kalibrując obiektyw X do body Y (body działa dobrze z innymi obiektywami) dane o kalibracji czy też przesunięciu punktu ostrzenia obiektywu są zapisywane w pamięci obiektywu czy na płycie głównej aparatu? Chce podpiąć obiektyw kalibrowany przez Was do mojego analoga a szkoda mi rolki na rozjazd z ostrością.

Domyślnie Odp: Kalibracja obiektywu pod body

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Witam, szybkie pytanie do serwisu.
    Kalibrując obiektyw X do body Y (body działa dobrze z innymi obiektywami) dane o kalibracji czy też przesunięciu punktu ostrzenia obiektywu są zapisywane w pamięci obiektywu czy na płycie głównej aparatu? Chce podpiąć obiektyw kalibrowany przez Was do mojego analoga a szkoda mi rolki na rozjazd z ostrością.
    Jeśli body działa dobrze z innymi obiektywami to proszę to zaznaczyć przy wysyłaniu sprzętu do serwisu. W takim przypadku zostanie zastosowana taka procedura regulacji która nie zmieni żadnych ustawień względem innego posiadanego sprzętu zarówno w obiektywie jaki i body.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Jeśli body działa dobrze z innymi obiektywami to proszę to zaznaczyć przy wysyłaniu sprzętu do serwisu. W takim przypadku zostanie zastosowana taka procedura regulacji która nie zmieni żadnych ustawień względem innego posiadanego sprzętu zarówno w obiektywie jaki i body.
    Jeszcze raz napisze bo chyba zamotałem. Oddałem obiektyw razem z body do Waszego serwisu z zaznaczeniem, że body współpracuje idealnie z innymi szkłami. Tak więc kalibrowaliście jak rozumiem obiektyw. Kalibracje wykonaliście jak wykonaliście, ale to nie istotne w tym momencie. Pytam czy dane o kalibracji obiektywu zapisywane są w jakiejś pamięci obiektywu czy na body które wysłałem razem z obiektywem. Chce trochę porobić na slajdach a rolki na testy szkoda. Analog działa dobrze z pozostałymi szkłami.

Kalibrowany jest dany zestaw i w tym przypadku została zastosowana taka procedura regulacyjna która nie zmienia ustawień dostarczonego sprzętu względem innych posiadanych urządzeń.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Kalibrowany jest dany zestaw i w tym przypadku została zastosowana taka procedura regulacyjna która nie zmienia ustawień dostarczonego sprzętu względem innych posiadanych urządzeń.
    No przecież tak sie przeprowadza mikroregulację. Ani body nie zmienia ostrzenia z innymi obiektywami, ani obiektyw nie ostrzy inaczej z innym body.
    Nie czuje przestrzeni dla polityki w tym problemie
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Może któryś z forumowiczów wie ( na odpowiedź serwisu nie liczę) czy dostrajając obiektyw do body dane są zapisane w obiektywie i podpinając go do drugiego body te dane są brane pod uwagę, czy zapisywane w pamięci aparatu co skutkowałoby wysyłaniem każdego body do wgrania tej poprawki...?! Sprawdziłbym sam ale w tej chwili mam jedno body cyfrowe i analoga.

Coś już napisał Awatar Mylkes
    Miasto
    Wwa

widać nikt nie wie a mnie taka informacja by usatysfakcjonowała, patrząc na to, że z serwisu jasno się tego nie dowiemy....

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Może któryś z forumowiczów wie ( na odpowiedź serwisu nie liczę) czy dostrajając obiektyw do body dane są zapisane w obiektywie i podpinając go do drugiego body te dane są brane pod uwagę, czy zapisywane w pamięci aparatu co skutkowałoby wysyłaniem każdego body do wgrania tej poprawki...?! Sprawdziłbym sam ale w tej chwili mam jedno body cyfrowe i analoga.
    Gdy serwis kalibruje obiektyw do body, to korekta jest zapisywana w obiektywie, nie w body. O ile pamiętam, serwis już to tutaj tłumaczył, lub co najmniej można to jasno wywnioskować z zamieszczonych w tym wątku wypowiedzi. Dlatego dany obiektyw po kalibracji do jednego body, będzie siłą rzeczy, od tej pory inaczej współpracować z innym body - niekoniecznie lepiej.

Cytat Zamieszczone przez Mylkes Zobacz posta
    widać nikt nie wie a mnie taka informacja by usatysfakcjonowała, patrząc na to, że z serwisu jasno się tego nie dowiemy....
    J.w.

Uzależniony

robili mi taka kalibrację 35 1.4L - w zleceniu zapisano "nie dotykac puszki" - skalibrowano sam obiektyw dla body
    trafiał z 5d2 przy -20, po kalibracji trafia na 0
    123 zeta brutto,1 dzień po wcześniejszym umówieniu

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Gdy serwis kalibruje obiektyw do body, to korekta jest zapisywana w obiektywie, nie w body.
    Z tego co mi wiadomo, to nie masz racji i korekcja pod konkretny egzemplarz szkła jest także zapisywana w body.
    Body, stałki, zoomik

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów