Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: 5d mkIII + jaki standard lens do filmów?

Dopiero zaczyna Awatar zbi_gniew

Domyślnie Odp: 5d mkIII + jaki standard lens do filmów?

Jeśli będą filmowane widoczki za dnia to i szkło nie będzie ciemne Na dobre jasne szkło trzeba niestety położyć kilkukrotną wartość tego body.
    Aria

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    A ja nadal uważam że bez dobrego oprogramowania nie da się uzyskać genialnych efektów Ile przeznaczyłaś $ na oprogramowanie? W czym będziesz montować filmy?
    DaVinci Resolve + Sony Vegas

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez kamila24 Zobacz posta
    Tylko, że oglądając przykładowe filmy np. na vimeo z tym szkłem odnoszę wrażenie, że jest za ciemne... Była jeszcze opcja: Canon 6D + 70-200 L 2.8 IS II + coś szerszego jasnego...

--- Kolejny post ---

Tylko, że wtedy nie ma stabilizacji i zostaje już tylko bieganie ze statywem lub glidecamem...
    Rozważam jeszcze ewentualnie opcję: Canon 6D + 70-200 L IS II 2.8 + coś szerszego jasnego...
    Wtrace sie jak zwykle i dorzuce cos od siebie, jesli raz piszesz ze moze 24-70 a potem ze moze 70-200, no to wez pod uwage ze to calkiem inne ogniskowe!
    Fimowalas juz kiedys lustrzanka, to nie to samo co kamera!
    Nie wiem co dokladnie chcesz filmowac, ale wiedz ze IS nie zastapi ci dobrego stabilizatora, dobrze tez zakupic dobry ekran podgladowy, dobrze miec jest dobry statyw z dobra glowica, mikrofon zewnetrzny, oswietlenie itd.to takie minimum dla pasjonata amatora.
    Piszesz ze musisz kupic, nie rozumiem czy to pieniadze z jakichs tam dotacji, czy poprostu taki kaprys, bo jesli to drugie i nie masz do tego pasji to wiedz ze szybko sie zniechecisz?

Pełne uzależnienie

Sprecyzuj pytanie to odpowiem
    Pytałem się co chcesz kręcić. Czyli do czego to szkło. Nie wiem co tu można precyzować. Użyłem kręcać, w analogii to focić. Bo z tego co na razie piszesz, to prawdopodobnie jakieś mega produkcje to nie będą.

Pomiędzy 4 a 2.8 jest 1 EV. Do filmowania i tak będziesz trzymać czasy bliżej 1/50. Film jest mocno pomniejszany (przecież to tylko 1920) szum będzie tym sposobem mocno zredukowany.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Pytałem się co chcesz kręcić. Czyli do czego to szkło. Nie wiem co tu można precyzować. Użyłem kręcać, w analogii to focić. Bo z tego co na razie piszesz, to prawdopodobnie jakieś mega produkcje to nie będą.

Pomiędzy 4 a 2.8 jest 1 EV. Do filmowania i tak będziesz trzymać czasy bliżej 1/50. Film jest mocno pomniejszany (przecież to tylko 1920) szum będzie tym sposobem mocno zredukowany.
    Zależy mi na ujęciach, które można kręcić będąc oddalonym od obiektów. Poza tym istotna sprawa to stabilizacja i możliwie jak najmniejsza głębia ostrości. Przeważnie obiekty przybliżone, bez ujęcia całości. Istotny bokeh i jakość.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ty chyba nie do konca rozumiesz czego potrzebujesz, a raczej brak ci podstawowej wiedzy
    bo z tego "opisu" to powinien cie interesować c 70-200 2.8 is ewentualnie stalka
    tak mi się wydaje

Uzależniony

Noo, z fotograficznych to 70-200 2.8 IS, 85 1.2, 135 2.0 i prawdziwy statyw czy uchwyt-rig (co Ci tam bardziej odpowiada) oraz akcesoria follow-focus, przyzwoity ekran.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Mam nieodparte wrażenie, że dla założycielki tego wątku pożyteczne będzie forum filmowe canona:

videoDSLR.pl | filmowanie lustrzankami Canon 5D, 7D, 60D, 550D, wideo filmowanie • Canon

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

kamila24 Chcesz byc oddalona od obiektu,chcesz stabilizacji, bokeh i jakosci, to juz sama sobie odpowiadasz na pytanie ze potrzeba ci 70-200 2.8II.
    Gdzies tam w kolejnym watku pytasz o stabilizacje...a co bedziesz filmowac, bedziesz sie poruszac podczas filmowania czy nie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez kamila24 Zobacz posta
    DaVinci Resolve + Sony Vegas
    To i monitory minimum ze dwa by się przydały. W tym jeden wypasiony.
    Co do szkła to filmowanie 70-200 daje bardzo ładne efekty, sprawdzaliśmy na C100 i pierwszej wersji tego szkiełka. Tyle że statyw do tego kosztował więcej niż to szkiełko .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów