Drugi temat w ciągu doby i takie pytania.
Nikt za Ciebie nie podejmie wyboru..
Post wyżej jest odpowiedzią bardzo trafną.
Drugi temat w ciągu doby i takie pytania.
Nikt za Ciebie nie podejmie wyboru..
Post wyżej jest odpowiedzią bardzo trafną.
Nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Ale powiem jedno: najsensowniej chyba 24-105. Ma IS co się przyda w filmowaniu, a jednocześnie samo filmowanie nie jest zbyt wymagające dla obiektywu, a na dodatek format 16:9 obcina winietę.
A może pofatyguj się do jakiegoś Fotojokera lub MM i zobacz co Tobie będzie odpowiadało. Chcesz wydać taką kasę " w ciemno"???
Canona sprzętów kilka.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja już swoje napisałem, koledzy też. Myślę że dalsze bicie piany tu już nic nie zmieni.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
24-105 moim zdaniem. filmy wygladaja lepiej na duzym iso niz zdjecia . Zyskasz uniwersalność.
Aria
Ja polecam 24-70 2.8 II
Tylko, że oglądając przykładowe filmy np. na vimeo z tym szkłem odnoszę wrażenie, że jest za ciemne... Była jeszcze opcja: Canon 6D + 70-200 L 2.8 IS II + coś szerszego jasnego...
--- Kolejny post ---
Tylko, że wtedy nie ma stabilizacjii zostaje już tylko bieganie ze statywem lub glidecamem...
Rozważam jeszcze ewentualnie opcję: Canon 6D + 70-200 L IS II 2.8 + coś szerszego jasnego...
A ja nadal uważam że bez dobrego oprogramowania nie da się uzyskać genialnych efektówIle przeznaczyłaś $ na oprogramowanie? W czym będziesz montować filmy?
/ Canon /