Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Obiektyw Canon EF-S 55-250 - czy warto?

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon EF-S 55-250 - czy warto?

Cytat Zamieszczone przez markoo123 Zobacz posta
    A czy ktoś ma doświadczenia, czy duża różnica jest pomiędzy "elkami" ze światłem 2.8 a 4 ?
    Od 2 miesięcy nękam wszystkich znajomych fotografów PRO, bo szykuję się do zakupu czegoś w przedziale 70-200 f/2,8.
    Różnica w eLce między f/4 i f2,8 jest zasadnicza. To słowa Dawida Gaszyńskiego i ja to potwierdzam. Oczywiście oba obiektywu bardzo dobrze rysują. Canona 70-200 f/4 L USM raczej nie kupię, ale poluję na dobrą używkę f/2,8 (oba oczywiście bez IS).
    Jak mi się nie uda do lutego nic kupić, to zainwestuję w Sigmę 70-200 f/2,8 EX DG APO OS HSM. Dla amatora to dobry obiektyw z IS. Tydzień temu przetestowałem, bo znajomy przyniósł na mecz z Canonem 60D. Cena jedyne 3 500zł: http://www.redcoon.pl/B247840-Sigma-...wy?refId=ceneo
    Tak jak pisałem wcześniej obiektyw da radę, ale co z AF Canona 350D?

Ktoś z forum sprzedaje 55-250: http://www.canon-board.info/sprzedam...-250-is-93625/
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 29-11-2013 o 09:00

Pełne uzależnienie

Jak mi się nie uda do lutego nic kupić, to zainwestuję w Sigmę 70-200 f/2,8 EX DG APO OS HSM. Dla amatora to dobry obiektyw z IS.
    Tamron 70-200 VR jest jeszcze lepszy. Lepszy od pierwszej L z IS. Na allegro nowa Sigma to ponad 4k. Oferta za 3500 jest dziwna. A sam sklep tez jest dziwny.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Tamron 70-200 VR jest jeszcze lepszy. Lepszy od pierwszej L z IS. Na allegro nowa Sigma to ponad 4k. Oferta za 3500 jest dziwna. A sam sklep tez jest dziwny.
    Sklep jest super. Kupiłem u nich już jeden obiektyw i nie mam zastrzeżeń. Oczywiście sprzęt był z niemieckiej dystrybucji i to typowa sprzedaż internetowa. Możesz zrezygnować w ciągu 10 dni roboczych.
    Kolega kupił u nich wierzę i też wszystko grało na 100%. Czas dostawy od 3÷5dni.
    Ta Sigma kosztuje 4 500zł w Sigma Pro Centrum, bo ma gwarantowane 3 lata gwarancji. Kupując w sklepie, który ci podałem po 12 mies. zostaje tylko gwarancyjny (12 mies.) serwis międzynarodowy. Czyli Praga lub Berlin. Jest on o klasę solidniejszy niż PL, a czas oczekiwania na usunięcie usterki 3dni dłuższy.
    Czy mówisz o Tamronie 70-200 f/2,8 VC USD? Nie znam obiektywu. Jest dość drogi i nie wiem co z szybkością AF. Potrzebuję obiektyw do sportu.

Coś już napisał Awatar pawel1178

jak by ktoś potrzebował mam takiego 55-250 na sprzedaż

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Na naszym forum 55-250 IS I i 550zł haha 600zł kosztuje nówka wersji IS II
    500zł za dobra sztukę wersji IS II jeszcze bym dał.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Sklep jest super. Kupiłem u nich już jeden obiektyw i nie mam zastrzeżeń. Oczywiście sprzęt był z niemieckiej dystrybucji i to typowa sprzedaż internetowa. Możesz zrezygnować w ciągu 10 dni roboczych.
    Kolega kupił u nich wierzę i też wszystko grało na 100%. Czas dostawy od 3÷5dni.
    Ta Sigma kosztuje 4 500zł w Sigma Pro Centrum, bo ma gwarantowane 3 lata gwarancji. Kupując w sklepie, który ci podałem po 12 mies. zostaje tylko gwarancyjny (12 mies.) serwis międzynarodowy. Czyli Praga lub Berlin. Jest on o klasę solidniejszy niż PL, a czas oczekiwania na usunięcie usterki 3dni dłuższy.
    Czy mówisz o Tamronie 70-200 f/2,8 VC USD? Nie znam obiektywu. Jest dość drogi i nie wiem co z szybkością AF. Potrzebuję obiektyw do sportu.
    Rozumiem, że wieżę - taki sprzęt grający, a nie wiarę z co innego; q..cze nie zrozumiałem co kupił, to nie było złośliwe

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Rozumiem, że wieżę - taki sprzęt grający, a nie wiarę z co innego; q..cze nie zrozumiałem co kupił, to nie było złośliwe

Pozdrawiam
    Oczywiście. Jak widać też robię błędy .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Na naszym forum 55-250 IS I i 550zł haha 600zł kosztuje nówka wersji IS II
    500zł za dobra sztukę wersji IS II jeszcze bym dał.
    Nie kontroluję ceny Canona 55-250 IS II. Kiedyś kupiłem w dobrej cenie nówkę w hurtowni za 720zł. Nie wiem ile teraz kosztuje nowy obiektyw, jeżeli 600zł to cena sporo spadła.
    Za taką kasę można spokojnie kupić i pobawić się, żeby mieć własne zdanie na temat tego szkła. Do szczegółów architektury na wycieczce pewnie będzie OK. Oczywiście trzeba pamiętać, że to obiektyw EF-S z wystającą "dupką" i podłączanie do TC może zakończyć się niepowodzeniem. Chciałem już swój egzemplarz obcinać wg instrukcji kolegi z tego forum, ale jednak sprzedałem.
    Canon 55-250 IS II - jakość / cena - wypada pozytywnie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Dużo się dowiedziałem.

Co do obiektywu EF-S 55-250 to zastanawiam się nad jeszcze jedną rzeczą, bo zasadniczo tele wykorzystywałbym znacznie rzadziej niż "standardowe" ogniskowe.

Wyszukałem taki oto obiektyw: Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM - i nad zakupem jego się zastanawiam. Jest to bardzo drogi obiektyw jak na moją kieszeń, ale nie wiem czy nie byłby on lepszą inwestycją bo wydaje się bardzo uniwersalny. Za jego cenę można już kupić "elkę" z tym, że jak czytam opinie, to wypada on bardzo porównywalnie mając do tego IS w standardzie. Czy ktoś z forumowiczów używa tego właśnie obiektywu i jest z niego równie zadowolony jak komentujący na różnych forach z opiniami?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

obiektyw jest super, ale ma jedną wadę, na którą większość narzeka - łapie syf do środka i to bardzo szybko

Początki nałogu

Zamiast drogiego 17-55 IS 2.8 Canona można kupić taniego Tamrona 17-50 2.8 i cieszyć się bardzo fajnym obiektywem
    / Canon /

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów