Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Obiektyw Canon EF-S 55-250 - czy warto?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Obiektyw Canon EF-S 55-250 - czy warto?

Dzięki za odpowiedzi. Trochę to światło mnie niepokoi w tym obiektywie.
    Radex, masz na myśli elkę ze światłem 4 ? Faktycznie jej cena jak na czerwony pasek nie jest wygórowana. A czy ktoś ma doświadczenia, czy duża różnica jest pomiędzy "elkami" ze światłem 2.8 a 4 ?

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez markoo123 Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedzi. Trochę to światło mnie niepokoi w tym obiektywie.
    Radex, masz na myśli elkę ze światłem 4 ? Faktycznie jej cena jak na czerwony pasek nie jest wygórowana. A czy ktoś ma doświadczenia, czy duża różnica jest pomiędzy "elkami" ze światłem 2.8 a 4 ?
    Tak, oczywiście, że miałem na myśli "L". 55-250 robię zdjęcia zazwyczaj statyczne, na zewnątrz, przy dobrym świetle (czasem coś panoramuję). W dużych pomieszczeniach czasami AF gubi się ze względu na 5.6 przy długim końcu, więc zdjęcia np. sportowe w niezbyt oświetlonej hali będą loterią. Obiektyw lekki i poręczny, plastik dookoła ;-). Ale obrazek wychodzi dosyć dobry.

Cytat Zamieszczone przez markoo123 Zobacz posta
    A czy ktoś ma doświadczenia, czy duża różnica jest pomiędzy "elkami" ze światłem 2.8 a 4 ?
    Od 2 miesięcy nękam wszystkich znajomych fotografów PRO, bo szykuję się do zakupu czegoś w przedziale 70-200 f/2,8.
    Różnica w eLce między f/4 i f2,8 jest zasadnicza. To słowa Dawida Gaszyńskiego i ja to potwierdzam. Oczywiście oba obiektywu bardzo dobrze rysują. Canona 70-200 f/4 L USM raczej nie kupię, ale poluję na dobrą używkę f/2,8 (oba oczywiście bez IS).
    Jak mi się nie uda do lutego nic kupić, to zainwestuję w Sigmę 70-200 f/2,8 EX DG APO OS HSM. Dla amatora to dobry obiektyw z IS. Tydzień temu przetestowałem, bo znajomy przyniósł na mecz z Canonem 60D. Cena jedyne 3 500zł: http://www.redcoon.pl/B247840-Sigma-...wy?refId=ceneo
    Tak jak pisałem wcześniej obiektyw da radę, ale co z AF Canona 350D?

Ktoś z forum sprzedaje 55-250: http://www.canon-board.info/sprzedam...-250-is-93625/
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 29-11-2013 o 09:00

Uprawnienia umieszczania postów