Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Canon 60d czy 650d?

Coś już napisał Awatar pawel1178

Domyślnie Odp: Canon 60d czy 650d?

proponowałem i również się niby zgadza niby nie ( ja mam trochę uraz po ostatnim zakupie obiektywu przez tablice kazałem wystawic na allegro i podac link okej wszystko pieknie wystawił ale zanim podal link juz ktos mi aukcje podkupil a trafiłem na naprawde dobra okazaje) , kontakt telefoniczny jest ale co jeszcze mnie martwi to to że woła 100 zł za wysylkę pobraniową kurierską troszkę drogo, jak za zwykła kurierową ubezpieczona płaci się do 20 pln. No tak rozmawialismy o ML mówił ze jest na gwarancji i nie chce ryzykować no ale skoro mówił mi ze 60d nie posiada wejscia na usb to czy to nie jest dziwne ? Co on kabla w zestawie nie widział do niego czy co ? za daleko mam do niego i nie oplaca mi sie jechac osobiscie wiec wylacznie przez internet. no i jeszcze dodaje 50 mm a wiec kuszaca propozycja cenowa jezeli faktycznie stan aparatu jest taki jak opisuje oraz mówi przez telefon
    Ostatnio edytowane przez pawel1178 ; 20-11-2013 o 11:56

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Złącza
    Złącza znajdują się pod gumową zaślepką po lewej stronie korpusu. Otwiera się ją w wygodny sposób jest przy tym dobrze przymocowana. Umieszczono tu złącze USB Hi-Speed zintegrowane z wyjściem wideo (PAL/NTSC), złącze HDMI mini, oraz port mikrofonu - mini jack 3,5 mm stereo. Poza tym znajdziemy tu gniazdo pilota. Czego zabrakło to gniazdo X pozwalające na podłączenie kabla synchronizacyjnego do studyjnych lamp błyskowych.

Może koleś nie ogarnia, że to małe to USB no nie wiem. Ja jak mam wątpliwości to proszę o allegro + umawiam się kiedy wystawia i kupuję chwilę po wystawieniu.
    Dobrze zapakowany sprzęt i wysłany MULTIPACZKĄ + 5zł kosztuje sprawdzenie w obecności listonosza bądź na poczcie. Otwierasz paczkę i oglądasz wszystko, nie pasuje Ci cokolwiek to dziękujesz i zwracają na jego koszt. Zobacz jeszcze jakie ma komentarze na allegro, jak ma kilka negatywów jakichś ostrych, zwłaszcza od kupujących to olej, nie ma sensu się narażać.

Dobre zioło holenderskie kupię i 100 szt 60D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Jelenia Gora

do centur w wątku ,czy warto jeszcze kupic 5d, napisałes cyt.ja gdybym nie dostał za darmo 650d to dalej bym fotografował 20d........natomiast tutaj piszesz ze pożałowałeś 5 stów zeby i teraz co dostac czy kupic 60d ,to wrescie dostales tą 650 tke czy byłes skąpy

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez bogdanj Zobacz posta
    do centur w wątku ,czy warto jeszcze kupic 5d, napisałes cyt.ja gdybym nie dostał za darmo 650d to dalej bym fotografował 20d........natomiast tutaj piszesz ze pożałowałeś 5 stów zeby i teraz co dostac czy kupic 60d ,to wrescie dostales tą 650 tke czy byłes skąpy
    kasa była z dotacji i budżet miałem dopięty na ostatni guzik/grosik z uwzględnieniem 650d, korciło mnie dołożyć z własnej kasy do 60d i teraz żałuję ze tego nie zrobiłem bo za mały uchwyt w 650 doprowadza mnie czasem do szału i grip tu niewiele pomaga. Staneło na tym że aparatu używam na co dzień bez gripa i dokręcam go jedynie wtedy gdy używam zewnętrznej lampy, kumasz ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ja tak miałem z 600d i nawet z gripem było mi źle a teraz w 60d noszę w ręku a nie na szyi i jest całkiem wygodnie, mimo że mam dość wielkie łapska

Coś już napisał Awatar pawel1178

a mi się udało zakupić w dość okazyjnej cenie 60d z małym przebiegiem teraz tylko czekać na paczkę, tamtego z tablicy odpuściłem i zakupiłem korzystniej z allegro

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Tylko 60D, osobiscie nie widze nawet jednego powodu dla 650.

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Tylko 60D, osobiscie nie widze nawet jednego powodu dla 650.
    Canon 650D umożliwia aktualizowanie oprogramowania obiektywów. 60D chyba nie ma tej funkcji.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez pawel1178 Zobacz posta
    proponowałem i również się niby zgadza niby nie ( ja mam trochę uraz po ostatnim zakupie obiektywu przez tablice kazałem wystawic na allegro i podac link okej wszystko pieknie wystawił ale zanim podal link juz ktos mi aukcje podkupil a trafiłem na naprawde dobra okazaje) , kontakt telefoniczny jest ale co jeszcze mnie martwi to to że woła 100 zł za wysylkę pobraniową kurierską troszkę drogo, jak za zwykła kurierową ubezpieczona płaci się do 20 pln. No tak rozmawialismy o ML mówił ze jest na gwarancji i nie chce ryzykować no ale skoro mówił mi ze 60d nie posiada wejscia na usb to czy to nie jest dziwne ? Co on kabla w zestawie nie widział do niego czy co ? za daleko mam do niego i nie oplaca mi sie jechac osobiscie wiec wylacznie przez internet. no i jeszcze dodaje 50 mm a wiec kuszaca propozycja cenowa jezeli faktycznie stan aparatu jest taki jak opisuje oraz mówi przez telefon
    Witaj pawel1178.

Czy aby ten sprzedawca z Tablicy.pl nie był przypadkiem z Kalisza ?

Jeżeli tak, to jest firma videokalisz, aparat używany do filmowania. Również z nim rozmawiałem, podobno nie mógł odczytać przebiegu, więc powiedziałem jak ma to zrobić. Okazało się, że przebieg to zaledwie 7k klapnieć migawki, dla blisko dwuletniego aparatu.

Niestety, to jest firma videofilmowanie, więc nie wiem jak długo matryca pracowała i czy to "odczuła".
    Sam chciałem wziąć to body, ale jak zwykle są dwie szkoły - filmowanie nie szkodzi matrycy - druga szkoła, że szkodzi, ale nie ma badań jak bardzo i w jakim czasie.
    Jak nie zobaczę to i tak nie mam pewności. Poprosilem o jakieś sample, ale dostałem dwie fotki niemiarodajne.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 21-11-2013 o 18:11

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów