Ja latam w steadycamiea to screen z kamery z kranu - jeszcze mniej niewidzialnego :>
Ja latam w steadycamiea to screen z kamery z kranu - jeszcze mniej niewidzialnego :>
Filmowanie na ślubie w towarzystwie fotografa:
Chodziło mi o to, że fotografowi ciężko ciągle uciekać kiedy kamerzysta używa steady. Oczywiście można próbować biegać obok, ale wtedy raczej nie zrobimy zdjęćImo nie da się w ogóle sobie nie przeszkadzać, lecz trzeba starać się jak najmniej wchodzić sobie w drogę. Mówienie jeden na drugiego nie ma większego sensu chyba, że ten drugi jest chamem / amatorem / ziutkiem. Na jednym z ostatnich wesel kamerzysta totalnie zepsuł klimat rozświetlając salę 3 czy 4 halogenami - byłem wkurzony, ale wiem, że bez dodatkowego oświetlenia nie dałby rady.
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Dla jasności - Lulu uważam , że operatorzy ze zdjęcia które zamieściłeś ustawili się źle , oraz byli w nieodpowiedni sposób ubrani.
Wczoraj byłem na zleceniu pierwszy raz z kamerzystą z którym pracowało się wyśmienicie. Żadnych lampek w stronę młodych stania 10 cm od twarzy z kamerą. Miałem wrażenie jakbym z kolesiem znał się od dawna.
Wysłane listem poleconym
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
manfred - że obrazek, który wkleiłem jest z kranu kamerowego (odsyłam do google'a).
O ile fotografowi, nawet w trakcie przysięgi, dość łatwo jest zmienić pozycję, to filmowcowi nie bardzo - bo musi mieć ciągiem całe ujęcie dobre. Nie wyobrażam sobie, bym miał obchodzić ich w trakcie przysięgi. Sprawę nieco ratują 2 kamery, ale i tak zawsze któraś musi mieć dobry strzał.
Część z nich to rozumie, część ma w dupie. Ja sam spotykam bardzo często kumatych fotografów i są oni w stanie nie przeszkadzać, jak równiez później w zdjęciach praktycznie mnie nie widać - czyli da sięsam też staram się uważać i nie wpychać w kadr, ale wiadomo, są sale i są sale. Światełek od 2 lat nie używam
![]()
Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!
Przypadkowo zabłądziłem na YTOMEGA - Co za noc NEW - YouTube Nie liczyłem ile razy widziałem na filmie Fotografa, ale jak na 3 minuty to chyba za dużo
![]()
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)