Pokaż wyniki od 1 do 10 z 110

Wątek: Canon 24-70 mm f/2.8LII EF USM jaka alternatywa ???

Mieszany widok

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Canon 24-70 mm f/2.8LII EF USM jaka alternatywa ???

nie widze, podobnie jak nie zobaczybym bym 'mydła' z ixus-a czy powershota z poprawnie wykonanego sampla pomniejszonego do rozdziałki 0,7 mpix... panowie, o czym my tu w ogóle rozmawiamy ? czy wy naprawdę uważacie ze 0,7 mpix jpg skompresowany i przemielony na potrzeby prezentacji www moze stanowić jakakolwiek wiarogodną bazę do rozważań na temat jakości obiektywu za 8 tys ??? jeśli tak to szczerze współczuję.....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Panowie, uspokójcie się - nie było moją intencją dawać tych zdjęć jako sample do oceny rozdzielczości, ani AF bez jaj... nie w takiej rozdzielczości!
    po prostu robię tym obiektywem i wrzucam na web'a, więc się dzielę, ale w zupełnie innym celu. Jak chcecie się znęcać nad rozdzielczością, to mogę wam zrobić sampla i zobaczycie o czym mowa, ale to też się chyba mija z celem, bo było miliony testów tego obiektywu i większość mówi prawdę - najlepsza żyleta Canona w zakresie zoom-ów.
    Ja jestem w każdym razie zachwycony i na żadnego kompakta nie zamieniam. Miałem już m.in. G15 i okazało się, że do pięt nie dorasta, a chwalą pod niebiosa jaki to nie rewelacyjny aparat - badziew Panowie w porównaniu do lustra i nikt mnie niestety nie przekona, że jest inaczej. Zresztą ja robię zdjęcia, a wojny sprzętowe to nie dla mnie. Wiem swoje, robię tym co lubię i tyle
    Pozdrawiam i odpuśccie, bo szkoda nerwów

--- Kolejny post ---

a dla ambitnych przekonywaczy challenge - proszę o zdjęcie z tego samego miejsca (wybranego z moich zrobionych 24-70) ixusem czy powershotem i wtedy porównamy. Ja zrobiłem analogiczne telefonem - nie chcecie wiedzieć co wyszło
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    nie widze, podobnie jak nie zobaczybym bym 'mydła' z ixus-a czy powershota z poprawnie wykonanego sampla pomniejszonego do rozdziałki 0,7 mpix... panowie, o czym my tu w ogóle rozmawiamy ? czy wy naprawdę uważacie ze 0,7 mpix jpg skompresowany i przemielony na potrzeby prezentacji www moze stanowić jakakolwiek wiarogodną bazę do rozważań na temat jakości obiektywu za 8 tys ??? jeśli tak to szczerze współczuję.....
    Była informacja że możesz na prośbę otrzymać rawy, więc nie wiem czemu się upierasz co do zdjęć które są na stronie

Uprawnienia umieszczania postów