Wiem, że to zabrzmi jak hejt (nie jest nim, bo mi to wisi), ale dawno nie widziałem czegoś tak oldskulowego i jednocześnie dysfunkcyjnego. Trzeba wykonać ze 4 czy 5 kliknięć by dostać się do kolejnych zdjęć, potem trzeba się wycofywać. A zdjęć dużo, raczej w formie miniaturek (małe rozmiary) i robi się z tego droga przez mękę.Proszę bardzo moja galeria:
kamerom.pl
A chętnie bym pooglądał egzotyczne miejsca.![]()
A ja nie publikuje głównie z powodu zbytniego skomplikowania umieszczania zdjęć. Muszę iść do FTPa, wysłać na serwer zdjęcie, pamiętać jego adres i potem link wkleić tu. Po prostu mi się nie chce. Jeśli byłoby to prostsze w sensie umieszczanie zdjęć bezpośrednio tu na forum to pewnie wrzucałbym częściej. Inna sprawa że to forum bardziej traktuję jako bazę informacji o sprzęcie a nie jako galerię to też nigdy jakoś mi do głowy nie przyszło, żeby coś publikować.
Może niektórzy się boją, że ktoś podkradnie ich pomysły?Tak na poważnie to chyba za dużo z tym wszystkim roboty.
jakie skomplikowane??? co Wy pitolicie?
wybierasz jeden z pierdyliarda serwisów hostingowych, wklejasz linki i zrobione
to jest dużo roboty??
Nie zauważyłem Twojej uwagi,więc teraz odpowiem.
Celowo i świadomie zorganizowałem galerię w ten sposób,a mogłem w dzisiatki innych.
Nadrzędną sprawą dla mnie jest stabilność,konfigurowalność i moduły dodatkowe(daty,exif itd.
A kwestia poruszania sie? rzecz subiektywna.Mnie na przykład mdli na widok galerii flash'owych.
Jeśli interesują mnie zdjęcia,żadna "gałkologia" mi nie przeszkadza a zaczynam od MENU gaerii .
A mojej nigdzie nie musisz się wycofywać.
Po lewej masz wszyskie katalogi i podkatalogi a u góry:Katalog i podkatalog na którym jesteś.To raczej proste rozwiązanie.
Ostatnio edytowane przez zysk ; 06-08-2014 o 13:55
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
do prezentowania zdjec sa inne serwisy, caono board to raczej techniczny portal
@Ujswo - ale generalnie ciężko o miejsce z kulturalną i konstruktywną krytykątutaj może jest mało komentarzy, ale przynajmniej jest kulturalnie i nawet bywa konstruktywnie.
Z kolei masa innych serwisów (galerii społecznościowych) stara się unikać hejtu i jakość swojej pracy (czy też raczej trafienie w gusta użytkowników danego serwisu) możesz ocenić po ilości lajków/favów/plusików/whatever. Nie jest to jednak w moim mniemaniu zbyt dobra ocena talentu i własnych umiejętności.
Generalnie to na portalach społecznościowych jest "lajkownia", a nie jakakolwiek konstruktywna krytyka czy ocena zdjęć. Znajomy jak się raz niepochlebnie wypowiedział na fejsie o zdjęciach kolegi to jedyne co osiągnął to pyskówę na swój temat.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Chodzilo mi raczej o bardziej fotograficzne serwisy, nie spolecznosciowe. Z polskich ja lubie plfoto.com, pyskowki sa (bo byc musza), ale w ogromnej wiekszosci dotycza zdjec, nie fotografa. Na 1x.com jest cenzura i to dosc ostra (wedlug mnie za ostra), wiec pyskowek nie ma. Moderatorzy pewnie doszli do wniosku, ze jak puscili zdjecie (bo galeria jest moderowana) to tylko chwalic , nie ganic
. W "krytyce" jest odwrotnie, trzeba ganic, nie chwalic, w koncu mod nie dopuscil zdjecia
. Kazdy portal ma swoja specyfike, i napewno niektore dobre zdjecia zostana zjechane (albo odwrotnie), trzeba sie przyzwyczaic
Co do pyskowek to powinny byc, ale o zdjeciach. Ogladacze maja krytykowac, a autor "gryzc trawe" i bronic zdjecia. A tu w wiekszosci: "ladne", "podoba sie", "slabe", "niedoswietlone" itp, emocje jak na rybach![]()