Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

Bywalec Awatar PMP
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Dlaczego tak mało forumowiczów prezentuje swoje zdjęcia ???

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    a pozwolicie mi mieć własne zdanie w tym temacie ??? dziękuję..
    My Tobie tak, a Ty nam? Bez oceniania czy z kimś "coś jest nie tak"?

Pełne uzależnienie

Proszę bardzo moja galeria:
    kamerom.pl
    Wiem, że to zabrzmi jak hejt (nie jest nim, bo mi to wisi), ale dawno nie widziałem czegoś tak oldskulowego i jednocześnie dysfunkcyjnego. Trzeba wykonać ze 4 czy 5 kliknięć by dostać się do kolejnych zdjęć, potem trzeba się wycofywać. A zdjęć dużo, raczej w formie miniaturek (małe rozmiary) i robi się z tego droga przez mękę.

A chętnie bym pooglądał egzotyczne miejsca.

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

A ja nie publikuje głównie z powodu zbytniego skomplikowania umieszczania zdjęć. Muszę iść do FTPa, wysłać na serwer zdjęcie, pamiętać jego adres i potem link wkleić tu. Po prostu mi się nie chce. Jeśli byłoby to prostsze w sensie umieszczanie zdjęć bezpośrednio tu na forum to pewnie wrzucałbym częściej. Inna sprawa że to forum bardziej traktuję jako bazę informacji o sprzęcie a nie jako galerię to też nigdy jakoś mi do głowy nie przyszło, żeby coś publikować.

ojsel
    Guest

Może niektórzy się boją, że ktoś podkradnie ich pomysły? Tak na poważnie to chyba za dużo z tym wszystkim roboty.

Początki nałogu
    Miasto
    022

jakie skomplikowane??? co Wy pitolicie?
    wybierasz jeden z pierdyliarda serwisów hostingowych, wklejasz linki i zrobione
    to jest dużo roboty??

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Wiem, że to zabrzmi jak hejt (nie jest nim, bo mi to wisi), ale dawno nie widziałem czegoś tak oldskulowego i jednocześnie dysfunkcyjnego. Trzeba wykonać ze 4 czy 5 kliknięć by dostać się do kolejnych zdjęć, potem trzeba się wycofywać. A zdjęć dużo, raczej w formie miniaturek (małe rozmiary) i robi się z tego droga przez mękę.

A chętnie bym pooglądał egzotyczne miejsca.
    Nie zauważyłem Twojej uwagi,więc teraz odpowiem.
    Celowo i świadomie zorganizowałem galerię w ten sposób,a mogłem w dzisiatki innych.
    Nadrzędną sprawą dla mnie jest stabilność,konfigurowalność i moduły dodatkowe(daty,exif itd.
    A kwestia poruszania sie? rzecz subiektywna.Mnie na przykład mdli na widok galerii flash'owych.
    Jeśli interesują mnie zdjęcia,żadna "gałkologia" mi nie przeszkadza a zaczynam od MENU gaerii .
    A mojej nigdzie nie musisz się wycofywać.
    Po lewej masz wszyskie katalogi i podkatalogi a u góry:Katalog i podkatalog na którym jesteś.To raczej proste rozwiązanie.
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 06-08-2014 o 13:55
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

do prezentowania zdjec sa inne serwisy, caono board to raczej techniczny portal

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

@Ujswo - ale generalnie ciężko o miejsce z kulturalną i konstruktywną krytyką tutaj może jest mało komentarzy, ale przynajmniej jest kulturalnie i nawet bywa konstruktywnie. Z kolei masa innych serwisów (galerii społecznościowych) stara się unikać hejtu i jakość swojej pracy (czy też raczej trafienie w gusta użytkowników danego serwisu) możesz ocenić po ilości lajków/favów/plusików/whatever. Nie jest to jednak w moim mniemaniu zbyt dobra ocena talentu i własnych umiejętności.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Generalnie to na portalach społecznościowych jest "lajkownia", a nie jakakolwiek konstruktywna krytyka czy ocena zdjęć. Znajomy jak się raz niepochlebnie wypowiedział na fejsie o zdjęciach kolegi to jedyne co osiągnął to pyskówę na swój temat .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Chodzilo mi raczej o bardziej fotograficzne serwisy, nie spolecznosciowe. Z polskich ja lubie plfoto.com, pyskowki sa (bo byc musza ), ale w ogromnej wiekszosci dotycza zdjec, nie fotografa. Na 1x.com jest cenzura i to dosc ostra (wedlug mnie za ostra), wiec pyskowek nie ma. Moderatorzy pewnie doszli do wniosku, ze jak puscili zdjecie (bo galeria jest moderowana) to tylko chwalic , nie ganic . W "krytyce" jest odwrotnie, trzeba ganic, nie chwalic, w koncu mod nie dopuscil zdjecia . Kazdy portal ma swoja specyfike, i napewno niektore dobre zdjecia zostana zjechane (albo odwrotnie), trzeba sie przyzwyczaic
    Co do pyskowek to powinny byc, ale o zdjeciach. Ogladacze maja krytykowac, a autor "gryzc trawe" i bronic zdjecia. A tu w wiekszosci: "ladne", "podoba sie", "slabe", "niedoswietlone" itp, emocje jak na rybach

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów