Dzięki za odpowiedzi. Zatem wina leży po stronie Canona a nie mojej
Obszedłbym bym się bez tej korekty, ale w zdjęciach po zmroku Canon koniecznie chce ten zmrok rozjaśniać.
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 18-09-2013 o 18:06
Ponieważ od kilku dni mam nową 6D z wymiany gwarancyjnej to ostrzegam przed 6D z numerem seryjnym 103025000031 który może wrócić do sprzedaży .
Bo nie wiem co robią z takimi wadliwymi . Czy idą do naprawy czy zwrot do Canona.
A sam 6D wymiata . Najważniejsze to w końcu nie mam szumów ;-) I nagle AF w Sigmie 85 działa rewelacyjnie. Bez żadnej mikroregulacji itp. Z 7D było jakoś dziwnie . Nie dogadywały się zupełnie.
na poczatku bardzo się cieszyłem, że mam aparat z autoiso i możliwością ustawienia zakresu szybkości migawki w AV np od 1/125s... ale tryb M i autoiso- to porażka ze względu na brak możliwości korekty.... obecnie korzystam z autoiso sporadycznie w trybie AV.... w trybie M lepiej zapomnieć o autoiso....
W manualu w ogóle nie powinno być dostępne AutoISO. Skończyłoby się marudzenie, że aparat nie pierze skarpetek.![]()
Trochę to śmieszne, bo wygląda tak, jakby wszyscy narzekający którzy tak bardzo się boją (wstydzą?) zielonego kwadracika, jednocześnie wymagali żeby zielony kwadracik jednak dalej działał w trybach "dla zaawansowanych". Aparat robi co może, aby ułatwić ustawienie "właściwych" parametrów w trakcie fotografowania w manualu, wystarczy z tego umiejętnie skorzystać. Tylko zdecydujmy się - albo manual, albo auto.
Odbiegając od tematu . Czy mógłby mi ktoś sprawdzić w nastawach GPS-u aparatu w jakim interwale czasowym macie kontrolę i zapis pozycji. Miałem nastawę "fabryczną " zmieniłem nie zapamiętując jej. A przy niej najmniej mi pożerał baterię. Dzięki za pomoc.
Jeżeli chodzi ci o Synchr. aktualizacaj pozycji to jest co sekunde
Troche przesadzasz z tym porownaniem M+AutoISO i zieloneAUTO. W M to operator ustawia dwa najwazniejsze parametry (czas i przeslone) od ktorego zalezy to co otrzyma na matrycy, sama zmiana ISO (w rozsadnych granicach szmownie wnosi nic do zdjecia (o ile naswietlone jest poprawnie). Tu chodzi o wygode, parmetr od ktorego zmaiany niewiele zalezy, moze sie zmieniac automatycznie. W P sie dalo, w N sie dalo, a w C nie
![]()
Co za różnica? I tak trzeba ustawić trzy parametry: czas, przysłonę i korektę EV. Równie dobrze trzeci parametr do ustawienia można zastąpić czułością i na jedno wyjdzie.