Strona 306 z 495 PierwszyPierwszy ... 206256296304305306307308316356406 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 051 do 3 060 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Sukcesem jest, że wreszcie w Canonie to AutoISO działa sensownie.
    Nie wszystko na raz!
    Co do tego, że działa sensownie, w pełni się zgadzam, ale że nie ma do tego korekty ekspozycji to jednak trochę nie rozumiem, przecież to nie jest chyba jakiś mega techniczny problem nie do przsskoczenia...
    No chyba, że nia mają patentu na to

Dopiero zaczyna

Dzięki za odpowiedzi. Zatem wina leży po stronie Canona a nie mojej
    Obszedłbym bym się bez tej korekty, ale w zdjęciach po zmroku Canon koniecznie chce ten zmrok rozjaśniać.

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Co do tego, że działa sensownie, w pełni się zgadzam, ale że nie ma do tego korekty ekspozycji to jednak trochę nie rozumiem, przecież to nie jest chyba jakiś mega techniczny problem nie do przsskoczenia...
    No chyba, że nia mają patentu na to
    Zawsze można ustawić AV/TV + Auto ISO - wówcza korekta jest dostępna

W sumie to jeśli o mnie chodzi to przeważnie jade na AV + AISO (próg na 1/120s lub 1/250s), sztywna wartość przysłony jest dla mnnie priorytetem, tryb M poszedł jakby w odstawkę.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 18-09-2013 o 18:06

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Ponieważ od kilku dni mam nową 6D z wymiany gwarancyjnej to ostrzegam przed 6D z numerem seryjnym 103025000031 który może wrócić do sprzedaży .
    Bo nie wiem co robią z takimi wadliwymi . Czy idą do naprawy czy zwrot do Canona.

A sam 6D wymiata . Najważniejsze to w końcu nie mam szumów ;-) I nagle AF w Sigmie 85 działa rewelacyjnie. Bez żadnej mikroregulacji itp. Z 7D było jakoś dziwnie . Nie dogadywały się zupełnie.

Bywalec
    Miasto
    Radom

na poczatku bardzo się cieszyłem, że mam aparat z autoiso i możliwością ustawienia zakresu szybkości migawki w AV np od 1/125s... ale tryb M i autoiso- to porażka ze względu na brak możliwości korekty.... obecnie korzystam z autoiso sporadycznie w trybie AV.... w trybie M lepiej zapomnieć o autoiso....

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    na poczatku bardzo się cieszyłem, że mam aparat z autoiso i możliwością ustawienia zakresu szybkości migawki w AV np od 1/125s... ale tryb M i autoiso- to porażka ze względu na brak możliwości korekty.... obecnie korzystam z autoiso sporadycznie w trybie AV.... w trybie M lepiej zapomnieć o autoiso....
    W manualu w ogóle nie powinno być dostępne AutoISO. Skończyłoby się marudzenie, że aparat nie pierze skarpetek.
    Trochę to śmieszne, bo wygląda tak, jakby wszyscy narzekający którzy tak bardzo się boją (wstydzą?) zielonego kwadracika, jednocześnie wymagali żeby zielony kwadracik jednak dalej działał w trybach "dla zaawansowanych". Aparat robi co może, aby ułatwić ustawienie "właściwych" parametrów w trakcie fotografowania w manualu, wystarczy z tego umiejętnie skorzystać. Tylko zdecydujmy się - albo manual, albo auto.

Dopiero zaczyna

Odbiegając od tematu . Czy mógłby mi ktoś sprawdzić w nastawach GPS-u aparatu w jakim interwale czasowym macie kontrolę i zapis pozycji. Miałem nastawę "fabryczną " zmieniłem nie zapamiętując jej. A przy niej najmniej mi pożerał baterię. Dzięki za pomoc.

Jeżeli chodzi ci o Synchr. aktualizacaj pozycji to jest co sekunde

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    W manualu w ogóle nie powinno być dostępne AutoISO. Skończyłoby się marudzenie, że aparat nie pierze skarpetek.
    Trochę to śmieszne, bo wygląda tak, jakby wszyscy narzekający którzy tak bardzo się boją (wstydzą?) zielonego kwadracika, jednocześnie wymagali żeby zielony kwadracik jednak dalej działał w trybach "dla zaawansowanych". Aparat robi co może, aby ułatwić ustawienie "właściwych" parametrów w trakcie fotografowania w manualu, wystarczy z tego umiejętnie skorzystać. Tylko zdecydujmy się - albo manual, albo auto.
    Troche przesadzasz z tym porownaniem M+AutoISO i zieloneAUTO. W M to operator ustawia dwa najwazniejsze parametry (czas i przeslone) od ktorego zalezy to co otrzyma na matrycy, sama zmiana ISO (w rozsadnych granicach szmow nie wnosi nic do zdjecia (o ile naswietlone jest poprawnie). Tu chodzi o wygode, parmetr od ktorego zmaiany niewiele zalezy, moze sie zmieniac automatycznie. W P sie dalo, w N sie dalo, a w C nie

Pełne uzależnienie

Co za różnica? I tak trzeba ustawić trzy parametry: czas, przysłonę i korektę EV. Równie dobrze trzeci parametr do ustawienia można zastąpić czułością i na jedno wyjdzie.

Strona 306 z 495 PierwszyPierwszy ... 206256296304305306307308316356406 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów