Strona 303 z 495 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313353403 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 021 do 3 030 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Współczuję takiej "przygody"

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Nie raz kupowałem nowy sprzęt a tu wygląda że wcisnęli mi jakiś zwrot... Muszę się wyżalić bo już miałem plany na weekend. Na razie nie będę podawał u kogo kupiłem bo poczekam jak się zachowają.
    IMO już się zachowali IMO nie zasługują na dyskrecję

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Dam im czas do poniedziałku ( bo nie pracują w weekend ) na wytłumaczenie tej sytuacji . Sam prowadzę firmę i wiem że zły PR wpływa bardzo na dochody . A wystarczy że napiszę o tym na kilku forach foto ( a jestem na kilku) i pójdzie w świat. Podałem im numer body i niech sprawdzą o co chodzi. Nie jestem złośliwy ale jak ktoś mi podpadnie to potrafię mu dokuczyć.
    A teraz mam jeszcze zgryza czy wymieniać na inną sztukę czy zapomnieć o 6D . Normalnie nie ma co kupić. Nikon D600 kurzył na matryce jak szalony. A ja nie potrzebuje 5D MK III czy D800 ...
    I cała ta "szybka" na LCD wydaje mi się strasznie delikatna. W moim 7D jest dużo lepsza.
    Ostatnio edytowane przez Adam71 ; 13-09-2013 o 21:21

Pełne uzależnienie

Wymień na inne 6D. Na LCD kup sobie Larmora za 50 zł.

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Wymień na inne 6D. Na LCD kup sobie Larmora za 50 zł.
    Adam71, posłuchaj strideer'a. Body wymień a na wyświetlacz koniecznie coś przyklej (ale nie zwykłą poliwęglanową folię). Ja załapałem 2 paskudne rysy drugiego dnia używania 6D. Dla odróżnienia na 7D (po roku normalnej pracy) czy na 5D (3 lata ciężkiej pracy) żadnych rys bez naklejania czegokolwiek. 6D jest ma miękki plastik na wyświetlaczu.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Po pół roku używania nie mam żadnych rys na LCD.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Normalnie nie ma co kupić. Nikon D600 kurzył na matryce jak szalony. A ja nie potrzebuje 5D MK III czy D800 ...
    Są plotki, że wkrótce nadejdzie D610 takie lifting który pozbawi go akcji z kurzem , na gwiazdkę albo phototokinę 2014 .
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Dam im czas do poniedziałku ( bo nie pracują w weekend ) na wytłumaczenie tej sytuacji . Sam prowadzę firmę i wiem że zły PR wpływa bardzo na dochody . A wystarczy że napiszę o tym na kilku forach foto ( a jestem na kilku) i pójdzie w świat. Podałem im numer body i niech sprawdzą o co chodzi. Nie jestem złośliwy ale jak ktoś mi podpadnie to potrafię mu dokuczyć.
    A teraz mam jeszcze zgryza czy wymieniać na inną sztukę czy zapomnieć o 6D . Normalnie nie ma co kupić. Nikon D600 kurzył na matryce jak szalony. A ja nie potrzebuje 5D MK III czy D800 ...
    I cała ta "szybka" na LCD wydaje mi się strasznie delikatna. W moim 7D jest dużo lepsza.
    Wymień, będziesz zachwycony 6 (działającą), ja tam nie zauważam żadnej różnicy w szybce między 7D a 6D. Jest conajwyżej jak masz dwa obok i się przyglądasz. Mam 6 od stycznia i naprawdę ją mocno ekspolatuję i nic się nie dzieje z ekranem (okładzina za to ostatni mi zaczęła lekko odchodzić z jednej strony - ale to pierdół do doklejenia). W obrazku różnica między 7D a 6 jest naprawdę spora a to najistotniejsze... Z ciekawości - sklep z 3miasta?

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

No to ja po pierwszych testach...wprawdzie pogoda deszczowa, pochmurna (ale może i lepiej dla wiarygodności ) i dziecko dłuuugo ze mną negocjowało, że nie bardzo ma ochotę - no ale się udało. I tak:
    - faktycznie nie jest tak, żebym zauważyła jakiś znaczący problem ze współpracą z 100mm 2.8 L IS USM. W zasadzie może 1-2 było bardziej ruszone. Robiłam prawie wszystko na 2.8. Kilka zdjęć wierzby zrobiłam z dziurką 8-10f. To, co rzuciło mi się w oczy, to bardzo duża wrażliwość na za wysokie ISO. W pewnej chwili robiliśmy zdjęcia w bardzo gęstym i ciemnym zagajniku. Przyszły chmury i wybrałam 800. Oczywiście zapomniałam przełączyć jak wyszliśmy na parkowe jasne polanki i zanim się zorientowałam, to kilka zdjęć cyknęłam w słoneczku z iso 800 i "przerysowanie obrazu" (nie wiem jak to określić) jest bardzo widoczne. Ale nie porobiło przepaleń nie do wyprostowania w LR.
    - dużo bardziej zauważalna jest różnica w oddawaniu kolorów między obiektywami niż widziałam przy 5d mkI czy 60d. Bardzo zauważalnie moja 100mm L jest na nim "chłodna" a 50 1.8 bardzo się ociepliła
    - 50 1.8 dużo mniej winietuje z 6d niż z 5dmkI. Natmiast o ile z 60d jest ostra w zasadzie od 1.8, to na 6d 1.8 jest już "takie sobie". Muszę domknąć do 2.0.
    - na ok 65 zdjęć ( 100 2.8 L oraz 50 1.8) chyba 3 skasowałam jako zupełnie ruszone. Do 3 mogę się przyczepić na powiększeniu 1:1 ale na małej odbitce nie będzie widoczne lekkie poruszenie. Reszta trafiona. Nie zauważyłam żadnych FF czy BF.
    - w LR 5 z tym aparatem pracuje się inaczej. Tzn niewielkie zmiany w parametrach dają bardzo widoczne efekty. Presety ustawione dla 60d, nawet powiedziałabym niezbyt agresywne (typu saturation +10 czy kontrast +12) tutaj dawały już czasem efekt, który musiałam korygować w dół. Zauważyłam, że tutaj bardziej pracowałam nad minimalnymi zmianami temperatury barwowej niż nad innymi ustawieniami
    - ale z kolei...takiego "wow effectu" dot "plastyki" jaki zobaczyłam przesiadając się przez chwilę z 60d na 5dmkI nie zauważyłam. Ale może dlatego, że już raz widziałam ten przeskok i już drugi raz nie był dla mnie szokujący? Choć zaryzykowałabym stwierdzenie, że zdjęcia z 5dI były najładniejsze jakie widziałam (w temacie tej plastyki i oddania kolorów bo celności AF nie da się porównać...)
    Za mało czasu na testy kurczę bo chciałam jeszcze tą 100mL zabrać na wycieczkę z dzieckiem na rowerze i wtedy coś więcej na temat AF bym powiedziała (moja 60d z tym obiektywem jest bardzo celna, z każdym w zasadzie obiektywem współpracuje mi bez zarzutu).

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

malwes - 50 1.8 dużo mniej winietuje z 6d niż z 5dmkI... -

może masz ustawione w body redukcja winiety? stąd

Strona 303 z 495 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313353403 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów