Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Full frame i symulacja cropa; symulacja tele

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Full frame i symulacja cropa; symulacja tele

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Będziesz miał mniejszy wycinek fotografowanej sfery i jeżeli powiększysz oba zdjęcia do tego samego rozmiaru (np. papier format A4), to samolot na zdjęciu z 70D będzie większy.
    Tak też myślałem, więc jednak w uproszczeniu crop zwiększą ogniskową przez co fotografowane obiekty są bliżej, a co za tym idzie są większe, a to w większości przypadków dla ptasiarzy lub samolotowców jest najistotniejsze.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Full frame i symulacja cropa; symulacja tele

Cytat Zamieszczone przez lijo Zobacz posta
    Tak też myślałem, więc jednak w uproszczeniu crop zwiększą ogniskową przez co fotografowane obiekty są bliżej, a co za tym idzie są większe, a to w większości przypadków dla ptasiarzy lub samolotowców jest najistotniejsze.
    No właśnie ani nie zwiększa ogniskowej, ani nie przybliża obiektów. Warto o tym jednak pamiętać, bo potem trudno się odnaleźć w dyskusjach.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez lijo Zobacz posta
    No właśnie ani nie zwiększa ogniskowej, ani nie przybliża obiektów. Warto o tym jednak pamiętać, bo potem trudno się odnaleźć w dyskusjach.

Uprawnienia umieszczania postów