Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Jaka mysz bezprzewodowa do obróbki zdjęć

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Jaka mysz bezprzewodowa do obróbki zdjęć

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    MX revolution tylko podstawkę na nocne ładowanie.
    Co w połączeniu z dedykowanym akumulatorem jest dla mnie upierdliwe nawet przy stacjonarnym sprzęcie.

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Co w połączeniu z dedykowanym akumulatorem jest dla mnie upierdliwe nawet przy stacjonarnym sprzęcie.
    Wydawać by się mogło że tak, ale od wywalenia komunikatu jeszcze można nią długo pojeździć. A ładuje się naprawdę szybko. Jednak za jej cenę(261euro) można mieć kilka G700 (od 40 euro) lub MX performance(od 40euro), więc wybór jest prosty.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Jest coś podobnego wielkością do Logitech MX Revolution czy Performance - kupiłbym je, ale zniechęca mnie brak stosowania normalnych akumulatorków jak eneloopów.
    Performance MX ma przecież wymienny akumulator - jeden AA, ale zawsze.

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Logitech G700
    G700 (a teraz G700s) jest super myszką (13 przycisków ), ale wymaga prawie codziennego ładowania, co IMHO całkowicie ją dyskwalifikuje do normalnej pracy.

jest jeszcze MX1100, ale osobiście nie miałem przyjemności.

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    przy sprzęcie stacjonarnym absolutnie polecam i używam myszy i klawiatury kablowe - lżej, zdrowiej, taniej, szybciej - a i wybór sprzętu większy - no i problem ładowania akumulatorów znika zupełnie.

oczywiście sprzęty kablowe najlepiej używać tylko z odpowiednimi uchwytami kabli.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    G700 (a teraz G700s) jest super myszką (13 przycisków ),
    A czy mozna wylaczyc te dodatkowe przyciski? Czesto niechcacy je wciskam w takihc myszkach.
    Kurcze jak chce duza myszke, to musi juz byc droga z kilkonastoma przyciskami. Nie ma duzych, ale z podstawowymi przyciskami + gestsze dpi. Ja caly czas na Mancie MM769, ale chcialbym wieksza.

Dopiero zaczyna Awatar hansu44
    Miasto
    Żnin

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    Performance MX ma przecież wymienny akumulator - jeden AA, ale zawsze.
    Tak jak wyżej. W zestawie jest jakiś OEM-GP z rzeczywistą pojemnością ~1900mAh. Dziś jego miejsce zastąpił Sanyo Eneloop XX 2550mAh z nowej serii. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Co ciekawe do klawiatury Logitech K800 producent już daje w zestawie 2x Eneloop 2000mAh
    Canon 60D, T17-50/2.8 VC, C50/1.8 STM, C55-250 STM, Kenko EX
    Panasonic Lumix DMC-LX100

Pełne uzależnienie

Najlepsze myszki jakie dotąd używałem to właśnie Logitech seria G. Ja osobiście wolę te na kablu, szczególnie G500, bo mają więcej funkcji programowo. Są lepiej wyważone ( ciężarki w zestawie ) i odpada problem baterii. Sam kabel jest cienki w mocnym oplocie i w niczym nie przeszkadza. Jeśli ma być bezprzewodowa to oczywiście Logitech G700 lub Microsoft Presenter jak dla kobiety.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

A czy mozna wylaczyc te dodatkowe przyciski? Czesto niechcacy je wciskam w takihc myszkach.
    oczywiście. po prostu definiujesz im funkcję "Nic nie rób".
    w grach lub w niektórych programach jest to wręcz niezbędne - SetPoint Logitech'a zawsze rozpoznaje aktywną aplikację (exe) i dla każdej można przypisać inny zestaw klawiszy (np. ten sam guzik może w Firefox zamykać zakładkę (Ctrl-W), w DPP zamykać podgląd zdjęcia (Alt-F4), a w BF3 nie robić nic). bardzo fajna sprawa i naprawdę działa dość sprawnie.

Nie ma duzych, ale z podstawowymi przyciskami + gestsze dpi.
    takich myszy chyba jest cała masa, wystarczy poszukać, albo przejść się do jakiegoś MM.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Najlepsze myszki jakie dotąd używałem to właśnie Logitech seria G.
    zgadza się. jedyny minus to brak unifying (tego raczej nigdy nie będzie) i krótki żywot na baterii. ale w sumie - gdy chcemy używać myszy na kablu - to oba problemy znikają.

dla fanów myszy kablowych - IMHO pełen "odlot" - ostatnio gdzieś taką zobaczyłem na fotce niestety tylko - ciekawe, jak to się sprawuje w praktyce?

Natec Genesis NX77: (~130 zł)

pozdro.,
    m.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów