Strona 55 z 96 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Czy są jakieś limity przyjęte przez zacne towarzystwo fotograficzne dotyczące ile trzeba zrobić zdjęć. Jeśli ktoś robi 500-900 zdjęć jest profi 901-2000 fotoziutek 2000 i więcej głupek niepotrafiący fotografować więc wali ile wlezie żeby coś wybrać z przypadkowych pstryków. Bo czytając te wypociny można dojść do takiego wniosku. Chyba indywidualna sprawa kto ile robi. I tak ważny jest materiał ostateczny jaki dostaje klient.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Wszystko na centralnym punkcie 5d
    no i widzisz, teraz mozna napisac krytyke w Twoim stylu, czyli:
    - wszystkie zdjecia na centralnym punkcie? przeciez to monotonia w kadrowaniu, a co z mocnymi punktami kompozycji? czemu glowy osob ktore kadrujesz, sa zawsze w srodku? ;]

pewnie zaraz odpiszesz, ze kombinujesz z ujeciami tak, zeby nie bylo monotonnie (rozne kąty, rozne ogniskowe itp)
    i tak pewnie w istocie jest - nie monotonnie.
    ale sęk w tym, że w ten debilny sposob podwazam twoj warsztat i styl pracy, oceniajac to co robisz nie po efekcie koncowym, a po filozofii pracy.
    naprawde korona Ci z glowy nie spadnie, jak zaakceptujesz fakt, ze ktos robi duzo wiecej zdjec niz ty (ktore w efekcie koncowym sa spoko), tak samo jak inni powinni nie wnikac czemu uzywasz tylko centralnego czujnika AF
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    no i widzisz, teraz mozna napisac krytyke w Twoim stylu, czyli:
    - wszystkie zdjecia na centralnym punkcie? przeciez to monotonia w kadrowaniu, a co z mocnymi punktami kompozycji? czemu glowy osob ktore kadrujesz, sa zawsze w srodku? ;]
    Słowo kluczowe: przekadrowanie.

Miasto
    Szczecin

w zdjeciach w ruchu? (wkoncu rozmawiamy o reportazu)
    nie ma szans, zeby miec nad tym kontrole
    przekadrowywanie zdjec w ruchu, to czysta loteria (jezeli pracuje sie na b. duzych przyslonach)

Pełne uzależnienie

w zdjeciach w ruchu? (wkoncu rozmawiamy o reportazu)
    nie ma szans, zeby miec nad tym kontrole
    przekadrowywanie zdjec w ruchu, to czysta loteria (jezeli pracuje sie na b. duzych przyslonach)
    Ja to potrafię nawet na szkłach manualnych (z potwierdzeniem w centralnym punkcie). Na automatycznych jest nawet prościej. Trzeba tylko trochę wyobraźni i planowania.

Miasto
    Szczecin

strideer, jestes chyba jedyna osoba, ktora to potrafi

Pełne uzależnienie

strideer, jestes chyba jedyna osoba, ktora to potrafi
    Cała rzesza fotografów nie tylko sportowych z czasów przed latami 2000 też nie miała z tym problemu.

Miasto
    Szczecin

mozliwe
    nostalgia za zlotymi czasami ery fotografii analogowej przewija sie bardzo czesto na tym forum.. :P

btw. znasz moze jakas galerie reportazowych zdjec slubnych z przed roku 2000, robionych na anologach i z jasnymi stalkami? (chodzi mi o repo i plener)

Pełne uzależnienie

mozliwe
    nostalgia za zlotymi czasami ery fotografii analogowej przewija sie bardzo czesto na tym forum.. :P

btw. znasz moze jakas galerie reportazowych zdjec slubnych z przed roku 2000, robionych na anologach i z jasnymi stalkami? (chodzi mi o repo i plener)
    Rozumiem, że Twoim argumentem na to, że można pracować w reportażu szkłami manualnymi, że można korzystać z dobrymi efektami wyłącznie z punktu centralnego są żarciki o nostalgii i prośba o wskazanie galerii ślubniaków z dawnych czasów? Mnie szczerze mówiąc mało interesuje czy ktoś robił takie zdjęcia 10 lat temu. Wskazuję Ci jedynie, że jest to technicznie możliwe. A biorąc pod uwagę, że taki Canon miał w swojej ofercie manualne szkła do 800 mm z mocowaniem FD, to można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że dawni fotografowie stawali przed nie mniej skomplikowanymi wyzwaniami jeśli chodzi o ostrzenie w ruchu - i wychodzili z nich z tarczą.

Cytat Zamieszczone przez Veox Zobacz posta
    To ja też robię fuszerkę bo ostatnio przyniosłem 2,5 tys fotek.
    To kup sobie kamerę i kręć filmy. Zakładając że ceremonia i wesele to 24 godziny to wychodzi ci ponad 100 zdjęć/ godzinę. uważam, że nie jest to profesjonalne podejście do tematu. W czasach analogu znam amatorów (lub półprofesjonalistów) którzy na 3 rolkach takie imprezy robili. O czym to świadczy? Czyżby społeczeństwo ogłupiało pod wpływem technologii? Nie wiem jak jest obecnie; czy klienci stawiają na ilość (pomijając jakość)danego ujęcia?

Strona 55 z 96 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów