Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: ofertę wykonywania zdjęć ślubnych od miejscowego fotografa

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: ofertę wykonywania zdjęć ślubnych od miejscowego fotografa

Cytat Zamieszczone przez Denis Zobacz posta
    że jednak opłaca mi się w mojej sytuacji skorzystać z oferty tego fotografa, mam 250zł, jedzenie, wcale nie ciężka praca, no i jestem dopiero początkującym.

Pozdrawiam
    nikt nie mowi , że nie
    gdzieś tylko w tle przewijają się ludzie, dla których być może najważniejszy moment w ich życiu,zostanie utrwalony w sposób nie nadający się do oglądania.
    ale kto by się nimi przejmował

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nikt nie mowi , że nie
    gdzieś tylko w tle przewijają się ludzie, dla których być może najważniejszy moment w ich życiu,zostanie utrwalony w sposób nie nadający się do oglądania.
    Zawsze mnie bawi jak tymi biednymi nieświadomymi ludźmi najbardziej się przejmują inni fotografowie :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Zawsze mnie bawi jak tymi biednymi nieświadomymi ludźmi najbardziej się przejmują inni fotografowie :-)
    Dokładnie. Przecież zazwyczaj widzą za co płacą ... Skoro podpisali umowę to chyba dlatego, że akceptują takie a nie inne foty

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Dokładnie. Przecież zazwyczaj widzą za co płacą ... Skoro podpisali umowę to chyba dlatego, że akceptują takie a nie inne foty
    Młodzi widzą zupełnie inne zdjęcia. Nie wiedzą do ostatniej chwili kto je będzie wykonywał i tym bardziej nie wiedzą jakie one będą.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    nikt nie mowi , że nie
    Ja nie napisałem, że robię te zdjęcia na odpierdziel. Wręcz przeciwnie, staram się wyciągnąć 200% z moich możliwości i sprzętu. A skoro ten fotograf widział moje zdjęcia i je akceptuje to chyba nie ma problemu. Jak nie ja to kto inny, kto może gorzej niż ja wykonać swoją robotę...

A ktoś kto osiągnął już poziom w fotografii ślubnej zwyczajnie nie skorzysta. Zatem nie moja to wina, tylko fotografa dla którego wykonuje zdjęcia.
    Taki jest niestety ten rynek, który niektórzy tworzą, m. in. ja...
    Ostatnio edytowane przez Denis ; 19-08-2013 o 21:07

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    to ze dostana inne niż pokazane sample nie ma żadnego znaczenia prawda?
    Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    nie jestem fotografem tylko amatorem
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 19-08-2013 o 21:15

Ma wielkie znaczenie, ale to jest wina tylko i wyłącznie fotografa z którym narzeczeni podpisali umowę. Fotograf zazwyczaj wie jak fotografuje jego podwykonawca i gdyby mu to nie pasowało to znalazłby kogoś lepszego, kto bierze większą kwotę.

Sorry, ale żaden szanujący się fotograf nie bierze podwykonawców. Denis im mniej bierzesz tym dla tego fotografa chyba lepiej, więcej na Tobie zarobi
    system EOS z eLizabeth

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Cytat Zamieszczone przez Denis Zobacz posta
    A skoro ten fotograf widział moje zdjęcia i je akceptuje to chyba nie ma problemu.
    Wierz mi, że tym którzy w ten sposób traktują "swoich" klientów to nie specjalnie chyba się interesują, jakie robisz zdjęcia.
    Mnie osobiście jak dubluje się termin, to podsyłam namiar na znajomego, za którego jestem pewien i jemu przekazuję całe zlecenie, a nie łapię na chybcika i potem szukam kogoś kto mi to machnie za 2 czy 3 stówy.

Jeżeli jednak podjąłeś taką a nie inną decyzję - to dobrze, jedynie ustal sobie jeszcze z Twoim zleceniodawcą czy będziesz mógł wykorzystać te zdjęcia do swojego portfolio, na przyszłość... jak chcesz się tym zająć na poważnie to mogą się przydać. Bez wiedzy Zleceniodawcy, a tym bardziej Młodej Pary, to nie wykorzystywałbym raczej ich do reklamy, bo można się nieźle naciąć
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Tyle, że mi chodziło o to że jest to fer jeśli młodzi widzą zdjecia gościa który bedzie robił

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów