Pokaż wyniki od 1 do 10 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Swoja krytyke możecie napisać w mim wątku galeryjnym. Tu chyba wszyscy nażekali jak to ciężko przetrwać na rynku. A ja powiem jedno zdanie. Ja ze swoimi gniotami póki co nie nażekam i mam prace na najbliższy czas. A wy drodzy artyści martwcie się dalej że by was jakis gość z dotacji czy pieniedzy dziadka babci cioci wujka mamy taty , czy po prostu zwykły amator hobbysta nie wygryzł z branży . Bo rynek potrzebuje też zwykłych zdjęć za mniejszą cenę . A nie tylko Super mega wyretuszowanych twarzy z fotoszopa gdzie cięzko sie dojrzeć faktóry skóry.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    A nie tylko Super mega wyretuszowanych twarzy z fotoszopa gdzie cięzko sie dojrzeć faktóry skóry.
    sorry za szczerość, ale właśnie udowodniłeś że o tej profesji nie masz zielonego pojęcia, nawet teoretycznego... póki nie wykażesz choć krzty pokory na krytykę, póty będziesz reprezentował obecny poziom...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

I nie miał byś problemu czy wziąć kogoś z dwoma 5dmIII torbą podróżną elek ......
    A ja dotąd sądziłem że to nie sprzęt robi zdjęcia tylko fotograf - zawsze mi się jednak zdawało że coś ze mną nie tak .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-07-2013 o 19:06
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A ja dotąd sądziłem że to nie sprzęt robi zdjęcia tylko fotograf - zawsze mi się jednak zdawało że coś ze mną nie tak .
    Obeznie mechanik też nie naprawi samochodu bez komputera chodź by był najlepszym mechnikiem na świecie. Podobnie polonezem nie pojedziesz tak wygodnie jak nowym mercedesem więc nie mówcie mi o tym że tylko fotograf robi zdjęcia bo niech nawet najlepszy fotograf z tego forum wziął do ręki chociaż by 600d z obiektywem kitowym i bez lampy zewnętrznej to códów nie zrobi. A ten amator który dostanie do ręki 5dIII z niech nawet jasnym zoomem typu 24-70 2.8 plus lampa zewnętrzna z dyfuzorem i niech napstryka 2000 zdjęć to z nich zawsze te 500 można będzie ciekawych wybrać. Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyć że by oczywiście reprezentować poziom godny zawodowego dobrego fotografa. Bo gdy trzeba w ciemnym gotyckim kościele na mazurach zrobić zdjęcia kitowym szkłem i błyskac wbudowaną lampą to wybaczcie koledzy ale jest naprawdę ciężko. podobnie z nie za jasną salą . Koleś z 5d a nawet 6d gdzie ustawi iso 6400 do tego jasne szklo typu sigma 35 1.4 to nie ma nawet mwy że cos mu wyjdzie rozmazane. A ja ze swoim kitem światło średnio 4 bo raz 3.5 na 18mm i czasami 5.6 na 55mm nie zwojuje cudów. Ale c tu dużo pisać .... Może sprzęt nie ma takiego znaczenia przy krajobrazie , przy statycznym portrecie to akurat repo ślubne wymaga naprawdę konkretnego sprzętu że by uzyskać efekt "WOW" . bywają wyjątki oczywiście . U mnie w miasteczku jest jeden jasny nowy kościół są dwie sale weselne piękne jaśniutkie . Tam można powalczyć nawet dobrym kompaktem. ALe ciemności się nie oszuka byle czym. Nie naczaruje się światła z nikąd tak jak nie rozmyje pięknie tła kitem.
    Tak więc wracając do moich słów które zacytowałeś, to dalej utrzymuje swoje zdanie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-07-2013 o 23:53
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

....więc nie mówcie mi o tym że tylko fotograf robi zdjęcia bo niech nawet najlepszy fotograf z tego forum wziął do ręki chociaż by 600d z obiektywem kitowym i bez lampy zewnętrznej to códów nie zrobi.
    Widzisz kolego, a ja może dziwny jestem ale wolałbym wziąć do zrobienia zdjęć ...... (nie będę wymieniał bo nie chciałbym nikogo urazić ale chodzi o osoby z tego forum) z 600D albo nawet z moją Nokią niż amatora bez doświadczenia i wyczucia z hołdą elek i DX-em.
    Póki co to wciąż jeszcze nie aparat robi zdjęcia.

Andreas Feininger miał czasami zwyczaj na niektóre zlecenia przychodzić ze starym kliszowym przedwojennym aparatem - czym powodował pierwszy opad szczęki u klientów - drugi był jak oddawał zdjęcia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów