kup sobie 2x6D + sigma 35 1.4, sigma 85 1.4, samyang 14mm 2.8, + 580ex2 i 430ex2 - kasy jeszcze zostanie na inne niezbędne rzeczy![]()
kup sobie 2x6D + sigma 35 1.4, sigma 85 1.4, samyang 14mm 2.8, + 580ex2 i 430ex2 - kasy jeszcze zostanie na inne niezbędne rzeczy![]()
Regulamin pkt 8.
póki co myślałem o jednym 6d i dorżnąć 600d ile się da ale co do tego 600d podpiąć że by nie wachować tak obiektywami na 6d? Co do szkieł sigmy jakoś mam dziwny brak przekonania... zraził mnie serwis jak wysłalem swojego zooma.. nie wiem jak ze stałkami z celnością af bo w zomie ze stopki to loteria.
--- Kolejny post ---
Siły mi nie brakuje więc ta 70-200 mógł bym dźwigaći tak byłby dopinany w potrzebie zbliżenia. A głownie krótszym szkłem bym działał.. C do stałek boję się że na początku będzie mi ciężko przeskoczyć z zoomów człowiek się przyzwyczaił do przekręcenia pierścienia i już jest bliżej dalej a ze stałkami trzeba spacerować
nie jestem leniem ale martwi mnie to że przez to mogę przegapić jakieś wyjątkowe chwile ... jak wybiorę coś najrozsądniejszego to i ze stalkami sobie poradzę ale najpierw muszę podjąć decyzję czego chce czytam forum czytam wątek sprzęt do ślubów i co fotograf to inne przekonania
--- Kolejny post ---
Wim że mogę . Ale wole mieć pewny sprzęt z pewną gwarancją i serwisem . TO nie 3000 a ponad 20 do wydania nie chcę wdepnąć w g..... brzydko mówiąc. Body na bank musi być nowe lampy też . Co do szkieł można jeszcze pomyśleć ale jakoś to d mnie nie trafia.
--- Kolejny post ---
W piątek mam ślub cywulny do pstryknięcia koleżanki i przyjęcie bardziej obiad w knajpie. zobaczę przyjrzę się z których ogniskowych korzystam najczęściej może rozjaśni mi się trochę. Spróbuję też pstrykać określonymi ogniskowymi jak 18 i 50 w kicie i 70 w sigmie . Zobaczę jak to jest być ograniczonym do 3 ogniskowych. Bez wygodnego zoomowania![]()
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)