Strona 319 z 372 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 181 do 3 190 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

To rób RAWy, potem zapisuj z nich TIFFy albo JPEGi w mniejszej rozdzielczości. Na mniejsze RAWy też jest sposób polegający na wykonaniu DNG ze stratną kompresją. Naprawdę żal tracić sporo materiału jeszcze przed obróbką.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    To rób RAWy, potem zapisuj z nich TIFFy albo JPEGi w mniejszej rozdzielczości. Na mniejsze RAWy też jest sposób polegający na wykonaniu DNG ze stratną kompresją. Naprawdę żal tracić sporo materiału jeszcze przed obróbką.
    Dzieki za sugestie. Nowa puszke mam dopiero od tygodnia i ciagle proboje odnalezc najlepszy system pracy. RAWY laduje do biblioteki Lightrooma i po obrobce przewaznie robie duzy export najlepszych strzalow do JPG.

Wiem, ze w chwili obecnej przestrzen dyskowa to nie jest problem, jednak przyzwyczajony do 12mpix i malych rawow marka I, ciezko mi ugryzc te duze pliki z 22mpix marka III

Dla mnie optimum byloby powiedzmy 15mpix, wyzej nie trzeba, no ale co zrobic
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Wiem, ze w chwili obecnej przestrzen dyskowa to nie jest problem, jednak przyzwyczajony do 12mpix i malych rawow marka I, ciezko mi ugryzc te duze pliki z 22mpix marka III
    Ja u siebie robię tak, że z autorskich zdjęć zostawiam RAW-y (normalne, duże, trzymane jako CR2) po selekcji do archiwum, a z wybranych najlepszych zdjęć zapisuję TIFF-y, też w pełnej rozdzielczości, obrobione, wyretuszowane, etc. A nuż najdzie mnie kiedyś ochota lub potrzeba wydrukowania w dużym formacie. Z kolei rzeczy zlecone (mam na myśli fotografię eventową, śluby) zostawiam sobie jedynie w postaci wyselekcjonowanych i obrobionych TIFF-ów. RAW-ów z takich okazji nie trzymam, bo raczej nie widzę do czego oryginalne pliki mogłyby mi się jeszcze przydać po zamknięciu zlecenia.

Coś już napisał Awatar krzysiek187
    Miasto
    Waw

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Nie dość że w nocy, nie dość że trzeba włączyć podświetlenie LCD, to jeszcze trzeba jechać na automatycznym pomiarze światła - co w nocy jest dość kłopotliwe, łatwiej na manualu. Porobiłem trochę zdjęć stawu o północy oświetlonego tylko księżycem - specjalnie z włączonym LCD - nie miało żadnego wpływu na samo zdjęcie robionego w trybie M - a takich zdjęć na A czy Tv nie umiem robić
    przebijam się przez ten temat od samego początku i nie wiem czy pojawiła się później taka prośba czy też nie (jeśli tak to przepraszam)
    czy mógłbyś proszę pokazać sample tych nocnych zdjęć?
    30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |

majne zdjecisza

Coś już napisał Awatar krzysiek187
    Miasto
    Waw

Cytat Zamieszczone przez krzysiek187 Zobacz posta
    przebijam się przez ten temat od samego początku i nie wiem czy pojawiła się później taka prośba czy też nie (jeśli tak to przepraszam)
    czy mógłbyś proszę pokazać sample tych nocnych zdjęć?
    prośba nieaktualna, sample znalazłem w linkach jakie podawaliście
    30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |

majne zdjecisza

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Ja mam jakiegoś Newella i wszystko działa, tylko że mniej klatek na nim robię. Nawet z gripem wszystko elegancko pokazuje.
    Odpowiadam na dość stary post, ale obecnie szukam info o tych aku Newell. Nadal go używasz, czy już umarł?
    Ile klatek na nim robisz?
    Nie wiem czy wchodzić w Newell, czy kupić Photixa Titan. Może ktoś inny się też wypowie?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Odpowiadam na dość stary post, ale obecnie szukam info o tych aku Newell. Nadal go używasz, czy już umarł?
    Ile klatek na nim robisz?
    Nie wiem czy wchodzić w Newell, czy kupić Photixa Titan. Może ktoś inny się też wypowie?
    Mój Titan słabo współpracuje z body po zmianie firmware na 1.2.1.
    .

Za to zamiennik z fotoamigo działa jak oryginał na nowym sofcie - jak na razie zero problemów mimo iż tzw mezalians.
    Puszki i słoiki z zaklinaczem piorunów.

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Mój Titan słabo współpracuje z body po zmianie firmware na 1.2.1.
    Powiedz coś więcej.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Cytat Zamieszczone przez sebfoto Zobacz posta
    Powiedz coś więcej.
    http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1159212
    .

Strona 319 z 372 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów