Statyw Triopo MT-3228X8C wys. 150 cm +głowica Triopo-B2 lub B3 i mieści się w budżecie.
Statyw Triopo MT-3228X8C wys. 150 cm +głowica Triopo-B2 lub B3 i mieści się w budżecie.
Urodziła się kolejna opcja, proponowany wyżej statyw Fotopro MGA-584 + FPH-52Q lub inne nogi wraz z głowicą Sirui K10X, przy lekkim przekroczeniu budżetu, czyli do 600 zł z całością. Tylko jakie nogi wtedy? Zależy mi na tym, żeby były jednak lekkie.
Co do Triopo b-3 mogę się wypowiedzieć troszkę
Mam ją koło miesiąca dopiero ale przetestowałem w miarę dobrze. Postawiłem na niej ok 3 kg sprzętu i byłem zaskoczony że tak dobrze się trzymała, jedynie przy pochyleniu mocno do przodu musiałem mocniej skręcić bo lekko opadała.
Jedyny mankament tej głowicy to taki że jak się rozkręci tą śrub, która umożliwia robienie panoram to głowica kolebie się lekko - ale tylko w przypadku mocnego rozkręcenia, bo jak się lekko popuści to idzie panoramować z lekkim oporem.
Nie chce zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj:
Potrzebuje statyw który po złożeniu będzie miał wysokość max. 37-39 cm. Ma być niewielki, podróżny i ma utrzymać 5dII + TS-E. Oczywiście nie spodziewam się cudów, więc i tak będę asekurował sprzęt, ale nie chce psuć sobie wyjazdów noszeniem wielkiego statywu.
Z manfrotto nic nie znalazłem ciekawego. Z benro są dwie opcje:
BENRO C-057M8, cena ok. 630, zlożony - 325mm, wys. max. 1390 mm
BENRO A-056M8 cena ok. 200, złożony - 300, max. 710 mm
Co warto jeszcze obejrzeć?
Qbańczyk nie wiem kto mierzył to tripo, mój ma z głowicą b-3 i wysuniętą kolumną 165cm/bez wysunięcia kolumny 140cm...
ups sorry ja mam GT nie MT ;-)))
Na podlinkowanej przez ciebie stronie jest błąd w zdjęciach ;-) GT ma śruby zaciskające sekcje, a MT klipsy ;-)
Ostatnio edytowane przez tojacc ; 03-07-2013 o 14:50
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Ostatnio edytowane przez Merde ; 03-07-2013 o 15:17
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it