Bardzo ciekawy temat został poruszony, jak formułujecie zapis odnośnie max jednego kamerzysty?
Wysłane z Sony Xperia S
Bardzo ciekawy temat został poruszony, jak formułujecie zapis odnośnie max jednego kamerzysty?
Wysłane z Sony Xperia S
"Wiem co mówię, mówię co wiem. Dużo wiem, więc dużo mówię"
Ja kiedyś fotografowalem teraz więcej filmuje dslr i czasami to fotografowie to tacy "kameruni" no ale co zrobić, życie
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
o właśnie, dochodzimy do sedna - kamerzysta nie może filmować z większej odległości, bo inaczej fotograf wejdzie mu w kadr i zasłoni młodych
Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II
Podsumowując: najlepiej jak kamerzysta i fotograf są z jednej firmy lub się znają/często że sobą pracują i potrafią się dogadać. Bez współpracy i jeden i drugi będzie miał ciężko. TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM (tak wiem nie zawsze się da)
Wysłane z Sony Xperia S
"Wiem co mówię, mówię co wiem. Dużo wiem, więc dużo mówię"
na kamerach sie nie znam i może zadam pytanie z tych naiwnych - ale kurna dlaczego kameruni wala tym światłem w kościele? brak wysokiego ISO czy co? przecież to najczęściej później wygląda jak w foto walnięcie lampą na wprost i niedoświetlenie tła o 3ev... czy może się mylę?
ebe ebe
Ostatnio edytowane przez sv ; 23-06-2013 o 15:59
widzialem ten filmik juz dawno, i juz wtedy mowilem ze to mi wyglada jak "fake" (cos jakby sobie kolesie robili jaja)
zbyt czesto i zbyt dokladnie staje fotograf przed obiektywem kamery.
normalnie po paru takich akcjach to sie mowi, czy zwraca uwage zeby nie wchodzil w kadr - co na pewno w duzym stopniu by poskutkowalo.
a tutaj widze albo "rezyserie", albo niewyobrazalna zlosliwosc, albo ostateczna glupote fotografa.
ja tego filmiku nie kupuje, sciema jak nic
za to - to jest z zycia wzieta scenka (zdjecie mojego autorstwa)
;]
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 23-06-2013 o 16:28
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Zapewniam cię, że mógłbym podobny film poskładać z naszymi rodzimymi fotografami i pewnie tak kiedyś zrobię. A to co pokazałeś wyżej zupełnie mnie nie rusza, bo mogłeś spokojnie zrobić węższy kadr, albo pionowe ujęcie.
hahahah jakbym slyszal tych dwoch kamerunow
wez sobie FF, jasne stalki, lec na wesele gdzie jest dwoch operatorow i dzialaj wacpan tak - zeby miec czyste ujecia podczas przysiegi
ja wybrnalem z tej sytuacji i jakos udalo mi sie obfocic przysiege z czystymi ujeciami - chcialem Ci tylko pokazac w jakich warunkach ja w zasadzie non-stop musze pracowac :>
pokazac Ci przyklad, jak kamerun zrobil mi swiatlem lampy halogenowej z czarnego pana mlodego (pochodzi z zimbabwe) - prawie bialego czloweka?![]()
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 23-06-2013 o 18:06
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/