Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 136

Wątek: fotografowanie na ślubie w towarzystwie kamerzysty

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: fotografowanie na ślubie w towarzystwie kamerzysty

Cytat Zamieszczone przez sebastiank. Zobacz posta
    A tak a propos tego filmiku, co oni tam maja za cudo na lampie? ktoś wie może co to takiego i czy można gdzieś zobaczyć to z bliska jak to wygląda?
    Wydaje mi się, że to jest Gary Fong Whaletail Reporter - niestety podobno już nie produkowany - Gary Fong skupiło się na Lightsphere Collapsible oraz Gary Fong Whaletail Studio

Whaletail Reporter Discontinued - why? - YouTube

sv
    Guest

Zapewniam cię, że mógłbym podobny film poskładać z naszymi rodzimymi fotografami i pewnie tak kiedyś zrobię. A to co pokazałeś wyżej zupełnie mnie nie rusza, bo mogłeś spokojnie zrobić węższy kadr, albo pionowe ujęcie.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

hahahah jakbym slyszal tych dwoch kamerunow
    wez sobie FF, jasne stalki, lec na wesele gdzie jest dwoch operatorow i dzialaj wacpan tak - zeby miec czyste ujecia podczas przysiegi
    ja wybrnalem z tej sytuacji i jakos udalo mi sie obfocic przysiege z czystymi ujeciami - chcialem Ci tylko pokazac w jakich warunkach ja w zasadzie non-stop musze pracowac :>
    pokazac Ci przyklad, jak kamerun zrobil mi swiatlem lampy halogenowej z czarnego pana mlodego (pochodzi z zimbabwe) - prawie bialego czloweka?
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 23-06-2013 o 18:06
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    hahahah jakbym slyszal tych dwoch kamerunow
    wez sobie FF, jasne stalki, lec na wesele gdzie jest dwoch operatorow i dzialaj wacpan tak - zeby miec czyste ujecia podczas przysiegi
    ja wybrnalem z tej sytuacji i jakos udalo mi sie obfocic przysiege z czystymi ujeciami - chcialem Ci tylko pokazac w jakich warunkach ja w zasadzie non-stop musze pracowac :>
    pokazac Ci przyklad, jak kamerun zrobil mi swiatlem lampy halogenowej z czarnego pana mlodego (pochodzi z zimbabwe) - prawie bialego czloweka?

Ja poproszę

Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Faktycznie biedny jesteś strasznie. Ale nie musisz. Zwolnij się ;-)
    nieno dobra rada wuju.
    pyszna rada
    jak to czasem warto posluchac madrego..

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Ja poproszę
    z kosciola nie mam, bo je skasowalem juz na etapie wstepnej obrobki.
    nie dalo sie nic z nimi zrobic, calkowite przepaly (o jakies + 3EV w stosunku co do swiatla zastanego w kosciele)
    musialem wyczekac momentu az kamerun zmienil pozycje (czyli zabral swiatlo z twarzy pana mlodego) i dopiero wtedy ja robilem zdjecia..
    zostawilem sobie dla smiechu i dla potomnych, jedno zdjece z zabawy weselnej:

fotka kompletnie nie ruszana, wywolana z LR z domyslnymi ustawieniami.
    to jest jeden z wujkow pana mlodego, ale karnacja skory identyczna w zasadzie - wiec latwo sobie wyobrazic co mialem w kosciele.
    i raz masz na sali weselnej dosyc fajne swiatlo zastane z oswietlenia DJ'a (a w tle kinkietowe oswietlenie przy stolach), powiedzialbym spoko warunki zeby sobie focic i doswietlac lampa odbita od sufitu.
    a tu raz za razem ****** Ci taki pacjent halogenem i przepaly o 3EV
    raz tak i raz tak.
    nawet nie zdaze przestawic aparatu, bo gdy nastawie ekspozycje zeby nie miec przepalen z tego halogena, to kamerun zmieni kierunek i mam ciemnosci egipskie.
    gdy znowu przestawie na wlasciwa ekspozycje, zeby zlapac jakis fajny moment - to nie wiedzac nawet kiedy - sytuacja jak ze zdjecia powyzej - fajny moment i przepaly na maxa, zero klimatu.
    to jest po prostu porazka, taki kamerun z halogenem na sali weselnej (zwroccie uwage na zielonawy odcien koloru swiatla z jego lampy)

sv
    Guest

nawet nie zdaze przestawic aparatu, bo gdy nastawie ekspozycje zeby nie miec przepalen z tego halogena, to kamerun zmieni kierunek i mam ciemnosci egipskie.
    )
    To teraz nie rozumiem; kamerun jest winny, że masz za dużo światła i jednocześnie jak nie świeci to jest winny, że masz za mało światła?
    Wiesz, czasem worek stałek i 5d mk III nie pomoże jak fotograf ....

sv
    Guest

chcialem Ci tylko pokazac w jakich warunkach ja w zasadzie non-stop musze pracowac :>
    Faktycznie biedny jesteś strasznie. Ale nie musisz. Zwolnij się ;-)

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

FF i jasne stalki, grubo
    Ps. Na weselu trudno o przysiege ale widze, ze jak sie ma odpowiedni sprzet....

Sent from my iPad using Tapatalk

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Hadrian Zobacz posta
    FF i jasne stalki, grubo
    Ps. Na weselu trudno o przysiege ale widze, ze jak sie ma odpowiedni sprzet....

Dobre :-)

Miasto
    Szczecin

dobra mistrzu po tym moim poscie EOT, bo widze ze zaczynasz byc nieprzyjemnie zlosliwy i trollujesz, wiec napisze prosto jak dla dziecka i to bedzie moja ostatnia odpowiedz do Ciebie w tym watku
    kamerun przeszkadza, bo zmienia ekspozycje sceny o kilka dzialek przeslony, robiac to tak szybko, chaotycznie i niespodziewanie - ze nie zdaze dopasowac ustawien aparatu do tego, co on zmieni w warunkach oswietleniowych.
    w tym wlasnie sęk, ze to kamerzysta zmienia mi warunki oswietleniowe swiatlem lampy halogenowej, a nie ja jemu - dopalaniem lampa blyskowa.
    reasumujac, o ile w kosciele to przeszkadzamy sobie nawzajem (fotografowie kamerzystom, a kamerzysci fotografom), to na weselu walenie lampa halogenowa przez kamerzyste, przeszkadza w pracy wylacznie fotografowi.
    jak teraz nie rozumiesz, to ja wymiekam.
    zreszta jak nie rozumiesz to i tak nie wnikam, bo z mojej strony EOT
    jest tu jak widac wielu bardziej doswiadczonych ode mnie, niech Ci lepsi doradzaja autorowi watku

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów